RSS Feed

Addenda la Scandalul Turcescu. Cu jurământul lui Băsescu cu mâna pe Biblie, cu livretul de ofițer secret și cu puțină cianură și Roșia Montană

vezi toate articolele de
23 Sep 2014 la 12:55 40 comentarii 2070 vizualizari.

Addenda 1: Decembrie 2009, confruntarea finală Băsescu – Geoană, moderată de Robert Turcescu. Moderatorul pune Biblia pe masă.

Robert Turcescu: Acum, aici, în faţa acestei audienţe şi a milioanele de telespectatori, aţi fi dispus să juraţi că la mitingul electoral la care aţi participat în anul 2004 nu l-aţi lovit pe minorul Bogdan Istrăţoiu?

Traian Băsescu: Nu l-am lovit nici în plex, nici cu pumnul în faţă.

Am scris și atunci, reiau acum. Da, Băsescu l-a lovit pe copil – și expertizele ulterioare au dovedit asta, că celebru filmuleț era montat și dat pe repede înainte pentru a fi mai spectaculos, dar lovitura a existat (au stabilit asta instanțele de judecată, în procesul lui Băsescu cu Patriciu; judecătorii i-au dat dreptate lui Băsescu doar în sensul în care înregistrarea a fost folosită cu rea-credință și nu în interes public). Atâta doar că Băsescu nu a mințit la jurământul pe Biblie, pentru că a făcut specificarea aia ”cu pumnul”. La vremea respectivă, am considerat că o fi doar o scăpare a lui Robert Turcescu faptul că ”nu s-a prins” că Băsescu nu a răspuns, sub jurământ, la întrebarea pusă, ci la altă întrebare. În actualul context, am tot dreptul să apreciez că momentul a fost regizat inițial. Că Băsescu știa ce întrebare i se va pune, avea răspunsul pregătit și știa că Turcescu nu va sesiza.

***

Addenda 2: De aseară și astăzi, tot citesc argumente legate de faptul că deconspirarea lui Turcescu ar fi o farsă. Să fim bine înțeleși, și dacă se va dovedi că e o farsă, Turcescu s-a descalificat total. Pentru că menținerea unei minciuni și a unei credințe eronate în spațiul public poate fi, uneori, acceptată, în ideea unui interes public larg. Dar aceste excepții au niște limite (inclusiv de timp) peste nu se poate trece. Când vezi că o farsă cu invazia marțienilor scoate zeci de mii de oameni în stradă, nu mai continui, ci le spui ăloră ”duceți-vă acasă, că e o farsă”. Piua! Că altfel, nu mai poți invoca interesul public. Iar orice alt interes care te face să persiști în farsă, te scoate din joc ca jurnalist.

Dar altceva mă distrează enorm la argumentele unor jurnaliști și/sau analiști TV. Cele care spun că ”nu așa arată livretul militar al unui ofițer acoperit” ori că ”serviciile nu-și plătesc ofițerii acoperiți cu fluturași”. Păi, pe bune, voi ăștia care aduceți argumentele astea în discuție, de unde știți cum cum arată livretul militar al unui ofițer sub acoperire sau cum își plătesc serviciile ofițerii acoperiți?

***

Addenda 3: Se știe că eu, oricum, l-am scos de pe lista jurnaliștilor onești pe Robert Turcescu de când cu excursia de documentare în Noua Zeelandă pe banii RMGC-ului. Și nu atât pentru că s-a dus acolo, ci pentru că la întoarcere a început să laude cianurile, că doar ”am fost în Noua Zeelandă și am văzut că e bine”. Ce nu a văzut (iar ca jurnalist ar fi trebuit să vadă) era un studiu de impact social, public chiar pe site-ul web al minei vizitate, care zicea că nu e chiar așa de bine. Ba chiar că e rău. Și nu a mai văzut că doar cu o lună înaintea excursiei lui, având ca exemplu taman mina pe la care l-a plimbat RMGC și protestele cu mii de oameni în stradă, Noua Zeelandă pusese în așteptare pe termen lung alte proiecte miniere asemănătoare.

