RSS Feed

Sylvie Guillem- un miracol

vezi toate articolele de
23 Oct 2010 la 12:10 comenteaza acum 727 vizualizari.

Am sentimentul ca daca nu ai vazut-o dansind pe Sylvie Guillem nu ai vazut nimic. Mai bine de o ora  o sala plina ochi  si-a tinut respiratia  privind acest miracol, miscindu-se ca  un fluture pe scena, imateriala si puternica. Perfecta. Cea mai buna balerina din lume a dansat aseara pe scena Teatrului National, miscindu-se cu lejeritatea aerului si cu forta unei batai de aripi. Nimic nu  a fost imposibil. Sa stai intr-un picior in poante  si sa il ridici pe celalalt a 180 de grade, fara sa iti tii macar echilibrul cu mainile, pare cel mai firesc lucru pentru ea. Pentru ca apoi, fara nicio ezitare, sa treaca intr-o pirueta de parca asa ar trebui sa se miste un om.  Impreuna cu coreograful Russell Maliphant, Sylvie Guillem sfideaza gravitatia.  Un trup perfect definit, care la 45 de ni se misca  la fel ca la 20.Usoara, lejera si  plina de forta. Un dans care parea sa nu le ceara nici unuia nici celuilalt nici un efort, desi intuiesti tehnica, orele lungi de antrenament, vointa de fier.

Sylvie Guillem nu e nascuta sa fie una dintre gratioasele lebede ale lui Ceaikovschi. In copilarie o admira pe Nadia Comenici. E nscuta sa straluceasca singura pe scena, sa isi miste corpul de parca nu ar avea legatura cu Pamintul, sa exploreze si sa imping limitele miscarii dincolo de ceea ce o balerina poate face. Gratie si forta.

Intilnirile JTI sunt intotdeauna alese cu grija si cu cel mai  fin gust. I-am vazut Baletul lui Bejart, pe Joaquin Cortes si Alvin Ailey American Dance Theater. Fara Sylvie Guillem in “Push” ar fi fost ca si cum nu am vazut nimic. Gustul perfect al doamnei care organizeaza Intilnirile JTI mi-a oferit o seara fara de care nu merita sa traiesti. Multumes,Sylvie, multumesc, Gilda.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari
Sînt născută leneşă, dar nu am avut noroc.
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!