RSS Feed

Adio, Voiculescu. E cu pronunțare

vezi toate articolele de
05 Aug 2014 la 23:29 29 comentarii 1922 vizualizari.

Final. Curtea de Apel a rămas în pronunțare în Dosarul ICA. Condamnare sau achitare, contează, dar și mai mult contează că, indiferent de verdict, acesta va exista și procesul nu se va încheia prin prescriere. Pentru că ăsta era cel mai rău lucru care se putea pentru Justiție: să nu ajungă la o sentință definitivă, după interminabilul șir de amânări și tergiversări, schimbări de competențe, generate de fanteziile avocaților lui Voiculescu ori de demisia lui din Parlament. Însuși faptul că după o ședință care a întins la maxim nervii românilor, s-a ajuns la ”în pronunțare” e deja o victorie.

Disperarea hăitașilor de la Antena 3 sugerează și care va fi sentința, dar să nu ne grăbim, să ne bucurăm cu măsură. Chiar și în cazul (cel mai puțin probabil) că Voiculescu s-ar putea trezi scăpat de pușcărie, epoca lui a apus. Imperiul meditiatic și l-a distrus definitiv cu prestația din ultimele zile. E doar o chestiune de timp până când publicul captiv i se va reduce la jumătate, la sfert, se va risipi în vânt. Chiar și în cazul unei setințe fără condamnare, Voiculescu rămâne fără arme, fără o televiziune credibilă (nu confundați audiența cu obediența). Credibilitatea Antenei (atâta câtă mai are) va fi distrusă (mai ales) în cazul unei decizii care i-ar fi favorabilă (o Justiție care s-ar pronunța în favoarea lui Voiculescu ar decredibiliza întregul discurs propagandistic legat de faptul că ar fi avut ceva cu el). Cu condamnare (și cu o parte importantă a averii la Fisc), e, din nou, doar o chestiune de timp până la destrămarea Antenelor.

E game-over. Cu sau fără condamnare, Voiculescu nu mai are cum să câștige. Și, totuși, berea rămâne însă la rece, până la pronunțare. După o așteptare de atâția ani, o săptămână ori două în plus nu mai contează.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

29 comments
 • 1

  Curat imparțialitate deontologica, d-le Gotiu

  barca lu'Goe
  2014-08-06 07:11:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Eu cred ca angajatii i-au facut bucata,saltandu-i sefului in cap jumatate de tara.Se stie ca in bunatatea lui,domnul Profesor isi imprumuta angajatii si colaboratorii cu sume mari de bani,care acuma nu vor mai fi returnate pe motiv de destinatar negasit.Se bucura toti care prestau prin acele studiouri,cu plata innavans,acuma se considera dezlegati de obligatii.Jurnalistii de la A3 nu vor ramane pe drumuri,in cel mai rau caz vor retransmite emisiunile pe RTV noaptea,la schimb cu DD.

  gore
  2014-08-06 09:46:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Ce mi se pare putin ciudat:

  In 2012 stia orice omulet ca in spatele suspendarii a fost Voiculescu. Pe aici, pe Vox, ati facut exact cat zgomot trebuia sa faceti ca acest lucru sa treaca pe planul 10. Antena 3 a facut agenda mult timp, nu ati avut nicio problema s-o urmati.

  Practic, de ani de zile, desi evidentele au fost clare, ati stat in aceeasi barca. Ati criticat aiurea si pe langa subiect, ati mutat atentia catre alte subiecte, ati indulcit prostii facute de USL, ati explicat cat de legala a fost suspendarea, cat de nedrepte sunt acuzatiile de frauda, cat de valabil a fost referendumul. Fiecare din voi a dat dovada de o totala lipsa de moralitate atunci cand subiectele cereau acest lucru. Iti reamintesc pozitia avuta fata de referendumul Basescu si pozitia avuta fata de referendumul din Alba.

  Teodorescu ne explica ce snapan este Base ca are teren la Nana, apoi aflam ca USL-ul sta la baza fraudelor cu terenuri din Giurgiu si voi pe aici uitati subiectul. Voiculescu are terenuri in arenda pe sume de nimic, voi scrieti despre fotbal sau filosofie ieftina.

