RSS Feed

Cum să-ţi “torni” turnătorul

11 Nov 2013 la 16:01 | 34 comentarii

"Dragul meu trunător" e un soi de manual despre "cum să-ţi torni turnătorul". Liiceanu îl denunţă public. M-ai turnat, atunci scriu şi eu 300 de pagini despre tine, cam ăsta pare să fie mesajul. O idee nu tocmai fericită, spun eu.

Acum cîţiva ani, Liiceanu îşi rezuma de altfel dosarul în România literară. Acest articol a fost expandat pînă la dimensiunile unui volum.

Respectivul turnător a fost redactor-şef la Editura Politică, a rămas în editură şi după privatizare (prima din ţară! [ citeşte mai departe ]

Bătălia pe Cioran. Liiceanu vs. Simion e doar un mic episod. Scrisoarea Eleonorei Cioran

21 Jul 2013 la 12:53 | 50 comentarii

Emil Cioran a ajuns motiv de dispută comercială. Eugen Simion, printr-o fundaţie care lucrează pentru şi cu Academia, a publicat opere de Emil Cioran fără acordul deţinătorilor de drept de publicare (spune HUmanitas). Editura lui Gabriel Liiceanu a trimis un comunicat războinic prin care anunţă că cere distrugerea cărţii de "Opere". Toată povestea e aici.

Eugen Simion a avut un acord de la văduvă lui Aurel Cioran, Eleonora. [ citeşte mai departe ]

Lucian Boia, interviu (prima parte): “Despre viitor, vă spun eu, se spun numai prostii”

07 Dec 2010 la 22:59 | un comentariu

Pur și simplu Lucian Boia. Fiindcă dintre istorici e întîiul ce-mi place și mă-nvață. Fiindcă-i sorb cărțile cu nesaț și le povestesc și le discut fără încetare.

Lucian Boia: cu ploaia trebuie să începeți, cu ploaia. Sînt o persoană foarte plouată.
Reporter: Ați scris despre meteorologie, cum de niciodată nu purtați umbrelă, ori pălărie?
L.B.: Mi-e imposibil să răspund la întrebarea asta. N-am apucat să port vreodată așa ceva. Și dacă eu nu apuc să port ceva, așa merg înainte.
Rep.: [ citeşte mai departe ]

HUMANITAS 6-12 decembrie, Biblioteca Centrală Universitară, Galeria Galateca

05 Dec 2010 la 16:54 | 2 comentarii

LUNI, 6 decembrie
ora 17.00
Deschidere – eveniment „Academica“
Vor fi prezentate volumele Darwin şi după Darwin de Mircea Flonta, Scufundătorii din Delos de Bogdan Mincă, Cartea experienţei de Gabriel Cercel, O istorie a nefiinţei în filozofia greacă de Andrei Cornea, 10 eseuri de Sorin Lavric, Apaşul metafizic de Liviu Bordaş şi ultimul volum din seria Alexandru Dragomir, Meditaţii despre epoca modernă
Invitaţi: Mircea Flonta, Bogdan Mincă, Gabriel Cercel, Andrei Cornea, Sorin Lavric, Liviu Bordaş, Dan C. Mihăilescu, Gabriel Liiceanu
ora 18. [ citeşte mai departe ]

Lidia Bodea, director Humanitas, interviu pentru blogul istodor: “De la metafizica interogaţie “Credeţi în Dumnezeu, domnule Iliescu?” la lumeasca exclamaţie “Să trăiţi bine!” , noi votăm nişte „petites phrases”?

24 Aug 2010 la 06:57 | 6 comentarii

Lidia Bodea. Cărțile Humanitas trec prin capul ei. Ce-o fi în capul ei?

ISTODOR: Ce e in capul tau?

BODEA: Mi-e şi frică să mă gândesc. Ca orice om, recunosc, mi se întâmplă să mă torturez din când în când cu întrebarea ,,ce a fost în capul meu?”, să mă iau în mod evident inutil la trântă cu o stare de fapt care nu se mai poate schimba. [ citeşte mai departe ]

Nu contează cât de fericiți suntem, ci cât de fericiți arătăm în fotografii

11 Aug 2010 la 11:32 | 3 comentarii

Nu contează cât de fericiți suntem, ci cât de fericiți cred că suntem cei din jurul nostru

...

