RSS Feed

1 mai şi postul: spune nu micilor! Cînd mor oamenii care fac hainele

vezi toate articolele de
29 Apr 2013 la 14:35 9 comentarii 1129 vizualizari.

1 mai pică în săptămîna mare. Un motiv splendid pentru penitenţă şi economii. Unele primării nu mai organizează nimic cu mici pentru cetăţeni. Argumentele la Iaşi sună aşa de exemplu:

Filiala ieşeană a PSD a decis ca în acest an să nu mai ofere mici şi bere de 1 Mai, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, liderii organizaţiei spunând că, fiind Săptămâna Patimilor, “nu poţi aduce fanfara şi să dai de băut oamenilor”.
Liderul filialei municipale a PSD Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii ieşeni nu vor mai organiza o serbare câmpenească de 1 Mai, cu mici, cârnăciori şi bere, ca în anii precedenţi.
“Suntem în Săptămâna Patimilor şi nu vom organiza nicio acţiune cu mici şi bere în aer liber. Nu poţi aduce fanfara şi să dai de băut oamenilor”, a spus Mihai Chirica, totodată viceprimar al municipiului Iaşi.
El a precizat că, în 1 Mai, Primăria Iaşi va inaugura baza de agrement din zona Ciric, unde sunt invitaţi să participe şi membrii PSD. “Va fi o inaugurare tehnică, cu tăiere de panglică şi atât”, a subliniat şeful PSD Iaşi.
Mihai Chirica a mai spus că, în schimb, PSD va organiza în această săptămână alte manifestări, inclusiv cu caracter religios, pentru a marca sărbătorile pascale.

E cel mai nesimţit argument găsit de un social democrat – postul de Paşti deci fără mici că sîntem credincioşi.

E incredibil dispreţul ăsta cu micii – cheltuielile astea sînt minime faţă de prostiile pe care le aruncă pe geam de obicei autorităţile locale. (să mai amintesc că în alegeri poate să reapară Iisus şi să fie condamnat a doua oară că vor face grătarul la umbra crucii?). Nimeni nu-şi mai aminteşte esenţa cu 1 mai protestatar pentru drepturile muncitorilor. Dar să ucizi şi 1 mai cu un mic pentru cetăţean pentru că nu se repsectă postul e parcă prea mult.

Cînd mor oamenii care fac hainele

Abia dacă a prins nişte colţuri de ştiri o tragedie din Bangladesh: peste 250 de morţi după un incendiu. Erau muncitori în confecţii – fabricau pentru marile firme de prin mall-uri. Despre accidentul groaznic şi despre tipica prostie a vedetelor “capitaliste” aveţi detalii aici.

Ce trebuie să ne reamintim e că accidentele astea nu sînt de fapt accidente, ci sînt regulă. Un material care merge puţin şi spre regula muncii precare într-o ţară ruptă de sărăcie aveţi aici.Mulţi patroni care au împins muncitori la moarte sigură au scăpat fără nici o pedeapsă.

Cît despre filozofia Andreei Raicu – cea care constata că aşa e businessul, rece – este mai mult decît răspîndită pe aici: românii par cei mai dipuşi să accepte orice sacrificii pentru gloria dezvoltării.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!