  Antena 3 declanseaza subiectul fratele presedintelui, dumneata folosesti cel mai jalnic titlu posibil, specific lui Mircea Badea: Bashishtii si-au recunoscut infrangerea. Asta, in loc sa intelegi ca o nisa de oameni care cred in justitie se bucura ca aceasta isi face datoria chiar cand este vorba despre fratele presedintelui. Bonus (cum va place pe aici): nici un ai bunul simt sa corectezi titlul. Sariti cu totii ca arsi cand Plesu pronunta : hipster ! Cel mai amuzant (bonus 2) : tu si Rogo aveti pretentia ca polemizati cu el :)

  Acum, cand tigrului i se taie coltii puneti rand pe rand berea la rece. Eu vreau sa va reamintesc ca, ani de zile, ati urmat fara cracnire agenda unui securist si turnator.

  Pana acum ma agitam pe aici in speranta ca unele comentarii vor demasca ceea ce sunteti. Ieri mi-am dat seama ca ma agit degeaba: am vazut harta cu romanii cu acces la internet. Mi-am dat seama ca impactul vostru este 0.

  Cam astia sunteti. Stati linistiti pe canapea cu berea la rece, curand va suna altcineva din goarna sa dea adunarea.

  Haplo
  2014-08-06 10:26:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  @ Haplo
  Guvernul a dat fel de fel de pomeni electorale. In cat timp crezi ca va da parale si la ONG-uri, poate nu pt. o sustinere pe fatza, ci pt. a nu face mitinguri si marsuri de protest, pe diverse teme. Am vazut ca sindicalistii o duc toti bine si multumesc din inima Guvernului. Bonus (ca tot se poarta), Cumpanasu – de la AID – agentul de influienta al lui Ponta, a declarat ca lui i se deconteaza facturile pe fonduri europene in max. 3 saptamani de la depunere, iar Anton Hadar – valetul Abramburicai, ne explica ce bine este ca s-a modificat Legea Educatie prin OG, ca poate conduce el cate 30 de doctorate simultan.

 • 5

  @Haplo: asa e, presa trebuie sa fie inregimentata. Ori e cu unii, ori e cu altii. Ca sa fie ordine. Ca doar si in razboi nu beneficiaza de Conventia de la Geneva decat trupele regulate, nu tragatorii liberi. Altfel, orice civil cu arma-n mana s-ar putea trezi ca revendica statutul de combatant protejat de legile internationale si unde am ajunge? Treci pe langa casa omului cu tancul, iti da buna ziua, dupa care se apuca si trage cu RPG-ul dupa tine. Pai e normal asa ceva? E in interesul tuturor partilor combatante si al civililor sa starpeasca asemenea tragatori neinregimentati.

  Maxa
  2014-08-06 11:04:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  @Jan: In cat timp va da guvernul parale ONGurilor? In cateva saptamani,cand se termina concediile,ca si ONGeurile se odihnesc. Cat sa dai cu pet-ul de asfalt? Cate tricouri cu “Ma p_sh pe el de vot” sa pictezi? Obosesti, munca este grea, te odihnesti si apoi hai la razboi.

  Haplo
  2014-08-06 11:18:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Demisia imediată din Parlament şi PC a Varanului este necesară, arestarea sau achitarea acestuia l-au compromis pe securistul care la rândul său a compromis Securiotatea prin firma Crescend şi alte jonglerii infracţionale.

  nelutiu
  2014-08-06 11:44:23 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @nelutiu: in PC nu stiu daca mai este macar membru, nici nu conteaza. In ceea ce priveste Parlamentul, pentru a scapa de ultima instanta a facut alba neagra cu postul de senator. Asa ca, acum nu mai este nici in Parlament Desi, in 2012 a pacalit o circumscriptie intreaga sa-l voteze. Pe aici se facea misto de ARD, ca Voiculescu era inca in putere :) . Cum sa te iei de el? Acum ca-i aproape inchis au aparut toti curajosii.

