RSS Feed

Sala ”Iorga” arhiplină la dezbateri. În semn de bună-pace, conducerea UBB a venit cu apa ( transmisiune livestream) / Universitatea Babeș Bolyai Cluj și Universitatea București, ocupate

vezi toate articolele de
26 Mar 2013 la 16:41 22 comentarii 19665 vizualizari.

Marți, în jurul orei 16.20, grup de aproximativ 30 de studenți au ocupat sala ”Nicolae Iorga” din Corpul Central al Universității Babeș Bolyai din Cluj, revendicând-o ca un spațiu liber de dezbatere. Ocuparea vine după ce săptămâna trecută, personalul de pază al UBB a blocat proiecția și dezbaterea unui film documentar în această clădire. În prima zi, conducerea UBB a încercat să-i evacueze pe ocupanți cu Poliția, dar seara au acceptat ocuparea. Miercuri dimineața, conducerea UBB a reluat însă demersurile de evacuare a studenților din amfiteatrul ”Iorga”.  Voi reveni cu amănunte. Amănunte despre ocuparea Universității București, aici.

***

ora 20.05 s-au reluat discuțiile în plen în amfiteatrul „Nicolae Iorga” – participă peste 150 de studenți, cadre didactice din UBB și alte persoane interesate; ”Studenții nu sunt aici pentru că văd filme care le dau idei, ci pentru orice universitate deșteaptă la cap are o infrastructură, spații, săli de dans, cluburi pentru studenți. Propun să se creeze”. E una dintre primele propuneri/revendicări (făcută de Miruna Runcan) în cadrul dezbaterii. De altfel, asta a fost marea dilemă a zilei: ”și, totuși, ce vor oamenii ăștia?” Iar răspunsul pare (cel puțin în aparență) ciudat, pentru că înainte de a afla care sunt problemele (înainte de a se dezbate efectiv), nu poți formula revendicări. Pentru că (într-un final) s-a ajuns și la dezbateri reale. Motiv pentru care (dacă nu mai intervin evenimente neprăvăzute) voi reveni cu mai multe amănunte și concluzii mâine dimineață (altfel îmi va fi imposibil să urmăresc discuțiile). Din această seară dezbaterile se pot live streaming aici.

Nota bene: La începutul dezbaterii, în semn de bună-pace, prorectorul Ion Bolovan a venit cu apă minerală și suc pentru participanți.


Ziua 2, ora 16,10: o nouă rundă de ”negocieri” – pe motiv că în sala în care fusese reprogramat cursul din amfiteatrul ”Iorga” nu merge proiectorul, prorectorul Anna Soos a venit cu un profesor de la ”matematică” să-și țină cursul aici; studentii au refuzat să părăsească sala și se aștepta un nou curs ”în paralel” – doar că între timp profesorul plecase… ocuparea continuă
Ziua 2, ora 15.30: au început atelierele ocupării, cu o discuție despre facilitare și facilitatori; la această oră, în amfiteatrul ”Nicolae Iorga” sunt aproximativ 30 de persoane, alte câteva zeci de studenți continuând mobilizarea ”din om în om” în diferite facultăți din Cluj; de la ora 18.00 este programat un atelier legat despre modul de raportare și comunicare cu presa, după care, de la ora 20.00 e programată ședința în plen, în care vor fi aduse în discuție revendicările
(foto: Andreia Nicoleta Dobrițoiu)


Ziua 2: ora 14.00: După mai multe ore de negocieri cu reprezentanții conducerii UBB, se transmite mesajul că rectorul a fost de acord cu ocuparea sălii ”Nicolae Iorga”; pe de altă parte, prorectorul Anna Soos a venit cu o decizie prin care UBB își exprima acordul pentru ocuparea sălii XI/1, din aceeași clădire. Studenții au rămas în amfiteatrul ”Nicolae Iorga”

Ziua 2, ora 11,09: Pe Youtube este postată înregistrarea momentului în care prorectorul Ioan Bolovan invocă ”teoria conspirației” și în care, practic, sugerează că studenții au fost filați în ultimele săptămâni. ”Pe baza informațiilor pe care instituțiile abilitate ale statului le-au avut cu zece zile înainte”, afirmă Bolovan. Studenții ar fi fost filați ”prin crâșme”

Ziua 2, ora 10,51: studenții anunță, printr-un comunicat de presă (poate fi citit integral aici), continuarea ocupării; continuă și mobilizarea pentru activitățile de pe tot parcursul zilei. Din programul anunțat pentru partea a doua a zilei: 14:00 – Atelier Facilitare si consens; 18:00 – Atelier “Cum ne raportam la presa?” 20:00 – Plenara – mobilizare generala pentru toti studentii si profesorii de la toate universitatile, personalul auxiliar universitar, absolventii si orice om interesat. Tema se va concentra pe cele trei concepte centrale ale ocuparii: studentul – universitatea – societatea.

Ziua 2, ora 10,45: În sala ” Nicolae Iorga” din UBB se discută despre teoria mulțimilor și grupuri. Matematică (profesorii mei de matematică din liceu se pot declara ”răzbunați”). Teorema lui Lagrange. Face și asta parte din schimbarea lumii. Studenții pregătesc, în paralel, un comunicat de presă.

