RSS Feed

De Ziua Europei, un mesaj de la sindicalişti: “primatul acționarilor” a fost promovat de Comisia Europeană, timp în care economia reală și angajații au fost uitați

vezi toate articolele de
09 May la 17:32 64 comentarii 2 vizualizari.

E Ziua Europei, sindicatele europene transmit un mesaj care să mai taie din greaţa de caviar de pe la dineurile de 9 mai: democratizarea Europei înseamnă şi introducerea democraţiei pentru angajaţi. Uniunea Europeană e liberă pentru bani, mai puţin liberă pentru oameni, se glumeşte uneori amar.

Comunicatul sindicaliştilor îşi are meritele lui, îşi are şi defectele lui structurale, şi anume că cere un anumit tip de capitalism “mai blând” în locul unuia prea “financiarizat”. Or, e o naivitate să sperăm că lucrurile se vor urni cu astfel de îndemnuri căldicele, cum că putem obţine mai mult dacă o rezolvăm cu acele companii ţinute prin căsuţe poştale. Ipocrizia paradisurilor fiscale există, e enervantă, dar ea ascunde o realitate poate ceva mai dură: că nici nu se mai poate o Europă veselă, antreprenoare şi roşie în obraji  fără toate aceste metode de fraudat statul social. Profitul a fost extras din demantelarea drepturilor angajaţilor. De aceea cred că radicalizarea este o formă de realism în relaţia angajaţi – UE.

Apoi, cred că ar fi fost normal, dacă tot e pomenit Piketty acolo, să arătăm şi gradul de migraţie şi exploatare şi de drepturi cu cinşpe viteze pentru angajaţii europeni. Piketty, că de aia l-am pomenit, spunea că anul ăsta ar trebui să fie şi un an al lămuririi relaţiei Est-Vest şi al curăţării de ipocrizia cum că estul tot beneficiază de ajutoare şi civilizare şi ar trebui să zică merci: aici, pentru curioşi.

Mai cred că sindicaliştii ar trebui să discute extrem de serios segregarea drepturilor pentru angajaţi în acest moment în care Vestul e naţionalist sau globalist după cum îi convine să-şi păcălească cetăţenii şi să-şi alimenteze afacerile. Sindicatele din Est ar fi trebuit să aibă o revendicare separată minim.

Redau mai jos comunicatul Cartel Alfa, parte din Confederaţia Europeană a Sindicatelor, şi apelul redactat de Confederaţie, la care subscriu:

9 mai – Ziua Europei

Apel European pentru mai multă democrație la locul de muncă

Alegerile europene vor avea loc în mai 2019 și este important ca discuția despre democrația la locul de muncă să fie mai sus pe agenda politică.

Apelul European solicită realizarea reformelor necesare privind angajații și companiile. Se referă în special la problema democrației la locul de muncă, la respectarea drepturilor salariaților, la combaterea practicilor dăunătoare ale companiilor de tip „căsuță-poștală”, la necesitatea unui sistem fiscal mai echitabil și mai eficient și la necesitatea punerii în aplicare a unor măsuri obligatorii privind responsabilitățile sociale și de mediu ale companiilor.

Apelul are pănă în prezent mai mult de 200 de semnatari, printre aceștia liderii celor mai mari sindicate din Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Croația, politicieni (membri ai Parlamentului European și ai parlamentelor naționale), intelectuali și academici (printre aceștia Thomas Piketty, Wolfgang Streeck, Richard Hyman, Manfred Weiss).

“Cetățenii români  ar trebui să facă deosebirea dintre viitorii candidați la Parlamentul European prin prisma implicării acestora, atât în realizarea unui sistem fiscal echitabil, dar mai ales la combaterea măsurilor de austeritate care încă marchează România, cât și a construcției unui soclu pentru Pilonul Social European, proclamat anul trecut la nivel european.

Asta înseamnă determinarea, prin valori raportate la PIB-ul național, a unor valori minimale obligatorii, alocate pentru diverse sectoare, precum educația, sănătatea, pentru a putea pune în practică principiile cuprinse în Pilonul Social.” a declarat Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel ALFA, semnatar al Apelului European.

Apel European

Companiile și angajații – pentru o nouă cale europeană

Ceva a mers prost în Uniunea Europeană. Patru exemple stau mărturie acestei disfuncții.