  Haplo
  2014-08-06 11:52:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  eu sunt mai pesimist: grupul media al lui Voiculescu o sa ramana redutabil in continuare si o sa-si pastreze cea mai mare parte din publicul indoctrinat si asta pentru ca respectivul public e cel mai lipsit de discernamant si usor de pastrat prin politica manipulatorie a Gazilor. Voiculescu va fi usor de prezentat ca un martir al luptei antibasescu in cazul condamnarii ( foarte putin probabil sa fie achitat).

  lazy
  2014-08-06 12:35:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  nu cred ca mai scapa Vociculescu, nici n-ar fi cazul, in plus de asta tot publicul lui a inteles de unde a luat el banii si cum si-a finantat antenele

 • 11

  Deci de-aia s-a mutat prim-mitomanul la ghitzatv, a mirosit daunele, dezastrul. Iar o sa-l dea badea cu capul de masa pina se dezmeticeste si pupa iar, mina care l-a facut PM. Chestia e, ala, in mitomania si nemernicia lui, va ceda?

  Mitzu`Beciuklistu
  2014-08-06 13:34:20 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  cei mai fericiti sint ponta si tata socru: au scapat de voiculescu cu ajutorul lui basescu pozind in luptatori anti-basescu si raminind cu publicul cianura3 fidel. Din meandrele interne ale secvritatii :)

  anonim din Piata Universitatii
  2014-08-06 13:41:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  @Gotiu

  Vorbim de Voiculescu, dar cat incercam sa vedem de “ansamblul Voiculescu” ? Acest caz se restrange la Felix, gadeabadea si o judecatoare curajoasa ? Uitam ca Voiculescu a trasat jaloane in politica romaneasca a ultimului deceniu, uitam?

  - Uitam ca acest Voiculescu a suspendat presedintele tarii in 2007 (era presedintele comisiei!), fara absolut niciun motiv?

  - Uitam ca Voiculescu si-a organizat un imperiu mediatic cu care a inceput sa loveasca in tot ce-i periclita afacerile lui? Si ca modelul Antena 3 a fost urmat de alti infractori ?

  - Uitam ca Voiculescu – intuind pericolul mortal al unei justitii independenta – a pus toate tunurile antenelor pe Justitie si pe Basescu (identificat ca fiind autorul “stricarii” justitiei)?

  - Uitam ca Voiculescu a creat un monstru politic – USL- pentru a-si spori securitatea proprie? Monstru politic, insotit de o monstruoasa mass media si care au reusit o monstruoasa manipulare a populatiei, uitam asta?

  - Uitam ca acelasi Voiculescu, cu USL-ul lui, l-au suspendat pentru a doua oara pe Basescu prin cel mai gretos atentat la statul de drept, de au sarit Europa si SUA sa ne tina sub control, uitam asta? [ Da, uitam , ca Gotiu, Teodorescu, Rogo, Tudoran , numai ca nu lesinau de atata satisfatie si de cate beri reci consumau)

  - Uitam ca toata politica actualului guvern se face cu viza lui Voiculescu, pusa seara de seara in studioul Antena 3 ?

  -Uitam cronometrul din studioul A3 ” au mai ramas …zile pana la sfarsitul regimului basescu” ? Cu precizarea ca acesta este si mesajul afisat de Ponta la guvern?

  ——

  Atunci, mister Gotiu? Pentru ce desfaci berea? pentru sfarsitul varaniadei?? Glumesti ! Varanul ar putea primi peste cateva zile o sentinta, nu are importanta ce si cat. Important este ca balele lui isi produc in continuare efectul. In politica – vezi discursul zilnic al lui Ponta , in mass media si ,din pacate, in randul populatiei.