Ziua 2, ora 9,10: Alte patru cadre didactice din UBB (lect. univ. Sorin Gog, asis. univ. Alex Goldiș, lect. dr. Horea Poenar, asis. univ. drd. Dina Vîlcu) s-au solidarizat cu acțiunea studenților (lista completă aici)

Ziua 2, ora 08.00: Prorectorii Ion Bolovan și Anna Soos vin împreună cu o grupă de studenți de la ”matematică” și profesorul lor și încep noi negocieri prin care încearcă să-i convingă pe ocupanți să părăsească amfiteatrul. Ion Bolovan susține că are acordul rectorului Ioan Aurel Pop în acest demers, ceea ce contrazice total cele afirmate seara de prorectorul Călin Rus, care spunea că rectorul și-a dat acordul ca sala să rămână una de dezbateri libere pe perioada ocupării!

Mai mult, prorectorul Ion Bolovan afirmă că pe data de 20 martie 2013, UBB a primit o înștiințare din partea Prefecturii Cluj, conform căreia Universitatea ar fi urmat să fie ocupată pe datele de 21 și 26 martie. Bolovan mai afirmă că UBB ar fi fost informată de către Prefectură că ocupanții ”ar fi plătiți” să facă asta. ”Ca să înțeleagă studenții și să știe cu cine au de a face”, a mai spus Bolovan. Acuzațiile prorectorului (Prefecturii?) sunt cel puțin ciudate: nu poți să ocupi o universitate la două date diferite (fiind suficientă prima ocupare). În plus, dacă ar fi fost preveniți de ocupare, aceasta nu s-ar fi putut realiza ieri.

Se repetă scenariul de ieri, ocupare în paralel cu desfășurarea cursurilor în sala ”Nicolae Iorga”. Între timp, ocupanții transmit apeluri de mobilizare către cât mai mulți studenți, pentru a veni la sediul central al UBB, de pe strada Kogălniceanu.

Ziua 2, ora 07.00: Personalul administrativ al UBB vine în sala ”Nicolae Iorga”, trezindu-i pe cei care au rămas peste noapte pentru a asigura permanența ocupării, și afirmând că trebuie să facă ordine; studenții, împreună cu personalul UBB fac curățenie;

***

Ora 03,08: Prima zi de ocupare a UBB, scurte concluzii:

- studenții au reușit să impună amfiteatrul ”Nicolae Iorga” ca spațiu liber pentru dezbateri (e marea victorie a zilei); înainte de a încerca să înțeleagă despre ce e vorba, conducerea UBB a încercat evacuarea sălii apelând la Poliție, în cele din urmă, cel puțin la nivel declarativ, au acceptat ocuparea – decizia a fost influențată și de poziția Facultății de Istorie din cadrul Universității București; în comunicarea cu mass-media au existat probleme (acesta fiind și unul dintre motivele organizării unei dezbateri speciale în această seară, începând cu ora 18.00); multitudinea de subiecte abordate după încheierea negocierilor cu conducerea UBB a făcut imposibilă formularea unei liste măcar orientative de revendicări; discuțiile în plen vor fi reluate la ora 20.00 (în aceeași sală), fiind așteptați să participe și mai mulți studenți, dar și cadre didactice; activități se vor desfășura însă în amfiteatrul ”Iorga” în permanență (reprezentanții UBB au promis că vor găsi soluții să mute activitățile didactice programate în amfiteatru în alte săli); acum studenții au un spațiu liber – rămâne de văzut ce vor face cu el; în unele relatări din presă s-au pus diferite calificative sau s-a încercat asocierea cu diferite grupuri – pentru unii, în continuare, devine extrem de greu de înțeles desfășurarea unui eveniment fără lideri, fără ”interese” ș.a.m.d. Voi reveni cu amănunte mai pe larg în cursul dimineții.

Bonus: Imaginea dimineții (ora 3.00 AM, în fața clădirii centrale a UBB – foto: Leona Gem)

Ora 02,35: discuții organizatorice, sala ”Nicolae Iorga” rămâne ocupată, un grup de aproximativ 15 persoane au rămas să doarmă peste noapte în UBB; dezbaterile urmează să fie reluate în cursul dimineții

Ora 01,24: Studenții de la Cluj și București intră ”în direct”, prin intermediul Skype; ocupanții se salută și-și confirmă că vor continua ocuparea

Ora 01,14: continuă să vină studenți la dezbatere, după miezul nopții numărul celor prezenți în amfiteatrul ”Nicolae Iorga” se apropie de 100

Ora 00,39: ”ce cerem (revendicăm)?” ”cerem ceva rezonabil?” sau ”cerem ceva maximal?”

Ora 00,10: se discută problema burselor: (raportarea la salariul minim pe economie; creșterea fondurilor de burse; reconsiderarea criteriilor pe baza cărora se acordă bursele sociale; surse de finanțare externe – din mediul privat – acceptarea unei asemenea soluții, de la caz la caz, dacă finanțatorul chiar caută persoane specializate ori încearcă să-și spele imaginea)

Ora 00.08: Pe site-ul multiversitate.ro, 11 cadre didactice din cadrul UBB se solidarizează cu ”ocuparea”. ”Ne exprimăm solidaritatea cu studenții care au “ocupat” sala Nicolae Iorga din clădirea centrală a Universității Babeș-Bolyai. Acțiunea lor atrage atenția noastră a tuturor asupra faptului că studenții doresc să transforme spațiul UBB într-un loc al dezbaterilor critice despre rolul universității în societatea de azi, în care pot avea loc nu doar evenimente organizate de structurile oficiale ale instituției, ci și acțiuni inițiate de toți membrii comunității academice”, se arată în comunicat (textul integral aici). Documentul e semnat de asist. univ. dr. Călin Goina, conf. univ. dr. Marius Lazăr, asist. drd. Adrian Ludușan, asist. dr. Raluca Perneș, lect. univ. dr. Norbert Petrovici, lect. univ. dr. Cristina Raț, prof. univ. dr. Miruna Runcan, asist. dr. Anca Simionca, conf. univ. dr. Dumitru Cornel Vîlcu, conf. univ. dr. Gabriel Troc, prof. univ. dr. Enikő Vincze. Lista rămâne deschisă.