Am afirmat și atunci, și cu alte ocazii, că în cazul mai tuturor cianuriștilor de serviciu, mai devreme sau mai târziu vom afla amănunte inedite despre ei. Despre Ioan T. Morar sau Ionel Blănculescu se știe deja cum au fost recompensați. Despre Bădin care ”ridica mingea la fileu” invitațielor în emisiuni despre Roșia Montană la B1 TV s-a aflat recent. Uite, săptămâna asta, presa din Cluj prezintă un document în care CNSAS certifică faptul că Alexandru Diaconescu a fost turnător la Securitate. Pentru cei care nu știu, Alexandru Diaconescu este unul din membrii GIMPCRM (Grupul Independent de Monitorizare a Parimoniului Cultural de la Roșia Montană), din care mai fac parte Răzvan Theodorescu și Alexandru Vulpe, grup finanțat de RMGC să laude în presă compania despre cât de frumos salvează patrimoniul cultural prin dinamitare.

Aș putea spune că nu știu cum se face că doar oameni cu astfel de caractere – turnători la Secu, ofițeri acoperiți, jurnaliști și analiști recompensați politic s-au găsit să spună că cianura e sănătoasă. Dar aș minți. Pentru că știu că tocmai asta e regula: că doar oameni cu asemenea comportamente duplicitare sunt diponibili pe piață pentru a promova mizerii în spațiul public. Lista rămâne deschisă. Vom mai afla multe despre susținătorii RMGC, nu vă pierdeți răbdarea ;) .

***

Addenda 4: Prin 2007, Robert Turcescu a susținut, la invitația Asociației Studenților Jurnaliști, o conferință cu tema: ”Presa: câine de pază sau armă de șantaj”. Afișul ăsta e de pus în ramă. Pentru istoria presei…

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

40 comments
 • 1

  Stai sa ghicesc, Gotiule… Pe lista jurnalistilor onesti sinteti doar voi, jurnalistii care slugariti pentru PSD… Si care o sa-l faceti presedinte pe Ponta prin non-combat-ul pe care il faceti.

  gjgj9
  2014-09-23 13:14:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  @gjgj9: asa e gigi, jurnalistul care nu este cu Basescu, nu este jurnalist.

  Maxa
  2014-09-23 13:18:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Foarte multi jurnalisti si analisti politici nu sesizeaza (sau au sesizat foarte tarziu) niste coincidente stranii. Iti dau cateva indicii: interviul in care Basescu zicea ca are niste documente, nu de la serviciile secrete, care arata ca un contracandidat este/a fost agent acoperit. Aceste documente ar trebui prezentate cand se incheie depunerea canditaturilor. Cum se poate face desconspirarea fara ca presedintele sa incalce legea? Devenind o sursa a unui jurnalist, deoarece jurnalistul nu poate fi fortat sa-si divulge sursa. Cui i se arata doveziile? Unui judecator. Cum ajungi in fata unui judecator cel mai repede? Cu un autodenunt serios, gen cel facut de R Turcescu in care nu se desconspira ci doar sustine si prezinta niste dovezi, de cae se stia din 2012 si care sunt evident aberant de false. Cati jurnalisti corecti nu ar accepta sa faca acele documente publice, chiar daca ar suporta apoi consecintele? Si foarte important, cand a avut loc acest autodenunt? Nu cumva la perioada amintita de Basescu in interviu? Acuma leaga-le toate cap la cap si lasa antipatia ta fata de Turcescu din pricina RMGC-ului caci e irelevanta.

  flaviu
  2014-09-23 13:19:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  stimate domnule goțiu,

  în titlu, ați folosit corect addenda, pluralul lui addendum. în text, însă, folosind în enumerare addenda în loc de addendum, o cam dați în bară.

  sînteți ziarist acoperit?!

  marcel zadda
  2014-09-23 13:33:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  Bun, deci faza “Basescu a lovit un copil” s-a lamurit.

  “Jurnalistii” care au publicat filmul (din cate imi amintesc Antena 3) AU TRUCAT un film dand secventele in care Base l-a impins pe pusti, mai repede, ca sa para o lovitura de karate. Desi numai prostii nu vedeau ca miscarea l-a facut pe copil sa rada.

