RSS Feed

Deontologia de restaurant anti Pleşu

vezi toate articolele de
06 Nov 2011 la 21:52 21 comentarii 2156 vizualizari.

Un fost coleg de la Cotidianul, Dorin Petrişor, îl acuză ritos pe Andrei Pleşu că ar face reclamă unui restaurant despre care scrie că i-a plăcut. Ceea ce, crede Dorin Petrişor, nu s-ar cuveni, explicînd că dacă el ar face acelaşi lucru într-o publicaţie i s-ar scoate pe ochi laudele aduse unui restaurant care-i place, drept publicitate mascată. Nu numai că nu mi se pare că e aşa, dar văd că Dorin Petrişor îi face şi proces de intenţie lui Pleşu, aşa de-un chichirez-gîlceava.

Dacă ţi-a plăcut cum ai fost servit şi cu ce într-un restaurant şi le spui asta cititorilor se cheamă că faci reclamă acelui restaurant? Da. Dar asta în aceeaşi măsură dacă spui că-ţi plac diverse alte lucruri. Încît nu văd care-i problema. Dacă ai un contract de publicitate cu restaurantul în discuţie şi te apuci să-l lauzi, asta e altceva. Atunci faci servicii publicitare, care ar trebui marcate ca atare.

Dar dacă le spui cititorilor, după o experienţă agreabilă, că te-ai simţit bine într-un restaurant, asta poate fi luată cel mult drept o recomandare subînţeleasă, de tip, mie mi-a plăcut acolo! Ceea ce, dacă ai încredere în gusturile lui Andrei Pleşu, care nu e cunoscut ca un critic de restaurante, te poate face să te duci de curiozitate la localul cu pricina. Mi se pare o prostie să te agăţi de Pleşu din cauza asta, dacă n-ai nici o dovadă că eseistul are un contract publicitar cu restaurantul cu pricina, şi să-i mai tragi şi un pamflet gros pe temeiul acestei premise eronate.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!