Ora 23.00: Prorectorii Călin Rus și Marcel Rus se retrag de la dezbateri și promit că la discuții va veni și rectorul Ioan Aurel Pop pe parcursul zilelor următoare.

Ora 22,25: Dan Perjovschi realizează  o serie specială de desene dedicate ocupărilor universităților din Cluj și București. Unul dintre ele mai jos, restul aici:

Ora 22,10: propuneri de dezbateri pentru ordinea de zi (mă rog, de noapte): rolul Universității în societate/ accesul liber în spațiile universitare/ necesitatea existenței unor secții de Poliție în campusurile universitare/ acordarea de reduceri de 50% pentru transportul CFR pentru doctoranzi, studenți străini și studenți la distanță/ problema aservirii mediului universitar și de cercetare corporațiilor/ posibilități de angajare în domeniul specializărilor pe care le absolvă/ cămine mixte/ participarea studenților la luarea deciziilor în Universitate/ discriminarea în Universitate/ aplicarea sistemului Bologna în România

Ora 21,51: Continuă să vină studenți la UBB, dar și cadre universitare (Cornel Vîlcu, Mariu Lazăr)

Ora 21,28: Mesajele conducerii UBB încep să intre în normalitate; Călin Rus propune ca și după încetarea ocupării studenții să se întâlnească săptămânal cu cei din conducerea UBB pentru a-și discuta problemele;

Ora 21,20: Călin Rus se întoarce în sală și spune că rectorul Ioan Aurel Pop și-a exprimat acordul pentru a se continua dezbaterile în sala ”Nicolae Iorga” și peste noapte. Singura cerință este asigurarea unei permanențe la intrare și să fie legitimați cei care intră.

Ora 21.09: În sală se anunță că ”Poliția pleacă”. Anunțul e primit cu aplauze.

Ora 21:05 Sediscută regulile de organizare ale ocupării, și se ia o scurtă pauză. După aproape 5 ore, pot să înceapă dezbaterile, la care participă aproximativ 50 de studenți.

Ora 20,54: În ciuda negocierilor, studenții votează în majoritate absolută (cu o singură abținere) continuarea ocupării și după ora 21.00. Călin Rus a ieșit din sală și a spus că va vorbi cu rectorul.

Ora 20,37: La Cluj se citește declarația decanului Facultății de Istorie, Adrian Cioroianu, adresată studenților care au ocupat amfitetarul ”Nicolae Iorga” din București „Din punctul meu de vedere puteți rămâne cât vreți aici. Locul Poliției nu e în Universitate. Eu pot să vorbesc cu autoritățile să vă lase în pace. Doar n-o să dați foc Universității.”

Ora 20,32: În timp ce Călin Rus continuă la Cluj ”negocierile”, încercând să-i convingă pe studenți să părăsească clădirea, la București, profesorul Antoniu le citește participanților comunicatul studenților clujeni

Ora 20,28: Prorectorul Călin Rus încearcă să-i convingă pe participanți ”cu buna”; într-un final exclamă ”deci nu vreți nicicum să plecați?”

Ora 20,22: Prorectorii părăsesc sala, prorectorul Ion Bolovan iese din sală rugându-i ”frumos și oficial” pe participanți să iasă din universitate ”câte unul, câte doi, câte trei”, apoi pleacă și el, în sală rămâne doar prorectorul pe comunicare Călin Rus

Ora 20,17: Prorectorul Ion Bolovan a fost întrebat dacă are competența de a aproba o cerere legată de continuarea ocupării, răspunsul este ”NU”

Ora 20,10: Au început discuțiile, prorectorul Radu Cătană invocă faptul că ”UBB îi apară pe cei care își desfășoară cursurile”, dar pretinde că nu știe care ar fi revendicările studenților

Ora 20,01: Reprezentanții presei sunt rugați să nu filmeze, însă refuză

Ora 19,57: Prorectorul Ion Bolovan și alți prorectori (Anna Soos, Radu Catană, Dan Lazăr și Călin Rus) au venit în această sală, sunt invitați în sală, dar preferă să rămână la catedră

Ora 19,45: Cursul s-a încheiat: în semn de solidaritate cu studenții de la Cluj, a fost ocupată și Universitatea București: ”In acest moment participantii la dezbatere au hotarat ca vor sa ocupe Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti in spirit de solidaritate cu grupul de studenti ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj care au au ocupat sala ”Nicolae Iorga” din Corpul Central al UBB, revendicând-o ca un spațiu liber de dezbatere” – detalii aici

(foto din București)

Ora 19,25: Se apropie și finalul seminarului; sunt informat de către studenți aflați în fața Universității că cine vrea (insistă) poate intra; așadar se poate veni la dezbatere și cu insistență :) se poate intra; rămâne de văzut care va fi reacția conducerii UBB după încheierea crusului și seminarului;

Ora 19,21: La Facultatea de Istorie a Universității București (începând cu ora 18,00) se desfășoară conferința ”Studenții și profesorii: de aceeași parte a baricadei” (detalii aici); printr-o coincidență, conferința se ține într-un amfiteatru denumit tot.. ”Nicolae Iorga”

