RSS Feed

Mihai Goţiu

citeste-i articolele

jurnalist

Cred că totul a început prin clasa a III-a, când tovarășa învățătoare Maria Tuza, în loc să-mi dea peste degete, a sacrificat orele de matematică și de biologie pentru a mă lăsa să termin o compunere pentru care ora de română nu mi-a fost de ajuns. Așa am învățat că ”a scrie” e un lucru bun și, de atunci, nimeni și nimic nu au reușit să-mi scoată din minte lucrul ăsta.

Nici măcar Facultatea de Drept (de la Cluj) și perspectivele pe care mi le oferea la absolvire. Și, în loc să stau eu acum, liniștit, prin cine știe ce Barou, Parchet ori Curte de Apel, în loc să ajung președinte de Consiliu Județean sau deputat (ca alți colegi de an de la ”drept”) am continuat să scriu.

Iar de la poeziile și scrisorile dedicate fetelor frumoase am trecut la lucruri mai serioase. Cel puțin în aparență, mai serioase. De la cărți la articole de ziar prin Fotbal Plus, Transilvania Jurnal, Transilvania Sport, Ziarul de Cluj, Pro Sport, Clujeanul, Ziarul Clujeanului, Tribuna, Echinox, Tomis, Ziarul de Duminică. În paralel, timp de 12 ani, am realizat emisiuni la Radio Cluj, transmițând, ”live”, meciurile de fotbal de la ”matineu, de pe la Dej, Sărmășag, Salonta, Baia Mare, Satu Mare, Cluj ori Oradea sau partidele de Liga Campionilor și finale de cupe europene la handbal feminin.

De scris, scriu atât despre ce-mi place, cât și despre ce mă enervează, fie că e vorba de sport, politică, investigații, cărți, filme, teatru, urbanism, ecologie, mentalități, gastronomie ori fete. Probabil că știți (dacă nu, aflați acum) ce a făcut Pavlov după ce i-a murit câinele. A continuat să-i ducă mâncare. La fel s-a întâmplat și cu mine, atunci când ziarele la care lucram s-au închis – am continuat să scriu. Și, pentru a preveni ”moartea câinelui”, mi-am deschis și un blog: www.gotiu.ro.


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!