RSS Feed

A-nceput de ieri să cadă câte-un stadion. Și Mircea Sandu face furori pe Youtube

vezi toate articolele de
21 Feb 2012 la 10:19 15 comentarii 1153 vizualizari.

O prelată a stadionului ”Ilie Oană” din Ploiești care unea o peluză de tabela de marcaj și tribuna I a cedat sub presiunea zăpezii de pe acoperiș (știrea aici). Aproximativ 50 de scaune și un gard au fost avariate de zăpada și gheața care s-a prăbușit împreună cu prelata. Din fericire, stadionul era gol. Arena ”Ilie Oană” a fost inaugurată toamna trecută.

Despre pățania cu gazonul la inaugurarea ”National Arena” (la meciul România-Franța) a scris mass-media din întreaga Europă, nu doar din România. Ulterior s-a dovedit că gazonul este singura hibă a stadionului care i-a costat pe contribuabilii români aproape 200 de milioane de euro. Deși are acoperiș retractabil, care a costat 25 de milioane de euro, ”National Arena” a rămas deschisă sub asaltul ninsorilor. ”Dacă nu era deschis, ar fi intrat mai multă zăpadă pe porți pe porți și printre inelele stadionului, din cauza curentului”, au explicat pentru Gsp.ro, subordonați ai Primăriei Capitalei.

O anchetă realizată tot de Gsp.ro, în noiembrie 2011, dezvăluia modul absolut aberant prin care au fost alocați cei 25 de milioane de euro pentru un acoperiș, practic, inutil. Pentru a superviza lucrările stadionului, Primăria București a plătit suma de 1,5 milioane de euro firmei ”Louis Berger”. Specialiștii acestei firme au atenționat, pe 9 aprilie 2008, că ”acoperișul retractabil reprezintă o variantă neeconomică pentru că poate fi folosit doar în timpul verii și în cazul ploilor ușoare”. Expertiza a fost ignorată însă de autoritățile locale, care au decis umflarea facturii cu cele 25 de milioane de euro. Anecdotic sau nu, director general al Departamentului Economic al Primăriei București era, în acea perioadă, Bogdan Drăgoi cel care, după asemenea ”economii” a fost recompensat recent cu postul de ministrul al Finanțelor… ”Are el (stadionul – n.a.), niște deficiențe, dar asta e altă problemă”, le califica , săptămâna trecută, Mircea Sandu, într-un ”interviu” realizat sub acoperire. Niște ”deficiențe” de zeci de milioane de euro.

***

Din fericire, aceste ”deficiențe” ale stadioanelor ”Ilie Oană” și ”National Arena” nu s-au lăsat cu victime. Modul (responsabilitatea) cu care se construiește în România îmi dă însă fiori. La Roșia Montană, pe Valea Cornei, deasupra Abrudului (la propriu) se preconizează să se construiască un uriaș baraj (mai înalt decât Vidraru) în spatele căruia ar urma să fie stocate sute de milioane de tone de deșeuri cianurate. Geologii au avertizat că e o zonă cu frecvente alunecări de teren (lucru, de altfel, vizibil și cu ochiul liber la un deal din apropiere). Mai mult, în documentația tehnică depusă spre avizare se arată că pe dealurile Cornei n-ar exista pânză freatică. Asta în condițiile în care, personal, am băut apă de la un izvor de pe acele dealuri.

Și dacă proiectarea ar fi în regulă, mă gândesc cu groază la execuție. Mai ales dacă mai apare ”o comandă specială”,  de genul celei pentru care la ”National Arena” s-au facturat 25 de milioane de euro pentru un acoperiș inutil. Asta în ciuda avertismentelor firmei care monitoriza execuția. Brrrr! La Ploiești s-au rupt niște scaune. La București cârtițele au dat năvală în stadion și ne-au făcut de mândră minune, după care zăpada și-a făcut de cap. Dacă escadronul de cârtițe (de subsol și de birou) se mută la Valea Cornei… nici nu vreau să mă gândesc…

***

Și pentru că tot veni vorba de Mircea Sandu. Filmulețul realizat de ”11 pentru România” (și prezentat în premieră pe VoxPublica) face furori pe Youtube. În mai puțin de o săptămână a strâns peste 20.000 de vizualizări. Asta chiar dacă subiectul a fost ignorat aproape în totalitate de presa mainstream. Încet, încet mass-media oficială începe să fie înlocuită de rețele paralele de comunicare.

***

Citește și:

EXCLUSIV: Am cumpărăt naționala de fotbal a României! Înregistrari incredibile cu Mircea Sandu (AUDIO&VIDEO)

Mircea Sandu: ”Dracu să-i ia pe suporteri!” ”Păi frate, toți murim din ceva. Asta este!” Incredibila vânzare a naționalei de fotbal (II) – Ascultă înregistrarea integrală (AUDIO&VIDEO)

Mircea Sandu, spune-ne: îs bune cianurile? Și mulțumim, Cristian Preda!

I-am spart capul lui Capatos. Cumpărături de presă. Și câteva întrebări pentru Tolontan

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!