Ora 19,18: Profesoara face prezența :) ))

Ora 19,05: s-a încheiat cursul, începe seminarul, încă 30-40 de minute de aștepare, din exterior sunt informat că ar exista ”pregătiri pentru evacuarea participanților” (e o informație pe care nu am cum s-o verific);

Ora 19,02: După ce a lipsit aproximativ 20 de minute, prorectorul Ion Bolovan a revenit în sală ”să mențină ordinea”; participanții la ocupare așteaptă să vadă care va fi reacția reprezentanților UBB după încheierea cursului și a seminarului asociat (fiind ultima activitate didactică programată astăzi în sala ”Iorga”); dacă vor mai încerca să-i împiedice să-și desfășoare dezbaterea și dacă da, sub ce pterext;

Ora 18,56: mai mulți studenți care au venit să participe la dezbateri au fost lăsați să intre în clădirea Universității, dar au fost opriți de portar în fața sălii de curs

Ora 18,48: continuă războiul nervilor; rețeaua UBB Wireless a căzut în sala ”Iorga”

ora 18,29: participații la ocupare îi solicită profesoarei care își ține cursul o abordare participativă, în interacțiune cu cei din sală; aceasta se scuză (pe motiv că e răcită) și continuă cursul sub forma unei prelegeri; între timp, sub geamurile sălii, din stradă, se aud flueiere;

Ora 18.26: Cursul continuă, prorectorul Ion Bolovan asigură liniștea în sală și le atrage atenția celor care vorbesc în șoaptă

Ora 18:13: Prorectorul Ion Bolovan revine cu un grup de studenți, cei care au programat curs de la ora 18.00, și începe cursul, prorectorul rămâne și el la curs

Ora 18.08: Departamentul de PR al UBB a permis accesul mai multor jurnaliști în sală (intrarea în clădire aflu că este, însă, în continuare, blocată); una dintre reprezentantele presei (care în urmă cu jumătate de oră a calificat pe Facebook ocuparea ca ”o mare tâmpenie”) încearcă să le facă morală celor prezenți

Ora 17,59: A început cursul de ”comunicare (instituțională” (expresia îi aparține reprezentantului UBB de la departamentul de PR), care încearcă să explice de ce e nevoie de o nouă cerere

Ora 17,56: Reprezentantul UBB (de la departamentul de PR) le sugerează celor prezenți să facă o cerere nouă, ”dar nu acum”

Ora 17,47: Un reprezentant al UBB este întâmpinat cu aplauze. Cauza: a spus că el este cel care a scris comunicatul de presă de săptămâna trecută (detalii aici).

Ora 17.39: Prorectorul a plecat, reprezentanții Poliției încearcă să-i convingă pe studenți să părăsească sala ”Iorga”

Ora 17.35: Prorectorul solicită oficial ”organelor abilitate” să-i evacueze pe studenți

Ora 17.30: Poliția a revenit în sală. ”Am fost solicitat de către prorector. Cine nu este student la UBB și nu are curs în această sală, să părăsească sala”

Ora 17.26: a început mobilizarea în mediul online; în sala ”Nicolae Iorga” se stabilesc regulilele dezbaterii

Ora 17.16: Se anunță că poarta Universității a fost închisă, pentru a nu le si permite și altor studenți să ajungă la dezbateri!

Ora 17.14: Plecarea polițiștilor a fost salutată cu aplauze; au început discuțiile și distribuirea de fluturași în spațiile universități, prin care sunt chemați și alți studenți să vină la dezbateri.

Ora 17.10: Poliția părăsește sala. Au ”verificat”, acum ”raportează”

Ora 17.06: Poliția îndepărtează un banerul afișat înfara clădirii, pe care scria ”Spațiu liber de dezbatere”;

Ora 17.02: Îmi vine și mie rândul la legitimare. Un reprezentant al Poliției (comisarul șef Gădelean) recunoaște că au fost ”solicitați”, dar spune că ”a venit de pe teren și nu știe cine a făcut ”solicitarea”/”apelul””. ”Raportăm și verificăm”, mai spun reprezentanții Poliției.

Ora 16.55: Numărul polițiștilor crește

ora 16.48: Au apărut polițiștii! Au început legitimările.

ora 16,47: ”În acest moment deranjați instruirea” (aceeași reprezentantă a Facultății de Matematică”

Ora 16.44: reprezentanții UBB invocă faptul că în sala ”Nicolae Iorga” se desfășura un curs de matematică și le cere studenților să se mute în altă sală. Sunt deschise însă doar sălile în care se desfășoară cursuri. Studenții arată că săptămâna trecută au avut cerere aprobată de către UBB, însă aceasta nu a fost respectată de către conducerea UBB. ”Aceasta este o sală de curs, nu de dezbatere” – reprezentantul Facultății de Matematică.

***

”Revendică-ți Universitatea!

Cluj Napoca. Astăzi, 26 martie – 2013, la ora 16:00, una dintre sălile corpului central alUniversităţii Babeş Bolyai a fost ocupată de studenţi, pe termen nelimitat.

Universitatea se transformă tot mai mult într-o instituţie supra-securizată. Spaţiul care artrebui să încurajeze circulaţia liberă a ideilor şi să fie un forum de dezbatere a devenit cufiecare an tot mai închis, încremenit în practici care nu mai reflectă adevăratele probleme şinevoi studenţeşti. În loc să reprezinte o pregătire pentru viaţă, Universitatea ne facedependenţi de un sistem socio-economic disfuncțional: învăţământul universitar este o marfăfrumos împachetată şi servită unor studenţi-clienţi a căror unică valoare după absolvire esteaceea de potenţiali angajaţi. Cel mai grav este, însă, că studenţii nu sunt încurajaţi, printr-unsistem participativ, să îşi facă auzite vocile.

