RSS Feed

Balena albastră. Mod de utilizare

10 Apr la 12:23 | comenteaza acum

A fost și rămâne o știre dubioasă. O sectă ciudată, niște sadici ruși pun la cale sinucideri ale adolescenților. Originile știrii stau în Novaia Gazeta, știrea a tot fost preluată de diverse siteuri, nu e nici până acum confirmată; nici în Rusia nu e clar confirmată vreo sinucidere care să fi avut drept cauză acest joc.

O confirmare indirectă se produce când poliția însăși sau alte autorități vorbesc oficial despre acest scenariu. DIntr-o dată, o știre cu profil clar ”fake news” devine știre pentru că e vânturată în medii oficiale. [ citeşte mai departe ]

Cum să mai propui cu tupeu încă un adolescent de liga 1. Wao al lui Díaz

09 Apr 2010 la 22:09 | 8 comentarii

Cărţi despre adolescenţi puternice, inteligente, tulburătoare sau pur şi simplu devastator comerciale sînt atît de multe încît îţi vine imediat să faci un top. Şi în istoria noastră literară avem un adolescent miop (al lui Eliade) memorabil sau un adolescent comunist al lui Preda sau copiii neliniştiţi ai unor Simona Popescu, Ovidiu Verdeş, Cărtărescu.

Din literatura aia mare de afară poţi alcătui un top onorabil fie şi numai aruncînd la întîmplare nume: [ citeşte mai departe ]

Teroarea adolescentului miop

07 Feb 2009 la 13:41 | 45 comentarii

Adolescentii cu varste intre 14 si 18 ani trebuie sa fie in casa pana la ora 22.00. Copii cu varsta de pana la 14 ani nu mai au ce cauta in afara casei parintesti dupa ora 20.00. Aceste masuri au fost luate de bulgari, iar parintii risca amenzi de sute de euro daca nu le pun in vigoare si chiar o mie de euro pt recidiva.

Cred ca daca acasta masura ar fi introdusa si in Romania, ar fi necesare cateva articole in plus:

1. Orele de scoala din schimbul 2 sa se termine cel tarziu la ora 17.30

2. Parintii care asculta manele in prezenta copiilor sa fie amendati cu 100 euro/melodie

3. [ citeşte mai departe ]

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!