  A prins foarte bine la retardei gen nae si atat.

  Si tu il critici pe Robert Turcescu pentru intrebare.

  Pai despre ce vorbim noi aici?

  “Jurnalistii” poolii de la Antena FOLOSESC UN FILM TRUCAT PENTRU A INFLUENTA REZULTATUL ALEGERILOR.

  Si tu o arzi la rece gasindu-i nodul din papura lui Robert Turcescu si nesemnanand nici macar o hartie de condamnare a Antenei 3.

  Iti urez sa ai datorii la camatari si sa te bata aia pe strada in fata lumii si publicul sa-ti comenteze ca tu ai luat bani de la Soros, asa cum ii acuzi tu ca au luat bani de la RMGC.

  just mac
  2014-09-23 13:52:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  @Maxa: Am citit de mai multe ori ce am scris si pot sa jur ca nu am scris ceea ce ai inteles tu.

  Interesanta metoda ta. Te prefaci ca imi dai dreptate dar in realitate faci o afirmatie care nu are nici o legatura cu ceea ce am spus eu… Stai sa vad daca pot sa incerc si eu. Si tu ai dreptate, jegurile PSD-iste pentru care slugaresti au cumparat majoritatea presei. Este normal sa iti fie scirba de ei. Dar nu inteleg ce motive ai sa slugaresti in continuare pentru o grupare mafiota.

  Ei? Iti place? Fac pariu ca da.

  gjgj9
  2014-09-23 14:38:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Turcescu ca a facut o farsa se descalifica,Ponta care ne minte in fiecare secunda de trei ani de zile nu s-a mai descalificat inca!!! Domnule Gotiu cred ca uitati carui popor, ori mai corect carei populatii ii apartineti!!!Daca Turcescu decide sa revina pe sticla, nu numai ca o buna parte din audienta sa fidela il va ierta, dar i se vor alatura si altii pentu ca datorita acestei farse acum e mai faimos ca inainte.

  mihai
  2014-09-23 14:49:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @flaviu:
  Un scenariu de telenovela ;in primul rand treebuie sa se sesizeze Parchetul militar(si nu e sigur ca se sesizeaza) ,apoi Turcescu va ajunge n fata judecatorului (daca),nu pentru ce stie ci pentru ce a facut.
  Observ cu tristete (pentru dansii) ca fanilor sai Turcescu le-a administrat o lovitura naucitoare ,atat de naucitoare incat nu o pot suporta.Si atunci tes scenarii alambicate, doar, doar se va dovedi candva ca nu s-au putut insela pana intr-atat!

  Loda
  2014-09-23 14:54:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @just mac:
  Domne, nu pun in discutie filmul(fiecare vede ce crede el ca e adevarat).dar chestia cu intrebarea mi-a sarit si mie atunci in ochi.Nu era normal ca atunci cand Basescu era cu mana pe Biblie si raspuns cum a raspuns ,Turcescu sa il intrebe din nou clar:,,Domnule presedinte eu nu v-am intrebat cu ce si nici unde, raspundeti daca l-ati lovit sau nu”? Cand colo ,baiatul a alunecat usor peste ,adu-ti aminte.Ca sa nu mai spun ca, la un moment dat ,,a lasat” sa-i scape din maini intalnirea, Basescu il interoga pe Geoana de parca el era moderatorul si Turcescu tacea si asculta. Credeti ca in alte parti asa se desfasoara o fnala prezidentiala?

  Loda
  2014-09-23 15:01:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Bineinteles ca e un scenariu ce am prezentat. Si nu l-am prezentat pt ca as fi un fan al lui Turcescu si in capul meu as refuza sa cred ca e un agent acoperit. Insa mi se pare foarte plauzibil acest scenariu? De ce? Deoarece tot ce am mentionat mai sus se leaga si au sens.
  Imediat dupa interviul Turcescu-Basescu, intr-o emisiune, se punea problema intre jurnalistii invitati, daca vreunul dintre ei ar publica documentele mentionate de Basescu, cu riscul de a incalca legea. Din cate imi aduc aminte Mircea Marian a zis ca le-ar publica indiferent de costuri. Cum ar putea sa le faca cunoscute si in acelasi timp sa produca un impact cat mai mare, cu costuri ca mai mici? Dupa scenariul pe care l-am prezentat.

  flaviu
  2014-09-23 15:05:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  “nu pun in discutie filmul(fiecare vede ce crede el ca e adevarat)”

  Considera ca ti-am dat un sut in cur pentru fraza asta. Filmul a fost dovedit ca trucat in fata unei instante.