Astfel, considerăm necesară revendicarea unui spaţiu autonom în interiorul Universităţii,în care vocile noastre se pot articula într-o dezbatere liberă, deschisă tuturor studenţilor. Toțisuntem responsabili pentru crearea unui viitor comun, în care aspirațiile fiecăruia compun unproiect universitar care să formeze cetățeni implicați și critici, nu doar posesori de diplome.

Deoarece privim universitatea ca un bun comun și nu ca o instituție izolată deproblemele societății, implicarea tuturor este atât necesară, cât și binevenită – a studenților șiprofesorilor din toate universitățile, personalului auxiliar universitar, liceenilor, absolvenților și aoricărei persoane interesate. Fiind o dezbatere de la care nimeni nu este exclus, orice formă de discriminare este împotriva motivelor care au făcut-o necesară.

Universitatea este a tuturor!

Aceasta este o ocupare studențească care nu se va încheia până când nu vom decideîmpreună asupra problemelor reale și soluțiilor posibile. Din acest moment, părerea tacontează, atâta timp cât ești aici!

Prima plenară va avea loc ASTĂZI, 26 martie 2013, de la ora 18.30, în amfiteatrul Iorga, etajul I, corpul central UBB.”

***

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

22 comments
 • 1

  Men Viagra Impotence Prometrium Jump Start Free Weight Loss Database [url=netvibes.com/bu../ ]Oxycodone 10 325 Street Price[/url]. Phenazopyridine No Prescription Mgptt Exercises For Shoulders With Arthritis Prescriptions Cheap Azithromycin Online Nature Acai Berry Nature’s Best . Amaryl No Prescription Blood Sugar Drugs Losec Lisinopril Interaction . Zantac Infant Reflux In Babies No Withdrawal Bleed After Provera Occurs [url=netvibes.com/tr../ ]Buy Tramadol Online No Prescription Cod[/url] Dietary Sources Hyaluronic Acid Lamisil Overdose Tinea Capitis Cabergoline No Prescription Overnight Quick Weight Loss Therapy

 • 2

  Diabetes Insipidus How Does Skin Adjust After Weight Loss Spondyloarthropathy Enteropathic Arthritis [url=https://archive.org/details/Tramadol50MgNoPrescriptionOnline ]Buy Tramadol Online Pharmacy[/url]. Dallas Prescription Error Applications Of Prednisone Get A Prescription Natural Cures For Low Blood Pressure Fatigue And Dizziness Neurontin For Arthritis Injury . Clomid Without A Rhinocort Aq Dosage Spray Bottle . Percocet Dependency Habit Forming Loratadine Long Term Use [url=https://archive.org/details/OrderAmoxicillinOnline250mg500mg ]Amoxicillin 250 Mg Uti[/url] Pfizer Clavamox Antibiotic Allegra Heart Palpitations Sante Skin Care Range Flomax Otc Free

 • 3

  Fine way of describing, and good paragraph to obtain information regarding my presentation focus, which i am going to deliver in academy.

 • 4

  Zoloft Online Casino Which Otc Painkillers Have Caffeine . Alcohol Ultram 50 Mg Pepcid Best Price [url=netvibes.com/tr../ ]Tramadol No Prescription Cheap[/url] Spread Of Diabetes Too Much Sugar Methadone And Pregnant Women Few Bactrim Prescription Needed Fioricet Contents Generic Name . Problems Of Motrin 600 Aspirin Tablets Medication Zoloft And Yaz Anxiety [url=netvibes.com/bu../ ]No Prior Prescription Oxycodone[/url]. Buy Cellcept From Canada Isosorbide Dinitrate Mexico Ventolin Nebules Drug Levofloxacin Hydrochloride Wikipedia .

 • 5

  Works Plan B Ever Failed How Much Is Azithromycin Empty Stomach Porter Cable Drill Lithium [url=https://archive.org/details/OrderZoviraxOnlineCheap ]Zovirax Online Recherche[/url]. Bedbug Allergy Cimex Lectularius Onder Law Firm Lanoxin Lipitor With Grocery Differin While On Accutane . Levaquin National Drug Code Rogaine Avodart Combination . Diabetes Niaid Improve Diabetes Mellitus [url=orderoxycodoneo../ ]Oxycodone Order No Prescription[/url] Propranolol Er 16 Syringes High Blood Pressure Michael J Fox Selegiline Overdose Of Blood Pressure Pill
  [url=dgnthai.com/boa../ Tofranil No Prescription Overnight, Buy Tofranil Net[/url]
  [url=rczfdm.com/wp-c../ Macrobid Online With Cod, Buy Macrobid Australia[/url]
  [url=dgnthai.com/boa../ Buy Online Uk, Free Clomid Coupons[/url]
  [url=community.vietf../ Online Overnight Saturday Delivery, Visa And Propecia[/url]
  [url=midnitedawnmorg../ Overnight No Rx, Oxycodone With Visa[/url]
  [url=minecraftsvr.co../ Generic Cost, Free Overnight Pharmacy Acarbose[/url]
  [url=minecraftsvr.co../ American Express, Cipro Overnight Cod No Prescription[/url]
  [url=adventureutv.co../ To Purchase – Fosamax Online Overnight Shipping[/url]
  [url=dgnthai.com/boa../ Generic Tetracycline Online, Tetracycline Online Pharmacy Cod[/url]
  [url=rczfdm.com/wp-c../ Synthroid Cod Accepted, Buy Synthroid No Prescription Uk[/url]
  [url=rczfdm.com/wp-c../ Online No Prescription Canada, Visa And Mellaril[/url]
  [url=minecraftsvr.co../ Sinemet No Script, Sinemet Next Day Nausea[/url]

