RSS Feed

Bocca della Verita: cine scrie denunțul cel mai original se califică la etapa națională

25 Feb la 21:19 | comenteaza acum

A creat ceva stupefacție în această seară, în rândul profesorilor de română, subiectul următor , conceput de Ministerul Educației, la Olimpiada de Limba și Literatura Română, faza județeană:
„Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”. [ citeşte mai departe ]

Al treilea ministru al educației într-un an școlar care nu s-a încheiat. A treia scrisoare deschisă

06 Jul 2016 la 17:02 | 3 comentarii

Al treilea ministru al educației într-un an școlar, care încă nu s-a terminat: până la 1 septembrie mai este. În plin bacalaureat, e cazul să facem o recapitulare a situației învățământului.

1 septembrie 2015 venea în aceleași date ca și până acum: ministru, dl. Câmpeanu, rector de Agronomie, drastic vânător de evazioniști în școală, dar, în fond, nepăsător cu programele de studiu, neschimbate de ani zeci. [ citeşte mai departe ]

Stilul Funeriu şi stilul “note mari”, două tîmpenii. Subiecte BAC 2013, diferenţiere fără sens

01 Jul 2013 la 13:55 | 120 comentarii

Sistemul recunoaşte că e prea prost. Sistemul nu recunoaşte că e prost. Astea-s cele două mari politici ale învăţămîntului românesc la evaluările naţionale. Funeriu bagă supraveghere dură la examene şi arată că sistemul e prost. Useliştii dau subiecte ceva mai uşoare la mate, cresc artificial procentul reuşitelor, şi arată că sistemul e ceva mai bun (şi mai şi declanşează o bulibăşeală la repartiţii acum).

Sînt două tîmpenii. [ citeşte mai departe ]

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!