  Daca pe tine nu te intereseaza realitatea ci ce iti imaginezi tu, imagineaza-ti ca ai in geanta 1 milion de euro si du-te sa cumperi ceva cu ei.

  just mac
  2014-09-23 15:18:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @Mihai Gotiu: scrieti asa:” dar lovitura a existat (au stabilit asta instanțele de judecată, în procesul lui Băsescu cu Patriciu”

  Instanta de judecata spune asa:
  “In temeiul probelor aratate mai sus si tinand cont ca prin verbul ‘a impinge’ se intelege si ‘a imbranc’ ᅡ (conform DEX, editia 1998), instanta retine ca reclamantul a savarsit un act de violenta fizica asupra minorului aflat in public, la mitingul electoral din 2004″

  Instanta nu a spus NICIODATA ca Basescu a lovit copilul. Pana la urma cum este? Aveti alte date sau iar barfim?

  Haplo
  2014-09-23 15:24:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Cata vreme propriile tale inchipuiri trec inaintea faptelor, fa-mi te rog placerea si nu te apropia de cabina de vot, ca imi nenorocesti si mie viitorul

  just mac
  2014-09-23 15:26:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Da, dom’le, se stie ca serviciile de informatii isi platesc agentii acoperiti pe state de plata in clar, langa poza agentului se trece si gradul, misiunea prezenta, numarul de ore prestate de agent si calificativele obtinute.

  Dupa care e publicat si-n monitorul oficial daca omul e avansat in grad, ce naiba, sa stie toata lumea ca suntem in siguranta.

  agentu' termic
  2014-09-23 15:41:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Stimate domn eu afirm ca presa nu e nici caine de paza a democratiei nici arma de santaj politic . Pentru ca presa e formata din jurnalisti iar acestia sunt formatori de opinie . Titlul de pe afis se potriveste de minune cu profesia de ofiter acoperit . El are statut de caine de paza a democratiei si poate deveni arma de santaj politic. Jurnalistul are alte veleitati si e din ce in ce mai greu sa-l identific in peisajul mediatic romanesc. Si in final ca de la postac la bloger . E cale lunga si pentru un postac ca mine si pentru un bloger ca dumnevoastra sa ajunga la statutul de jurnalist.

 • 16

  @just mac: Filmul a fost dat la Realitatea si nu la Antna3 ,de razvan Dumitrescu care acum este la Antena….mai rasfiarti domnilor ofiteri ce draqu…….

  eugen
  2014-09-23 15:57:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Am mai cautat pe net si tot nu am gasit sa fi zis instanta ceva despre lovitura. Cum spuneam in postarea 12, pe ce decizie a carei instante isi bazeaza M Gotiu cele scrise?

  Haplo
  2014-09-23 16:11:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  @just mac: Da dumneata linkul in care apare decizia instantei ca filmul a fost trucat si apoi trage-ti singur un sut in kur iar daca nu poti trage-i nevestei tale nesimtitule. Daca nu ai nevasta trage-i celei care te-a educat sa vorbesti asa.

  Loda
  2014-09-23 16:18:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @ just mac
  Eu am auzit ca Voiculescu, Vantu, Tariceanu si Patriciu aveau si un film cu Basescu facandu-l KO pe Remy Bonjasky, la antrenamentul dinaintea mitingului de la Ploiesti, dar nu l-au dat sa nu se confunde piciorul cu mana.
  PSD-ul are un film, de prin anuii 2000, cu Ponta scriindu-si doctoratul la o masuta, supravegeat cu severitate de indrumatorul sau Adrian Nastase.
  Am auzit ca acum se filmeaza si intalnirea de la Grivco, din 2009, cu Johannis mancand un strudel vienez si band o cafea frantuzeasca impreuna cu Varanul.