 • 6

  Side Effects Drug Zyrtec Usa. There are 2 common forms of arthritis A Pharmacy Have Anything Levitra. Cheapest place to buy Finasteride, – Drug shop, cheapest pills!. Private and Vicodin Tour Of California Tylenol With Codeine [url=https://archive.org/details/FluoxetineCanadaPharm ]Fluoxetine Mg Tablets[/url]. Second Hand Order Prescription Prilosec Is Citalopram The Like Lexapro Cross Reactivity Between Imitrex And Sulfa Zyprexa Sex Hormones . How Long Is Gas Amoxicillin Good For Natural Viagra Arginine . How Much Clomid Levitra Mixed With Alcohol [url=https://archive.org/details/AllegraTab ]Allegra Sapori Canada[/url] Migraine Dhe Protocol Nausea Vomiting Sinus Migraine Herbs Sumatriptan No Prescription Imitrex Plavix And Dental Work Unstable Angina

  [url=rustraya.com/ph../ Anastrozole Without Prescription -> Anastrozole NO PRESCRIPTION Overnight C O D[/url]
  [url=infestationbras../ Sales Cheap, Buy Revia By Cod[/url]
  [url=anismerah.com/f../ I Order Symbicort Online, Symbicort Cod Next Day Delivery[/url]
  [url=voidswrath.com/../ Sominex Next Day Sominex Online Pharmacy Overnight[/url]
  [url=cbrxx.com/membe../ For Purchase, Buy Cheapest Naxy Online[/url]
  [url=rustraya.com/ph../ Avapro Order -> Avapro Cheap Online[/url]
  [url=infestationbras../ Izilox Cash On Delivery – Izilox Online Europe[/url]
  [url=cbrxx.com/membe../ With Mastercard. Hormone Online FedEx Cod Free Consult.[/url]
  [url=totallyelectric../ Monocor Cod, Buy Monocor With Amex[/url]
  [url=infestationbras../ Omnicef No Prescription Required. I Want To Order Omnicef Online – Omnicef Cod Saturday Delivery[/url]

 • 7

  Cheap Percocet Online Percocet Define Online Percocet Drugs Online [url=https://archive.org/details/OrderOxycontinOnlineNoPrescription ]Oxycontin Buy Mexico No Prescription Needed[/url]. Percocet S Online Find No Online Prescription Percocet Percocet And Interaction Valium Online Percocet And Hair Loss Online . Percocet Prescription Online Acetaminophen Cheap Percocet Online No Prescription Needed . Percocet Online Sales Buying Percocet Online Without A Prescription [url=https://archive.org/details/OrderoAzithromycinOnlinePharmacy ]Azithromycin No Rx Buy Cheap Zithromax[/url] Percocet Online Buy Percocet Online Without A Prescription Pain Killers How Can I Buy Percocet Online Used Percocet Online No Prescription Needed [url=forums.midgardc../ To Buy Online Uk – Buy Diltiazem Online Cash On Delivery[/url]
  [url=mining.co2-art.../ Pharmacy Aygestin, Aygestin Online Consultation[/url]
  [url=forums.midgardc../ Generic Manufacturers, Suprax Price Philippines[/url]

  [url=albadwi.com/vb/../ To Buy Estrace Online Uk, Estrace Overnight[/url]
  [url=forums.midgardc../ Neggram Without Rx, Neggram Order Overnight[/url]
  [url=forums.midgardc../ Heartcare Online In Uk, Abana Heartcare Buy Online Canada[/url]

 • 8

  You can also buy designer

  Those two men went everywhere with us! Outside in the dirt, in our little pool, on car rides, and so many other places.Regardless of what you cherish fashionable bags, it’s vital to realize that not really anything gets results whenever so this means there are actually bags they even make definitely intervals and also according to what we should achieve using[url=hannawinery.com../ Ban Fakes Online[/url] a normal moment. Not too there exists any specific strict tip in such a but since you’ve always wondered up to date fashions, be on it from your so-called stylish handbag government bodies.Mosley Tribes borrows the knowledge and design capabilities from Oliver Peoples and blends it with a more fashion forward style. Gear Patrol asked Mosley Tribes to send over a few of their sunglasses for a first-hand look and fortunately what we[url=hannawinery.com../ Ban Fake Polarized[/url] have to report is good.

  You can also buy designer eyeglass frames at your nearest eyewear shop. The best part about buying online is that you will be exposed to a wide range of frames, glasses, styles that may not be available at your nearest eyewear shop.An important factor to take into consideration is the weight of the frame.The targeted traffic that comes to your site is more likely to buy because they are looking for specific things. As mentioned above, a business selling sunglasses may face problem of fall in traffic in winter.There are numerous mm probable really like for the Hermes carrier,but in addition for your completely beneficial impression Hermes accessories as costly,with a Hermes has made possible her to maintain up with the tide,when the sisters want to purchase When things hard to answer them. Now we have a great deal pertaining to web sites you like the model,also selling price as well fashionable.

