RSS Feed

Vinul săptămînii: Emeritus, de la Cramele Rotenberg

vezi toate articolele de
18 Dec 2010 la 19:43 comenteaza acum 353 vizualizari.

Deşi e mai încet la postări, blogul acesta nu a încetat din viaţă. (Deocamdată). Şi pentru că trăieşte, vă spune să trăiţi şi voi. Şi închină, în cinstea tuturor cititorilor, un vin emerit, recomandat de Radu Rizea de la vinul.ro. Radu, să deschidem sticla!

Emeritus

emeritus(2)Un vin de la Cramele Rotenberg care se potriveste bine cu acest început de iarnă. Mişa Rotenberg il descrie ca fiind un vin de terroir, pentru cunoscători, drept pentru care nu a produs decat 4.000 de sticle (şi se pare ca vor urma şi vreo 600 de magnum-uri).  Un corp rotund, mediu, usor gliceric, care nu are mult de-a face cu pasiunea lui Mişa pentru vinuri taninoase. Exista tanini, dar moi si bine integrati. Nasul este o demonstratie pedagogic` de-a dreptul pentru nuante de visina: visine coapte, visine supracoapte, visine in compot si scoase din visinata (fara atacul alcoolic al acestora din urma).

Gustul este extrem de prietenos: vinul a avut un contact relativ scurt cu lemnul, iar butoaiele folosite erau deja aproape epuizate.

Dupa deschiderea din scurtele note intunecate de Merlot matur, vinul umple  gura de fructe ro[ii, din nou cu multa visina – confiata, in dulceata sau compot. Partea extrem de placuta este raportul rar dintre o complexitate neobositoare  (poti bea vinul si fara sa cazi pe ganduri) si o prospetime reconfortanta, aproape racoritoare, daca poate fi vorba de asa ceva la un vin rosu.

L-am asemanat iniţial cu o femeie placută, de vreo 37 de ani, machiata strident, care trage shot dupa shot intr-un bar ieftin, plin de puştani, insa care-ti inchide gura nu doar cu Jung si Eco, ci si cu istoria Judas Priest si Led Zeppelin daca incerci s-o agati. Nu e cea mai fericita metafora, dar sper ca explica suficient placuta opozitie intre caractersiticile mature si cele tinere ale vinului.

Pret: aprox. 65 RON
Disponibil: magazinele Comtesse du Barry, magazine specializate

comentarii, aici

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!