  Mircea+
  2014-08-06 16:33:33 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  Stie cineva unde se pot face pariuri cu cati ani va lua Felix Voiculescu ?
  Ar mai fi cateva chestii pe care s-ar putea paria:
  - daca si-a facut mutatie la Constanta;
  - daca va munci la Academia Hagi sau la televiziunea lui Mazare sau Ghita;
  - cate carti are deja scrise, pt. a le publica de la racoare;
  - daca certificatele medicale sunt semnate de un medic roman din Cipru;
  - daca se va interna la Bradisteanu inainte de a primi sentinta;
  - daca a arendat terenurile din comuna Jilava;
  - daca va mai fi in tara cand se da sentinta;
  - daca pt. recuperarea prejudiciului se va pune sechestru si pe bunurilor celor imprumutati de Felix cu bani proveniti din ICA sau din creditele gajate cu ICA: pastorul Gadea si ministrul Constantin.
  - daca va fonda un post TV, numit Jilava 3, cu invitati permanenti : dr. Menci, Seres,….

 • 15

  @Haplo
  Subscriu la cele spuse de tine.

  Mircea+
  2014-08-06 16:36:07 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  Zise domnu’ Gotiu care are dosar penal :) ) amuzant….

  cineva
  2014-08-06 16:38:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  Ba$i$tii si U$L/PU$D-istii sunt asemenea gangsterilor dintr-un Chicago de anii’30. Trag unul in celalalt cu toata munitia de care dispun pana ramane ultimu Pompalau sa stinga becu.

  La multi ani
  2014-08-06 17:32:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Dupa Felix urmeaza Roberta, Boc, Blejnar etc.
  Sau de ce nu madam Udrea.

  La multi ani
  2014-08-06 17:33:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  @La multi ani:
  Nu te supara, dar, ai un haz de cur_belit.
  Asteapta sa se trezeasca @nae (din betie() si ia lectii.
  Toata lumea râde de el.

  Mircea+
  2014-08-06 17:45:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  La multi ani intregii clase politice de dupa 1989. Care de fapt era tot aia de dinainte.

  La multi ani de puscarie.

  La multi ani
  2014-08-06 18:34:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Ba$i$mul a ajuns la lada de gunoi a istorie. Meritul incontestabil si inegabalabil apartine “Varanului”, pentru care o sa intre in cartile de Istorie universala. Deci putem sa-i multumim.

  Lui Ba$e$cu putem sa-i “multumim” ca toti votacii altii decat ai PSD “de drepata”(cica) nu mai calca pe la vot dupa ce au luat tzeapa de la Udrea, Boc & Company.

 • 22

  @La multi ani – si – @PSS – aceeasi mizerie
  Sunteti gemeni din aceeasi clisma ?

 • 23

  Basismul e kaput.
  La fel si PMP-ul partidul croit pentru Udrea, EBA, Boc etc.

  game Over
  2014-08-06 20:11:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Hm! Cu câtă graţie o veţi lua în mână!

 • 25

  @game Over:
  Da, e kaput clar! Azi e pronuntarea.
  Cât crezi că-i dă?

  Mircea+
  2014-08-07 07:45:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  @Mircea+:
  De acord, o analiza mult mai buna decat analiza Dlui Gotiu. Cu Varanul nu s-a terminat, povestea aduce cu asasinarea lui Ceausescu: “l-am omorat ca sa nu spuna ca eram impreuna”. Unde sunt partenerii Varanului? Isi fac macar mea culpa? Nu prea cred!

  PAFI
  2014-08-07 13:09:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 27

  Ba$i$ti faceti cinste cu mandrie sefului vostru demisul Ba$e$cu principalul mitocan al tarii.
  @Jan originile se vad extrem de clar in primele 3 litere ale numelui demisului.

  Ba$e$cu Iliescu Nastase etc toti sunt la origini fosti comunisti-FSNisti. Numai ca Ba$e$cu si Ba$i$tii se rup in figuri 24/24 – 7/7 – 365/365 de zile pe an cat de anti-comunisti si cat de capitalisti sunt ei (adica zic ei) cand colo tot din acelasi loc se trag din partidul comunist. Ba$i$ti, portocalii, PSDisti cand e vorba de hotii si coruptie toti o apa si-un pamant …

  La multi ani
  2014-08-07 14:04:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  Thank you, I’ve just been searching for information about this subject for ages and yours is the greatest I’ve came upon till now. But, what in regards to the bottom line? Are you certain in regards to the supply?

 • 29

  my brother has a gambling trouble and he just burned a thousand bucks in a single night-

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!