RSS Feed

18 fraze despre 2017

vezi toate articolele de
02 Jan la 12:40 3 comentarii 2 vizualizari.

Un guvern social democrat a luat bani de la angajaţi şi i-a pus la dispoziţia angajatorilor printr-o revoluţie fiscală de o violenţă care n-a fost taxată nici cu proteste pe măsură, nici cu o conştientizare mediatică măcar comparabilă cu discuţiile nesfârşite despre justiţie.

Lupta pentru justiţie a avut un aer postelectoral, direct proporţional cu victoria PSD în alegeri, şi a avut în general efectul de a consolida o dreaptă nepartinică, caracterizată prin sprijin pentru instituţii diverse DNA SRI şi prin antipesedism radical; asta în timp ce PSD a încercat să strângă rândurile cu naraţiuni tipice pentru noua ultradreapta globală, cu conspiraţii, perdele de fum şi cutivarea cinică a unor camarile pline de bani şi cu grave probleme în justiţie.

Antagonismul tipic prin designul reţelei sociale virtuale s-a transferat în sfera publică, dar e şi un antagonism sintetic, violent artificial nouăzecist, în cheie anticomunistă.

Statul român a pierdut sau a cedat noi şi noi pârghii în numele liberalizării, preţul energiei a crescut mult peste media europeană.

Interpretările tipice în mass media antipesediste au rămas în zona “antiasistaţi social”.

Proeuropenismul, proamericanismul şi măsurile ultraliberale împotriva redistribuirii s-au împletit armonios cu măsurile ultraliberale ale pesedismului care a început să geamă sub atâta colonialism luând numai măsuri probusiness – cine a zis că nu e consens în România.

Tot consens a fost şi pe înarmare scumpă şi accelerată, totul dublat de creşterile spectaculoase clasice de buget pentru serviciile secrete.

Discursul cu accente dure naţionaliste şi ultraconservatoare e prezent în ambele tabere, pro şi antipesediste.

PSD a promovat şi un discurs cică “critic” la adresa corporaţiilor, deci după anul ăsta impozitele sunt şi mai mici şi pentru marele capital şi pentru ăla mediu mai “autohton”.

Încordările PSD au fost haotice, cu câteva scopuri clare, să lupte în continuare cu opoziţia în timp ce-şi consolidează o armată fidelă în rândul unor funcţionari sau aleşi bine plătiţi şi în rândul businessului mic şi mediu.

Sunt două forme de parazitare economică promovate de cele două tabere: parazitarea prin intermediere tehnologică şi prin privatizare (ăsta e tefelismul neoliberal) şi parazitarea clasică prin nepotism la greu în reţelele statului (pesedism conservator şi neoliberal în acelaşi timp); mişcarea verticală pe scara socială devine aproape imposibilă.

S-au actualizat în rău datele despre sărăcie, redistribuirea n-a funcţionat deloc în afara păturilor superioare, fie că vorbim de IT-işti pe care guvernul îi răscumpără cu bani publici după eventuale periclitări de la revoluţia fiscală până la reţele partinice de pile şi relaţii.

În 2017 s-a continuat politica de redistribuire doar către o pătură care acoperă maximum 20% din populaţia ţării, aici incluzând nu doar rente directe, ci şi programe precum prima casă, prima maşină electrică şi altele asemenea.

Fakenews-ul a fost o obsesie a liberalilr americani încă în stare de denial după dezastrul cu un candidat dezastru: Hillary.

Anticorupţia a fost dublată de plecări spectaculoase, Mazăre, Ghiţă, Popoviciu, de semne de autonomie dincolo de litera legii şi de luptă pe faţă între procurori şi parlamentari, efectele fiind bineînţeles de orice fel numai democratice nu.

PSD a demarat schimbări cu urmări grave, mai ales economic, şi în justiţie (doar în intenţie deocamdată sau în proiect) şi a practicat tactica pilotului automat – un tontoroi de lideri slabi şi laşi, Dragnea şi camarila incapabili să justifice raţional măsuri etc.

Banca Naţională a început să emită semnale de alarmă mai ales prin viceguvernatorul Georgescu, cum că riscăm să rupem orice formă de echilibru după o perioadă aşa mare de creştere a inegalităţilor.

România a rămas un loc excelent unde să fii bogat, săracilor.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete:


3 comments
 • 1

  Insipid !

  marat
  2018-01-02 13:46:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Care e treaba cu situația „liberalilor americani“?

  Dacă tot dați nume, mergeți mai departe cu eventuale „legături primejdioase“: a lucrat pentru o companie investigată pentru cola cu teroriștii?

  Adrian
  2018-01-03 02:12:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  No, ca bine le zici!
  PSD e cel mai liberal partid din câte au fost vreodată în România! Iar antipesediștii vor ceva și mai de dreapta, un soi de Darwinism pecuniar, în care selecția se face pentru creaturile cele mai sadice din punct de vedere social!

  Robin
  2018-01-05 18:45:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!