RSS Feed

Adevărurile lui Kovesi și adevăruri pentru Kovesi

vezi toate articolele de
19 Jun 2017 la 12:51 comenteaza acum 1010 vizualizari.

Înregistrările cu Kovesi, dacă sunt în întregime adevărate, DNA replicând că sunt strecurate sintagme care nu-i aparțin șefei DNA, spun și alte lucruri pe lângă chestiuni evident grave. Vorbesc despre o castă DNA care își apără fundul pur și simplu, salarii, privilegii. Și în consecință acționează tabloidal, caută clickuri și audiență. De aia aș începe cu ce spune un procuror care o întrerupe la un moment dat pe șefa DNA:

Într-un dosar de asta de evaziune cu zeci de milioane în care lucrezi de înnebunești stiți foarte bine că impactul nu este… Ăștia vor miniștri.

O intervenție a lui Kovesi ne vorbește despre viața bună de procuror, bineînțeles în contextul greșit în care domnia sa consideră că ”muncă” înseamnă să bagi un dosar de ministru când ai o criză politică. Fundamental însă este tocmai statutul, este faptul că avem niște superjoburi, superplătite și ”noi” trebuie să livrăm dosare spectaculoase ca să ni-l prezervăm. Simplu.

e frumos la DNA, nu?. Salarii mari, nu ne întreabă nimeni când venim, când plecăm, stăm cu curu pe dosare, nu ne întreabă nimeni de ele

am laudat DNA am spus că, vai, cât muncim…

Problema ar fi că dosarele au scăzut și în număr și în spectaculozitate. Asta în condițiile în care au crescut și mai mult fondurile și angajații, polițiști specialiști etc. Kovesi știe prea bine cu ce se confruntă, doar e ceea ce a făcut ani de zile: procurorii trenează până se lămuresc cum se așează puterea, nimeni nu vrea să riște vreun dosar ”greșit” în vremuri învolburate.

Problema lui Kovesi e că s-a aruncat, împreună cu alți doi, eroic după părerea domniei sale, cu ancheta după OUG13 și și-a luat săpuneala de la Curtea Constituțională. Însă nu frica de curte îi paralizează pe restul procurorilor. Ci tocmai așteptarea ca problema șefei, care a greșit evident, să se rezolve cumva. Ce nu înțelege Kovesi e că ea însăși provoacă blocajul. Că salariile și deconturile enorme depind totuși de un șef stabil, nu de un șef care riscă totul și e făcut praf de CCR. Procurorii au încetat să execute ordinele, ba chiar au început să-i înregistreze intervenționismele dincolo de lege, tocmai pentru că știu că au nevoie de un nou protector, Kovesi nu mai e un garant al superjobului de anticorupt de lux.

am auzit  comentarii pe oug 13. eu mi l-am asumat, eu și cu domnul Surugiu și cu domnul Uncheșelu

Kovesi lucrează ca un redactor-șef cinic cu masele de consumatori de anticorupție. De aia nu avem mare evaziune expusă ca lumea, de aia un oraș corupt precum Bucureștiul nu ne arată nici un milionar din abuz imobiliar și din retrocedări și cu banii luați, și închis:

eu după decizia curții constituționale mi aș fi dorit să ieșim cu un dosar de ministru

Kovesi știe ce o doare cel mai mult. Când i se arată că anticorupția a fost vânătoare de politicieni, nici măcar cei mai ”grași” financiar, la umbrela altor politicieni eventual, și că adevărata corupție a tot crescut în ultimii ani. A lovit în corupția politicienilor și funcționarilor, e adevărat, dar întotdeauna din calcul politic.

Problema lui Kovesi e că parte din procurori nu mai consideră acel ”noi” chiar un ”noi”:

noi trebuie sa gasim dosare cu potential ca altfel se urca cu picioarele pe noi. sa gasim 2 3 dosare si sa supravietuim

Înregistrările aici:

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!