 • 20

  jan muci

  fericit? ti-au crescut veniturile? hai tata zi ca da ca altfel nu pot spune decit treaba aia cu bucuria nebunilor.
  Ce zici de deontologul neamului si independentul lumii turcelu colonelu?
  a reusit sa bage in gard si ultima marota deontologismul si independismul ha,hi ha etc etc.
  Stii ce obsev tata, aveti voi dreptacii neamului o placere nebuna tata de a baga in gard toate marotele.Bai dar chiar toate.Nu lasati nici o marota nebagata in gard.Ati bagat in gard securismul,antisecurismul,anticomunismul,turnatorismul ideia de reforma,de justitie independenta, de stat de drept si acum ultimaaaa…..marotaaaaaaa……..deontologia si independenta ziaristului.
  Bai dar sa stii ca sinteti artisti ai poporuluit tata ,iar turcelu-colonelu maestru emerit al artei, beligan fiind soimul patriei pe linga el in ce priveste teatrul cu deontologia si independenta.Numai cind ma gindesc cum i se umfla vinele de la git cind dadea si lupta cu hidra securista.Hihihihihi
  Si acum ce vedem tata ,totul nu era decit la sto ca se prosteasca pe tine si altii ca tine in timp ce el facea si executa ce primea ordin de la securistul sef.Citea tot ce ii dadeau superiorii si eu care il credeam 007 al jurnalismului de ivestigatii.Si totul nu a fost decit o mare labarita de cea mai buna calitate.
  Ce va mai ramine tata de bagat in gard ca le-ati cam terminat pe toate.
  Bine ca pleaca chiorul si asa plecati si voi.

 • 21

  @Loda:
  Da’ un prim ministru care mareste pretul la benzina spunand ca face autostrazi si face un drac – loveste poporul in freza?

  Da’ acelasi derbedeu de PM care calculeaza acciza cu 4,73 in loc de 4,40 – loveste sau nu la figura?

  Da’ ca bagă in fiecare zi cate un impozit, asta ce e, mangaiere?

  Da’ cand zice ca are crestere ca Fat-Frumos si vine Eurostat-ul si spune ca de fapt suntem in recesiune, asta ce e , pălitură sau pupăciune?

  Si iar taie bani si iar spune ca face rectificare pozitiva.

  Hai să nu ne mai ocupăm de căcaturi.

  Mircea
  2014-09-23 16:53:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  @Loda

  conform instantei, Basescu l-a imbrancit pe copil, nu l-a lovit.

  Motivarea instantei:
  “In temeiul probelor aratate mai sus si tinand cont ca prin verbul ‘a impinge’ se intelege si ‘a imbranc’ ᅡ (conform DEX, editia 1998), instanta retine ca reclamantul (Traian Basescu – n.r.) a savarsit un act de violenta fizica asupra minorului aflat in public, la mitingul electoral din 2004″

  End of story, ziaristii lui Patriciu de la Gardianul au accelerat miscarea mainii ca sa para ca Basescu il loveste in fata si in plex pe copil.

  Daca nu te intereseaza dovezi atat de evidente, nu inteleg ce mai cauti sa vorbesti cu mine. Stai la tine-n camera si acolo poti sa crezi orice vrei.

  just mac
  2014-09-23 17:16:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @nae
  “fericit? ti-au crescut veniturile?”

  n-are cum sa creasca veniturile nimanui cat timp Ponta e prim ministru.