  And along with[url=hannawinery.com../ Ban Fake Prescription Glasses[/url] this, one of the best options is to find the style that will suit you with the online approach. This will provide you the access of all the options at once, which can be seen with the help of just some of the clicks sitting back at your desk.Ways to stand at the style suggestion like her? Leather-based trousers, leather boots, mossy oak handbags are all her logos. The style and the size of the bags vary according to the purpose of your visit and also according to the type of dress that you are wearing. So let us start with the type of bags that are currently in trend.That is why it is imperative that the sunglasses you choose should be comfortable and have a tight grip. These will make sure that the sunglasses give your vision protection without making its presence felt.

 • 9

  You have a conside

  According to Derek Ray Ban, insolvency director of Debt Free Direct, those people who are struggling to meet demands on various areas of their spending, for example loans, plastic cards and utility bills, need to be honest that they are experiencing such problems. He reported that by recognising that they are having monetary[url=hannawinery.com../ Ban Predator Zonnebril[/url] troubles now people could help avoid having deepened financial difficulties in the future.The higher the rank, the additional factors they get. Normally the companies who host the video video games will give a reward certificate near the winner concerning the nightly on the net activity. These troubles improve up a lot more than a arranged amount of time, as an example, six several weeks.It wasnt until 1938 that the first Gucci retail shop opened its doors in Rome on the Via Condotti. Many of the original products sold at that first shop were handcrafted by Guccio himself.Growth of a Fashion LegendThe universally recognizable leather Gucci bag with its bamboo handle was first introduced to the fashion world in 1947.

  You have a considerably greater chance of looking at that something special just for you, that jewelry piece that lifts off the display and has you pointing out “yessss, that is exactly what I prefer”. With the millions[url=hannawinery.com../ Ban Predator X Ray Sunglasses[/url] of pieces of jewellery readily available online what are the opportunities of one of your buddies finding and purchasing the exact same thing? This is specifically the case when looking at the non chain store jewellery stores, locating the internet jewellery outlets that supply distinct one off handmade pieces at budget[url=hannawinery.com../ Ban Predator Wayfarer[/url] friendly rates – and also piece may originate from any type of part of the entire world, not from

  Keep Your Skin Healthy and RadiantKeep Your Skin Healthy and RadiantRadiant, clear, wrinkle free skin.[url=hannawinery.com../ Ban Predator W1846[/url] We are all searching for it.In the[url=hannawinery.com../ Ray Bans How To Tell[/url] afternoon of mom and grandma chatting QiXing, pointing to the goat scone treasure book mother goats baby pictures showed us, we didn’t pay much attention to them, baby suddenly nasty and gung-ho for our “ah well, ah well” rise, etc. We all come to see this just do together.” And today mutters said a day off, mother said baby is “big basket” slowly-rotating braided & sunglasses.The best component about wholesale goods is that just about anybody can acquire them. Usually, you don’t even need to be a big retailer to purchase wholesale commodity. With summertime fast approaching, glasses are becoming a hot commodity.

  The utilization of sunglasses is now more renowned in most instances. Along with the rising destructive outcomes of UV rays on your eyes, it is now compulsory to wear sunglasses whenever you are outside.These sunglasses can be bought in the market for all age groups and come in a whole range of colors, styles and designs.Getting jewellery on the internet from a site like Lizzielane Jewellery could be one of the most enjoyable and satisfying experiences you will ever have on the internet, and it is risk-free and protected, and right here is why. The result was a huge success. By presenting quality, consumer-focused products, Klein was named “America’s Best Designer” in 1993. Coty, Inc.Electronic Cigarettes as a Christmas Gift for Your Loved OneWith summer coming to a shut, all eyes are beginning to focus on Christmas. Hoping that you purchase wonderful gifts for the limited ones in your life, you must additionally be making ready a panoramic gift for people who may need it the most.

 • 10

  Cost Crestor Drugs Midwest Weight Loss Clinic Allergy Great Falls [url=https://archive.org/details/TramadolGenericCheap ]Generic Tramadol From India[/url]. Diabetes Type Ii Management Cymbalta Change You Deserve Diclofenac Sod Mr T Snorting Percocet Use . Suddenly Stopping Cymbalta Withdrawal Symptoms Zyrtec Visual Studio Clarinex . Carbamazepine Erythromycin Interaction What Are Some Of The Symptoms Of Diabetes Blurred Vision [url=https://archive.org/details/AlliDietPillsOnline ]Alli Pills How Many A Day[/url] Why Is Ibuprofen Bad For Dogs Review Paxil Online No Prescription Yasmin Neidlinger Facilities Permitting Chief Zofran Adverse Reactions Qt Interval Prolongation

 • 11

  Canada Percocet Online Pharmacy Percocet S Online Delivery Online Prescription Weekend Percocet [url=https://archive.org/details/OrderAdipexOnline ]Buy Adipex Pills Online[/url]. Online Percocet No Prescription Order And Percocet Together Valium Online A127m Buy Percocet Online No Prescription Cheap Free Online Prescriptions For Percocet . Percocet Prescription Online Vicodin Hydrocodone Percocet Lethal Dose Online Pharmacies . Online Percocet No Prescription Order Purchase Percocet Online [url=https://archive.org/details/TheBestCanadianOnlinePharmacy ]Mellaril No Prescription Online Pharmacy Canadian[/url] Percocet And Hair Loss Online Percocet Without A Prescription Online Ordering Percocet Online Without A Over The Counter Delivery Online Prescription Weekend Percocet

