RSS Feed

Vinul săptămînii:Rosemount Estate, Balmoral 2000, McLaren Vale, Syrah

vezi toate articolele de
23 Oct 2010 la 22:07 comenteaza acum 380 vizualizari.

Un vin de excepţie recomandat de Radu Rizea, de la vinul.ro

Rosemount Estate, Balmoral 2000, McLaren Vale, Syrah, 14% alc.

rosemount balmoral 2000Povestea spune ca Australia produce Shiraz atunci cand e vorba despre vinuri moderne, vii, vesele, şi Syrah atunci cand se poartă cu vinul dupa indelungata traditie franceza din Cotes du Rhone. Acesta este, cu siguranta, un Syrah, ba chiar unul dintre cele care i-ar face pe francezi sa priveasca un pic in pamant, pentru ca in categoria sa de pret, se ridica binisor peste oferta Lumii Vechi.

Este genul de vin care pica din cer ca un traznet si te face sa te intrebi de ce sa dai averi pe chateau-uri, daca tot exista asa ceva. Pe de o parte, este genul de vin super-ingrijit, nascut din butuci vechi de pana la 100 de ani, cu struguri culesi manual, cu productii foarte mici la hectar si tot ansamblul de practici care conduc, in general, la crearea unui vin mare. Porneste din dulceata de capsuni zaharisita, cu ceva ulei de migdale, un strop de tente pamantoase si ierboase, trece spre fructe rosii mature (cirese, cirese negre si visine), pentru a dezvalui, dupa o vreme, nuantele clasice ale unui Syrah nobil si elegant, cu o bogatie de condimente care acopera, partial, notele de toval si tabac.

Este importat prin Crama Oprisor, de unde pleaca spre piata cu aproximativ 100 de lei. Nu e disponibil in multe locuri, dar, vorba ceea, “good things come to those who know how to wait..”

comentarii aici

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari pagina personala

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!