într-o zi David Foenkinos a venit la Cluj pentru a-și lansa ”Potențialul erotic al soției mele”. A urmat o seară cu vin. O strângere energică de mână și un ”Au revoir”, habar nemaiavând când și cum vă veți mai reîntâlni. Au trecut cinci ani de atunci și imaginea scriitorului francez s-a estompat. Apoi la Cluj a venit Wim Wenders. Tot pentru câteva zile. Și a plecat.

Acum câteva zile am trecut prin librăria de carte și vin Origine. [ citeşte mai departe ]

Zografi: Scrisoare jurnalistilor in urma anchetei sociologice “Publicul românesc şi ştiinţa”

10 Aug 2010 la 14:26 | 13 comentarii

Stimaţi redactori,

Rezultatele anchetei sociologice “Publicul românesc şi ştiinţa”, deşi oarecum previzibile, nu pot să nu ne îngrozească. Analfabetismul ştiinţific, alături de masiva şi accelerata degradare a limbii române, nu e un rău periferic, ci unul central, cu consecinţe greu de calculat pentru viitorul ţării noastre.
O soluţie parţială – fără a mai vorbi de rolul pe care ar trebui să-l joace Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – ar fi declanşarea unei serii de campanii de alfabetizare ştiinţifică. [ citeşte mai departe ]

Matei Plesu, interviu pentru blogul istodor: “Ciripesc turceşte, sîsîi greceşte şi latru nemţeşte mai dihai ca un dragoman”

20 May 2010 la 08:06 | 23 comentarii

Matei Plesu a scos "Non-sensul giratoriu şi alte non-sensuri de ieri şi de azi". O carte cu tilc pornind de la un fapt de fiecare zi: condusul masinii prin Romania.
Cine eşti, Matei?
Am terminat în 1979 grădiniţa germană, cu lucrarea: Sînul şi halba – o mică istorie a setei. Au urmat facultatea de filozofie, cinci semestre petrecute prin străinătăţi, prestaţii de traducător, cinci ani de ascultare la o organizaţie iezuită şi, apoi, văzînd că nimic altceva nu-mi iese, m-am apucat, dintr-odată, de scris.
Cum te-ai descoperit ca om? [ citeşte mai departe ]

Miine, Plesu la Humanitas lanseaza audiobookul “Minima moralia” si cartea “Note, stari, zile” si

26 Apr 2010 la 22:33 | un comentariu

Pregatiti-va pentru o calatorie in cautarea unei con dui te "a dru mu lui catre", in jurul intrebarilor "Cum sa nu te smin testi, atunci cand n-ai ga sit inca re pe rul cu min te niei?", "Cum se su pra vie tu­ies te, de cent, in in ter val?".
DIN textul PR al Humanitas Multimedia

"Singura autoritate pe care constiinta individuala nu si-o pune niciodata sau aproape niciodata la indoiala e autoritatea morala. Capacitatea de a distinge intre bine si rau, intre viciu si virtute, dreptate si nedreptate pare a fi la indemana tuturor. [ citeşte mai departe ]

20 de ani Humanitas. Lucian Boia, pentru blogul istodor: „Nimeni n-a invatat ceva din istorie”

13 Apr 2010 la 08:04 | 2 comentarii

L-am revazut dupa ani. La serbarea de 20 de ani Humanitas. Boia gindeste misto. Secole in urma si inainte. Vede ce-i in minti vechi sa ne dea noua mentalitate.

Ce va face om in vremurile astea?
A, bun, asta-i o intrebare. Nu stiu daca asta ma face om, dar eu incerc sa ramin egal cu mine insumi, sa-mi pastrez aceeasi doza de rationalitate si nebunie ca pina acum. |mi vad de ale mele. Consecvent.
Care sint ale lui Boia?
O, istoria, de care sint indragostit de dinainte de adolescenta. [ citeşte mai departe ]

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!