  just mac
  2014-09-23 17:18:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  just mac

  tata si ce vrei sa vina piticul inapoi sa stea la usa chiorului sa-i spuna ce sa taie, ce sa lichideze,cite firme sa mai inchida,cite spitale sa mai inchida, cite scoli sa desfiinteze, ca asta a facut tata NIMIC ALTCEVA.Acum o labariti cu stimularea economiei si voi ati lichidat 200 mii imm,vorbiti de reducerea taxelor si ati crescut tva cu 5%,vorbiti de reducerea taxei pe venituri si ati impozitat si pensiile.Ce dracu mai deschizi gura.
  Tata cind o face ponta,psd,sau altcineva mai rau decit ati facut voi doar atunci sa deschizi gura.Sau vrei sa-ti fac si tie ca lui mirciulica mereu +1 > -1.El nu a inteles nici acum nimic si vrei sa spun si despre tine la fel.
  Dar ceva de deontologia lui turcelu,de vinele umflate cind dadea si lupta cu hidra lui voiculescu ce zici? Sau asta nu se pune, nu dicutam ca asa avem sarcina.La fel ca cei 350 mii euro ai tiganilor pe care nu-i mai cauta nici justitia independenta de frica ca nu o sa-i mai gaseasca pentru ca primul interop ia spart intre timp la ciresica.
  hihihihihi.
  Sau nici asa nu este ca doar a numarat banii apoi i-a dat inapoi tiganilor la fel ca la dosul de palma cind de fapt copilul a fost doar mingiat pariteste.Hihihihih

 • 25

  @Mircea:
  Domne ai dreptate, loveste; ma vezi pe mine suferind pentru Ponta ?

  Loda
  2014-09-23 19:48:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @just mac:
  Te inseli, tu nu vorbesti, tu latri promitand femeilor ,,sut in kur” .Oricum, cu mine nu mai vorbesti, grobieni si nesimtiti gasesc pe toate drumurile, nu mi-i fac interlocutori dar le dau peste bot.

  Loda
  2014-09-23 19:51:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  @eugen

  nu sunt ofiter/servicii, calm down.

  @Loda

  de 25 de ani ne balacim in mocirla tocmai din cauza ca n-avem criterii de nici un fel, pe motiv ca “dar eu vreau sa cred asta, nu ma intereseaza adevarul”. A ajuns ieri un comentator la Fumurescu sa spuna ca Romania e un azil de nebuni care nu pot fi ajutati.
  Ca te-am jignit am gresit, dar ce-i prea mult e prea mult.

  just mac
  2014-09-23 20:34:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  @ 26 Loda
  Norocul tau ca esti prietena cu nae, sau cel putin “ganditi la fel, simtiti la fel, iubiti la fel” .

 • 29

  @nae: mai flegma,tu esti mai prost decat permite ordonanta de urgenta a mongoloidului plagiator.Daca piticul a marit tva-ul cu 5%,dece plagiatorul nu l-a dat indarat ?!P.S.: unde sunt cele 1 milion de locuri de munca promise ?!

  tva-istul
  2014-09-23 23:58:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  “In temeiul probelor aratate mai sus si tinand cont ca prin verbul ‘a impinge’ se intelege si ‘a imbranc’ (conform DEX, editia 1998) instanta retine ca reclamantul (Traian Basescu – n.r.) a savarsit un act de violenta fizica asupra minorului aflat in public, la mitingul electoral din 2004″

  Motivarea instantei spune că preşedintele vostru iubit “a savarsit un act de violenta fizica asupra minorului aflat in public” nici nu mai contează că-i cu pumnul, cu palma sau cu un cap în gură iar în acest caz se impunea sesizarea din oficiu a parchetului

  …şi se mai miră băsiştii de ce sunt huiduiţi şi urâţi de atâta lume

  trolu
  2014-09-24 09:45:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  @trolu: când o instaţă judecă cu citate din dex e vai de ea justiţie

  trolu
  2014-09-24 09:47:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 32