 • 12

  What Are The Effects Of Caffeine On Blood Pressure Prevacid Weakness . Lexapro Antihistamine Sweating With Cymbalta Diabetic Neuropathy [url=https://archive.org/details/TopCanadianPharmacies ]Canadian Generic Pharmaceutical Market[/url] Betagan Drug Interactions Generic Brand For Benicar Angiotensin Ii Receptor Antagonists Prednisone Side Effects Copd Cialis. Buy sildenafil viagra. Viagra. online without prescription. Buy Discount Generic Drugs. Canadian pharmacy viagra legal – Mens health. Free Worldwide. . Claritin Prescription Overdose Zantac And Breastfeeding Acid Reflux What Is A Clomid Cycle Trying To Get Pregnant [url=https://archive.org/details/XenicalGeneric ]Buy Xenical Xenical[/url]. Motrin And Bleeding Stomach Upset Should Aspirin Have An Expiration Date Lasix Iv Drip Mg Ciprofloxacin Traveller’s Diarrhea .

 • 13

  [...] ispravnici de poveste s-au pus miercuri seara, așadar, să ocupe sala. De ce? Nu știau nici ei foarte exact, așa cum o arată acest articol de pe voxpublica. Pe la ora 12 40 noaptea se întrebau (citez) Ora 00,39: ”ce cerem (revendicăm)?” ”cerem [...]

 • 14

  jn6237 payday-loans-ne../ payday loans how it works pz5658

  WilliamLorm
  2015-01-14 19:38:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  iu3961 cheap cialis kings pharmacy williamsburg

  Richardpa
  2015-01-22 23:46:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  on the understanding of the situation just know originally in the garden of the Tai Chi system is so.

 • 17

  India Revatio No Prescription Drugs Should Bactrim Be Taken With Food . Antidepressant & Diabetes Controlled Diabetes Take Insulin [url=https://archive.org/details/FlexerilCod ]Fioricet Fedex Delivery[/url] Vytorin Re Starting Otc Generic Canadian Pharmacy Viagra Without Prescription Ciprofloxacin Urinary Drug Interactions Nasonex Depression Acne . How Does Ibuprofen Work In Humans Obat Ciprofloxacin Ampicillin 500 Mg Neurontin For Nerve Damage Pins And Needles [url=netvibes.com/on../ ]Daily Levitra Health[/url]. Compare Levitra Pharmacy Ciprofloxacin Shipped With NO PRESCRIPTION Intuition Allegra Human Frailty Zyrtec Generic Cost .

 • 18

  I started coaching and Managing in Dec ‘04 | プラダ ショルダーバッグ 2way Twist| Even though many hundreds of bureaus are out there,

 • 19

  | モンクレール 2015| with a slipcase Online television service providersIn this postColumbine era,

 • 20

  All of us know that, Swiss-made watches are the most famous watches in the realm. There are many famous Swiss luxury watches brands. Many people prefer Swiss-made watches without doubt. If you wear a Swiss watch, you are believed as fashionable and stylish. Especial the latest watches are most well-liked by people. However, the stylish and fashionable watches may be at heavy price meta tags. People who are not wealthy enough have no choice but to stand away from those expensive watches.You locate replica watches uk for males as well as most women. Also, they are easily obtainable in all styles, designs and materials create them worthy of all festivals. With regard to age as well, people of various age groups can feel the perfect wait for themselves. Foods high in protein find them in stainless steel, leather and other quality chemicals. The embellishments on choices also of great quality which gives them a great finish.The technologies of imitating watches can be better than before. Those watches which manufactured by sophisticated manufacturers are a first rate combination of top quality and enchantment. We can see all styles of replicas associated with market; they seem to just like the original ones. You can also make a good selection from those different watches. Every one can find a suitable replica timepiece in the style market. You’ll be able to need different watches for several occasion. This is because joining a party, it is to wear a smart watch; thoughts is broken swimming, a water-repellent tend to be better; for all those attending a meeting, a reliable watch are usually nice. All these cheap rolex watces uk can be obtained from the market; they can meet you might have very thoroughly.If you might be an admirer of Cartier Fashion House, than should certainly certainly pay your focus to Cartier view. Peculiar design and emphasized sexuality makes this model probably the main accessories belonging to the most beautiful women in the world. The watch has a shape for a miniature lock fastened a new thin leather wristlet thus emphasizing gracefulness of women’s wrist.First of all, you ought to aware of the budget line. Your budget is the the very first thing that will decide or even a going client a branded watch also known as a replica examine. Obviously, for buying a branded watch, will need a tremendous amount of money. In case, you do not have, you can go for replica rolex watches also. You are to exactly what specific brand attracts the most and which style and type that very watch company name. In this context, you are to make research prior to going for that watch window shopping. This will add to info regarding that specific watch model.In the past, things were totally worn out then people just planed to select a new one particular. But everything have its owen life, along with the Patek Philippe Golden Ellipse Watches looked nice and funky in the past, that may be out of date in these days.In accessory for household parties, the Casino concept significant common for workplace parties, fund raisers or larger gatherings which be held either from a rented casino, resort as well in the place of work by it’s site. Irrespective of the dimension of your casino themed celebration it is possible to seek the services of offerings to have and these employ corporations also a person educated employees to make sure that the function runs smoothly letting that focus on obtaining some enjoyable.

 • 21

  You actually make it seem so easy together with
  your presentation however I find this topic to
  be actually one thing that I think I would by no means understand.
  It sort of feels too complex and very wide for me. I am looking ahead in your next submit, I’ll attempt to get the cling of it!

 • 22

  It’s hard to come by experienced people for this topic,
  but you sound like you know what you’re talking about!
  Thanks

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!