RSS Feed

Am căutat hoarca. Păduri cu povești. Și fără (FOTO-REPORTAJ)

22 Apr 2014 la 13:29 | 26 comentarii

Pădurile încă mai ascund povești prea puțin cunoscute. Când tăiem o pădure, dispar nu doar copacii, ci și poveștile lor. Sunt unii oameni care ar dori să trăiască într-o lume extrem de rațională, în care poveștile să nu mai existe. Nu mă număr printre ei. Oricum, nu cred că distrugerea pădurilor e vreun semn de raționalitate. Din toate punctele de vedere.
***

A fost în Duminica de Paști. Mai înspre seară, cu puține ore înainte de apusul soarelului. [ citeşte mai departe ]

Huffington Post: “România, prima distopie a lumii”. Şi în audienţă la deputatul meu: “Am făcut-o şi pe asta”

08 Jun 2013 la 13:47 | un comentariu

Ruper Wolfe-Murrary scrie în “The Huffington Post” despre cazul Roşia Montană, într-un articol intitulat “Romania: The World's First Dystopia”. Un fragment (în traducerea lui Cornel Vîlcu – textul integral în engleză aici şi în română aici):

“Roşia Montana Gold Corporation, o firmă offshore, le-a promis românilor mii de locuri de muncă, miliarde de dolari din taxe şi – cea mai îndrăzneaţă promisiune, care ar fi putut veni direct din romanul 1984 – protecţie a mediului. [ citeşte mai departe ]

Încă mai avem… Motive de bucurie, de Paşti. Sărbători fericite!

04 May 2013 la 11:59 | 8 comentarii

(câteva imagini despre modul în care mi-am petrecut ultimele zile)

***

Încă mai avem râuri de munte pline cu păstrăvi. Pe marginea cărora poţi să mergi cu undiţa în mână sau, pur şi simplu, la plimbare (Valea Dobrii, jud. Hunedoara)

Încă mai avem lunci pe marginea cărora trăiesc fazani (scuze, are şi camera foto a telefonului mobil anumite limite). Culmea e că ne-a tăiat calea taman când jucam... „fazan” (lunca râului Dobra)

Încă mai avem nişte castele de vizitat. [ citeşte mai departe ]

Premieră românească (ce nu au reușit americanii): Desene animate terapeutice. Magicianul Retman e testat de copii, la Cluj (VIDEO)

08 Apr 2013 la 16:45 | 2 comentarii

La Cluj a început testarea cu copii a desenelor animate terapeutice ”Retman și Retmagia”. Caracterul inovativ al proiectului constă în utilizarea desenelor animate în diferite terapii (a nu se confunda cu desenele animate cu scop educativ). Din căutările efectuate de psihologii clujeni în bazele de date disponibile online, folosirea desenelor animate în psihoterapie reprezintă o premieră nu doar pentru România, ci și la nivel mondial (negăsind referințe despre un proiect similar anterior). [ citeşte mai departe ]

Roșia Montană la Cluj. Și de ce se aruncă șomerii de pe Fabrică. Tot la Cluj

26 Sep 2012 la 11:19 | 10 comentarii

Puțină pauză pentru publicitate culturală. ”Patrimoniul din Roșia Montană în imagini” e titlul expoziției de fotografie vernisată ieri în Bastionul Croitorilor din Cluj. Fotografiile au fost realizate în cadrul unui atelier desfăşurat în Roşia Montană în perioada iunie – august 2012, cu participarea fotografilor: Ştefan Angelescu, Cătălin Chiriloi, Sebastian Florian, Edmond Kreibik, Johannes Kruse, Manfred Mehrer, Radu Sălcudean, Călin Şuteu și Daniel Vrăbioiu.

Expoziția poate fi vizitată până duminică (între orele 10 și 18, duminică până la ora 14. [ citeşte mai departe ]

”Campania pentru Roșia Montană mi-a schimbat total percepția asupra vieții si lumii”. Iar de mâine începe. Distracția departe de părinți ;)

11 Aug 2011 la 16:34 | 51 comentarii

Pentru că sunt pe drum (către Roșia Montană, se înțelege), am să las fără răspuns o glumiță numită comunicat de presă, primită din partea unui ONG de studenți care susține proiectul RMGC. Nu mă pot abține, totuși, să nu menționez o perlă: „Cei care vin în localitatea noastră sub pretextul unui festival, nu fac cultură ci lucruri pe care nu şi le permit acasă, sub ochii părinţilor. Rămânem înmărmuriţi în fiecare an în faţa “activităţilor” din zilele în care se organizează aici Fân Festul. [ citeşte mai departe ]

Bucurați-vă de Roșia Montană! (ce poți face pentru Roșia Montană la Roșia Montană – FânFest 2011)

04 Aug 2011 la 11:30 | 23 comentarii

Am primit și dau mai departe (ca-mi face placere) comunicatul Campaniei ”Salvați Roșia Montană!”, legat de ediția a VI-a FânFest. Bonus: imagini cu ce am făcut eu și alții la FânFest 2010 (adică ce ați pierdut anul trecut dacă nu ați fost și ce nu ar trebui să pierdeți anul ăsta)

***

”Roșia Montană te așteaptă între 12 și 14 august la ediția a VI-a a FânFest, cel mai mare festival din România organizat în exclusivitate pe bază de voluntariat. Timp de trei zile te poți bucura de peisajele Munților Apuseni, poți cunoaște istoria de 2. [ citeşte mai departe ]

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!