RSS Feed

Leana. Un caz de moarte oarecare

vezi toate articolele de
16 Jan 2011 la 18:34 78 comentarii 1352 vizualizari.

A murit în spital Leana, femeia de serviciu a blocului din Drumul Taberei în care am stat pînă acum zece ani. Leana, pensionară, le cam trăgea la măsea şi fuma intens.

În tinereţe muncise în construcţii, zidăriţă. Cîştigase bani frumoşi şi i se luaseră bani la fel de frumoşi la impozite.  În ultimul timp o durea un picior, de nu mai putea. S-a dus la spital. A fost trimisă acasă fiindcă n-avea vreo 45 de lei să plătească o analiză medicală. După vreo trei zile se duce din nou la spital, cu banii. Ori că a găsit la Camera de Gardă un om mai al lui Dumnezeu, ori că, vădit, nu mai era de trimis acasă, ajunge Leana mai întîi într-un salon, apoi la reanimare.

Medicul care a consultat-o în salon spune că ar trebui să i se taie piciorul. Altul, care s-a uitat la ea la reanimare, zice că nu trebuia tăiat piciorul, fiindcă putea fi tratat. Şi prinsă în dilema asta, moare Leana, subit, la reanimare. Evident că nu le-a recomandat nimeni aparţinătorilor ei s-o ducă în străinătate. Şi la 72 de ani, cîţi avea Leana, ce să mai bagi tratamente de urgenţă în ea?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!