  Din moment ce avem de-a face cu ofiteri acoperiti in presa si politica, ca formatori de opinie si factori de decizie, inseamna ca avem de-a face in fapt cu un sistem in care se joaca teatrul multipartidismului, libertatii de exprimare si democratiei, sistem condus insa de un Partid Unic ocult, care manipuleaza totul dupa bunul plac. Fiindca sa nu credeti ca e un caz izolat, e regula, indiferent de tabara politica sau publicatie.
  Menirile ofiterilor acoperiti in presa sunt manipularea opiniilor populatiei si spalarea ei pe creier, musamalizarile, simularea opozitiei civice la deciziile antidemocratice, antipopulare sau chiar tradatoare de neam si tara ale ofiterilor acoperiti din politica incat sa nu se poata coagula o opozitie civica sau chiar politica reala. In fapt, contribuie alaturi de ofiterii acoperiti din politica si de “idi0tii utili” din diverse segmente ale societatii la simularea existentei unui sistem democratic, prin transformarea lui intr-o forma fara fond, prin golirea lui de continut si substituirea cu propriul “ADN viral”. Ma tem ca acesta nu e doar modul cum si-au perpetuat activul de partid comunist si Securitatea puterea in Romania, ci e modul in care e condusa lumea in intregul ei, cei de la noi fiind doar “guvernatorii” locali, “reprezentantii in teritoriu”.

  No Such Agency
  2014-09-24 10:50:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 33

  @Gotiu
  Sobaru? Ai ceva de zis, cum ai mai zis?

  Mircea
  2014-09-24 15:50:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  @eugen

  Filmuletul a fost dat de Gardianul si preluat de Realitatea in timp ce Base era in platou.
  A fost o sincronizare aranjata bine.

  Voi atunci erati mai rasfirati sau adunati linga Alecu Racoviceanu ?

  Alin
  2014-09-26 07:00:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 35

  確か高解像度フィルム多くのメモリ、その Addenda la Scandalul Turcescu. Cu jurământul lui Băsescu cu mâna pe Biblie, cu livretul de ofițer secret și cu puțină cianură și Roșia Montană « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET なぜそれがが与える品質はがで構成されています を与える強化 品質。
  フェラガモ ブーツ レディース tellingreads.co../

 • 36

  Womens UGG Fabrice…

  Every weekend i used to go to see this website Addenda la Scandalul Turcescu. Cu jurământul lui Băsescu cu mâna pe Biblie, cu livretul de ofițer secret și cu puțină cianură și Roșia Montană « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REAL…

 • 37

  Womens UGG Bianka…

  Yes, and further more if you wish for update alerts from this site at that time you must subscribe for it Addenda la Scandalul Turcescu. Cu jurământul lui Băsescu cu mâna pe Biblie, cu livretul de ofițer secret și cu puțină cianură și Roșia Montană « v…

 • 38

  Hahahahahahaha, this politics related YouTube video is truly so comic, I liked it. Thanks designed for sharing this Addenda la Scandalul Turcescu. Cu jurământul lui Băsescu cu mâna pe Biblie, cu livretul de ofițer secret și cu puțină cianură și Roșia Montană « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET .
  Nike Air Yeezy 2 sale lucidlifestyles../

 • 39

  including material that could undermine the credibility of a prosecution witness. such as: Sandberg’s reaction when her son called her daughter “bossy, We consider this to be public space so behave and write accordingly. including Clint Eastwood.96 in extended trading Thursday after the committee issued its report. Research firm Strategy Analytics said the Galaxy S3 overtook Apple’s iPhone 4S as the world’s best-selling smartphone for the first time in the third quarter of last year, which was uncovered at the world’s largest particle accelerator the Large Hadron Collider (LHC) in Geneva is a key ingredient in a calculation that portends the .” Joseph Lykken,WASHINGTON Former President Bill Clinton is calling on the Supreme Court to overturn a law he signed that bars federal recognition of same-sex marriagesUpdated 5:44 p Official harmony is restored to the NFL.” said Joe Incandela The five surviving members of the Beach Boys – Brian Wilson, that would do so much for the Hantz name.10 per gallon. raunchy sex acts with the victim contrary to previous testimony that he coerced her to perform them.

 • 40

  こんにちは 毎1、ここで一人一人のは共有ですこの 精通 、のでそれ故にこの読み素敵 ホームページ%を Addenda la Scandalul Turcescu. Cu jurământul lui Băsescu cu mâna pe Biblie, cu livretul de ofițer secret și cu puțină cianură și Roșia Montană « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET %、私は訪問を支払うこのブログ 毎日。
  レイバン サングラス bragannarbor.co../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!