Ø  Cum se poate justifica faptul că s-a permis dezvoltarea a sute de mii de companii de tip “cutie-poștală”, când scopul acestor companii-fantomă este să se sustragă impozitelor și reglementărilor impuse de legislația muncii?

Ø  Cum poate fi explicat faptul că deciziile Curții Europene de Justiție au consfințit restrângerea drepturilor fundamentale ale angajaților pentru a susține scheme de afaceri ale căror obiectiv a fost tocmai eludarea protecției angajaților?

Ø  Cum s-a putut ca revelațiile recurente, cum ar fi cele făcute în Panama Papers și Paradise Papers, să nu aibă consecințe, arătând incapacitatea UE de a împiedica eludarea impozitelor de către indivizi bogați și mari companii?

Ø  În cele din urmă, cum am putea accepta că, în ciuda scandalurilor cum ar fi prăbușirea fabricii Rana Plaza din Bangladesh, multe companii au continuat să se prefacă că nu văd furnizori care ignoră cele mai elementare drepturi sociale, de mediu și drepturile omului?

Teoria “primatului acționarilor” a fost promovată de Comisia Europeană, timp  în care economia reală și angajații au fost uitați. Ca rezultat, profiturile au crescut în detrimentul salariilor începând cu anii 1990. Asta nu are niciun sens. Angajații sunt o componentă de bază a companiilor: în timp ce acționarii contribuie cu capital, angajații contribuie cu timpul, competențele și viața. De aceea este timpul să revedem situația celor peste 140 de milioane de angajați din UE care lucrează în companii. Alegerile pentru Parlamentul European sunt peste un an și dorim să stabilim viitoarea dezbaterea care va urma în termeni corecți.

Credem cu tărie că este vital să fie întreprinse următoarele cinci reforme:

1)      Alegerea economiei reale. Sunt necesare restricții puternice pentru societățile de tip cutie-poștală și transferului sediilor societăților: o societate ar trebui să aibă dreptul de a se înregistra numai într-o țară în care desfășoară activități reale. De asemenea, trebuie stabilite reguli pentru a împiedica companiile să eludeze plata impozitelor acolo unde este create valoarea reală, incluzând în special un sistem de raportare publică pentru fiecare țară, o bază fiscală armonizată și o politică de toleranță zero pentru toate paradisurile fiscale.

2)      Crearea unei autorități independente privind mobilitatea angajaților. Cu personal complet și finanțată, această autoritate trebuie să aibă competențe efective, în special să propună și să aplice normele care protejează lucrătorii UE în cazul în care este necesară coordonarea UE.

3)      Consolidarea participării angajaților în companii. Angajații trebuie să aibă dreptul să își aleagă reprezentanți în consiliu, așa cum se întâmplă deja în 18 dintre cele 28 de state membre și în 44% dintre cele mai mari companii din UE. Pentru țările care integrează acest nou drept, acest lucru ar trebui realizat în conformitate cu tradițiile și practicile în relații industriale. În general, drepturile sindicatelor și comitetelor de întreprindere trebuie, de asemenea, sporite.

4)      Crearea unei responsabilități în ceea ce privește subcontractanții. Noi norme care să oblige întreprinderile mari să aibă grijă de întregul lor lanț de aprovizionare pentru a împiedica încălcarea drepturilor fundamentale ale omului și drepturilor sociale de către subcontractanții lor.

5)      Crearea unui cadru de informare obligatoriu, adaptat provocărilor secolului XXI. Normele contabile nu ar trebui lăsate în seama unui organism privat (Consiliul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate) interesat în principal de valoarea pentru acționari; acestea trebuie să ia în considerare sustenabilitatea. Raportarea extra-financiară trebuie să fie dezvoltată în continuare pentru a asigura o mai mare transparență în problemele sociale și de mediu, inclusiv în aspecte privind egalitatea de gen, care trebuie abordate cu mult mai multă forță.

Reformele menționate mai sus sunt departe de a fi exhaustive, însă arată direcția pe care ar trebui să o ia noile măsuri: angajații europeni nu trebuie să mai rămână în afara construcției UE.

Astfel de reforme vitale – punând bazele unor noi drepturi și îndatoriri pentru companii – furnizează planurile unui nou model european capabil deopotrivă să unească statele în care drepturile sunt prea fragmentate și să ne diferențieze de modelele anglo-saxone și de capitalismul asiatic.

Acest nou model european se bazează pe moștenirea unui umanism care trebuie să devină o forță în globalizare.

Acum este momentul pentru schimbare!

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

64 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!