RSS Feed

Jac la Stelică TV

10 Mar 2014 la 23:41 | comenteaza acum

Rebutul presei comuniste, omniprezentul (EvZ, Adevărul, Historia, Realitatea TV) pensionar Jac Cristoiu (n. 16 noiembrie 1948) anunță în ziarul Adevărul că își va începe emisiunile la Stelică TV (TVR, fosta televiziune publică).

În prima ediție a emisiunii pretențios intitulate «Om cu carte», își propune o mică reciclare de foști securiști mitomani.

Una dintre «enigmele» din volumul „Adevăruri incomode. [ citeşte mai departe ]

Meserie nu isterie (un accident în presă)

21 Jan 2014 la 17:06 | 5 comentarii

Isteria și pistele false cu iz politic lansate de jurnaliști - semnatari sau nu ai deja faimoasei scrisori  - nu fac decît să decredibilizeze dacă mai era nevoie breasla.

Principalii vinovați ( după amatorii cu pix de pe la ziare si televiziuni ) : Serviciul 112 si STS ul. Plus bineînteles softurile lui Ghiță - nu ciobanul Vodafone ci patronul RTV.

Ideea  jurnaliștilor: localizarea proastă.

Realitatea : Bazată pe caller-id ul telefonului  localizarea unui telefon mobil prin triangulare poate varia de la 50 de metri în zona urbană la 15 km în zona rurală. [ citeşte mai departe ]

Strategia Băsescu: mergem întotdeauna cu ăia pe plus. Un caz pe înţelesul copiilor

17 Jul 2013 la 12:20 | 34 comentarii

Uneori e mai complicat să explici mecanismul de lobby după care funcţionează preşedintele României sau Guvernul României. Dar avem la îndemînă un caz care poate fi foarte uşor rezumat, mult mai uşor decît Roşia Montană, exploatarea gazului de şist sau privatizarea sănătăţii de urgenţă. E de reţinut că, în orice litigiu, în orice dezbatere, preşedintele merge înainte sau cu businessul mai puternic sau cu instituţiile cele mai puternice (troica e favorita). [ citeşte mai departe ]

Prinţ şi mitocan

21 Nov 2012 la 13:34 | un comentariu

Îmi amintesc de o remarcă a unui prieten, prozatorul Alexandru Vlad. Lăsată voit fără concluzie. “Ce faci dacă intri într­-o cârciumă şi un beţiv bădăran îţi trage o palmă sau te scuipă?” Omul de calitate nu poate riposta, este evident. Un lord înjurat, insultat etc. nu poate răspunde cu aceeaşi monedă, din simplul motiv că astfel şi-ar risipi “firea”, nu ar mai exista, ci s-ar contopi cu substanţa mitocanului.

În anii în care am lucrat ca jurnalist specializat pe justiţie am avut ocazia să cunosc o sumedenie de magistraţi, procurori sau judecători. [ citeşte mai departe ]

Atunci când media şi cancelarul colaborează

13 Jul 2012 la 03:17 | 101 comentarii

Media germane au fost aduse pe aceeaşi linie, sincronizate, critică autorul Robert Misik. În criza euro ele preiau simple prejudecăţi, răspândesc propagandă înflorită fără expertiză economică şi sunt astfel şi ele răspunzătoare pentru politica atât de controversată a Angelei Merkel.
Robert Misik, preluat de pe presseurop.eu

Cel mai periculos lider al Europei”, aşa a numit-o revista britanică New Statesman de curând pe Angela Merkel; [ citeşte mai departe ]

Emil Hurezeanu: “Să depăşim faza infantilă a liderului bun care se bate cu liderul rău”

05 Dec 2011 la 11:48 | 24 comentarii

Acum două săptămîni a avut loc un workshop în Realitatea.  Emil Hurezeanu a avut o intervenţie în care practic s-au topit toate temele mari de dezbatere despre media, societate, românească, politică, social. Am cerut acordul autorului pentru preluarea filmului. Deşi iniţial era un discurs destinat interiorului unei companii şi angajaţilor săi, zic că ideile puse pe masă merită discutate de toată lumea. Cum intrăm în procesul de recuperare a încrederii, ce tip de presă va cîştiga, ce tip de politician va cîştiga, ce tip de societate va cîştiga? [ citeşte mai departe ]

În România există jurnaliști corecți. Ce facem cu ei

04 May 2011 la 14:19 | 17 comentarii

Am spus-o încă de la începutul crizei: singura șansă a presei autohtone să treacă peste această perioadă este rezistența individuală a fiecărui jurnalist. Supraviețuirea e un război individual al fiecăruia, cu patronatele și presiunile pe care acestea le exercită, cu atacurile din partea clasei politice, care încearcă să decredibilizeze presa pentru a diminua efectele dezvăluirilor acesteia și, mai nou, cu o parte însemnată a publicului, principalul său fost aliat.

În privința patronatelor, nimic nou sub soare. [ citeşte mai departe ]

De unde ştiu că UE scîrţîie

06 Apr 2011 la 10:58 | 26 comentarii

Foarte scurt. Am o dovadă micuţă că Uniunea Europeană crede imens de puţin în şansele ei. Nu, nu e vorba despre tevatura cu moneda, cu diferenţele economice şi sociale.

Am tot citit în ultimul an ştiri de tot felul despre cum se închid diverse avanposturi BBC din lumea întreagă. Şi mai ales din zone în care postul era încă necesar pentru că reprezenta unul din puţinele locuri unde opoziţiile de orice fel îşi puteau totuşi transmite mesajul. Oameni din toată lumea plîng după un post de radio precum BBC. O fac pentru că-s nostalgici? Nu. Mai e vorba despre ceva. [ citeşte mai departe ]

Răzbunarea lui Dan Diaconescu

23 Mar 2011 la 12:34 | 16 comentarii

Nu mai țin minte ziua, dar cred că o puteai alege la întâmplare din cele ale săptămânilor trecute: oriunde te-ar fi purtat telecomanda, dădeai peste unul din cele 2 divorțuri ale anului și confesiunile unuia din cei patru protagoniști, înlocuiți pe televiziunile mai puțin dotate cu rating de surori, părinți, menajere, verișoare sau cine se mai găsea în apropierea studioului. Obiectivitatea din platou era păzită strașnic de specialiști obiectivi ai fenomenului: astrologii.

Înainte de toate, o observație: [ citeşte mai departe ]

Noi aventuri cu măsurători pe “piaţa liberă” de media

23 Jan 2011 la 13:57 | 112 comentarii

GfK nu va mai măsura audienţele. Au cîştigat licitaţia cei de la Kantar (fost CSOP) pentru o suma mai mare, normal, doar e criză: 10, 5 milioane euro, conform Obae. Pînă aici ai spune că avem de-a face cu mişcări fireşti pe piaţa media etc. Numai că:

sînt întotdeauna contestaţii la alegerea celor care măsoară audienţele. Unele par justificate atunci cînd se referă la numărul puţin de aparate prinse in panel sau atunci cînd se contestă alcătuirea panelului.
in acest scandal specific apar chestiuni noi. [ citeşte mai departe ]

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!