RSS Feed

Adio, Voiculescu. E cu pronunțare

vezi toate articolele de
05 Aug 2014 la 23:29 75 comentarii 1922 vizualizari.

Final. Curtea de Apel a rămas în pronunțare în Dosarul ICA. Condamnare sau achitare, contează, dar și mai mult contează că, indiferent de verdict, acesta va exista și procesul nu se va încheia prin prescriere. Pentru că ăsta era cel mai rău lucru care se putea pentru Justiție: să nu ajungă la o sentință definitivă, după interminabilul șir de amânări și tergiversări, schimbări de competențe, generate de fanteziile avocaților lui Voiculescu ori de demisia lui din Parlament. Însuși faptul că după o ședință care a întins la maxim nervii românilor, s-a ajuns la ”în pronunțare” e deja o victorie.

Disperarea hăitașilor de la Antena 3 sugerează și care va fi sentința, dar să nu ne grăbim, să ne bucurăm cu măsură. Chiar și în cazul (cel mai puțin probabil) că Voiculescu s-ar putea trezi scăpat de pușcărie, epoca lui a apus. Imperiul meditiatic și l-a distrus definitiv cu prestația din ultimele zile. E doar o chestiune de timp până când publicul captiv i se va reduce la jumătate, la sfert, se va risipi în vânt. Chiar și în cazul unei setințe fără condamnare, Voiculescu rămâne fără arme, fără o televiziune credibilă (nu confundați audiența cu obediența). Credibilitatea Antenei (atâta câtă mai are) va fi distrusă (mai ales) în cazul unei decizii care i-ar fi favorabilă (o Justiție care s-ar pronunța în favoarea lui Voiculescu ar decredibiliza întregul discurs propagandistic legat de faptul că ar fi avut ceva cu el). Cu condamnare (și cu o parte importantă a averii la Fisc), e, din nou, doar o chestiune de timp până la destrămarea Antenelor.

E game-over. Cu sau fără condamnare, Voiculescu nu mai are cum să câștige. Și, totuși, berea rămâne însă la rece, până la pronunțare. După o așteptare de atâția ani, o săptămână ori două în plus nu mai contează.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

75 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!