RSS Feed

Adrian Severin, adevărat ești grețos. Și cum manipulează Boc cu ”presa bună” și cu un laureat Nobel

vezi toate articolele de
21 Mar 2011 la 12:00 49 comentarii 3209 vizualizari.

Apărarea invocată de Adrian Severin în scandalul traficului de influență din Parlamentul European (PE) este, așa cum a subliniat și Laura Cernahoschi, grețoasă. Las la o parte atacurile adresate la adresa publicației britanice ”The Sunday Times” (cea care a realizat investigația). Că ar fi vorba de ”un ziar de scandal”, că ”exprimă puncte de vedere eurosceptice și eurofobe” ori că ”jurnaliștii au acționat sub acoperire”, sunt lucruri care nu au absolut nicio relevanță, atâta vreme cât domnul Severin a facturat cei 12.000 de euro pentru sprijinul acordat.

Ce m-a indignat e afirmația: ”Mă simt personal marcat de acest episod, nu consider în sine că avem de-a face o problemă privind încălcarea unor reguli ale PE, dar cred că este vorba de a fi pusă în discuţie credibilitatea mea şi a PE. Cu atât mai mult cu cât am acţionat cu bună credinţă, sentimentele sunt de extremă tristeţe şi de oarecare tulburare”.

Domnule Severin, încercați să înțelegeți că, înainte de a discuta despre regulile PE ori despre răspunderea penală pentru faptele d-voastră, trebuie (sau ar trebui) să dați socoteală celor care v-au trimis în PE. Și nu mă refer la colegii de partid care v-au pus pe listă, ci la cei care v-au acordat votul. Despre ce ”bună-credință” e vorba atunci când ați candidat cu un program de stânga, invocând principiile acestei doctrine, iar în PE ați ajuns să susțineți și să promovați punctul de vedere contrar? Chiar nu vă crapă obrazul de rușine? Chiar nu vă pasă că i-ați mințit în față pe cei care v-au votat și v-au acordat încrederea lor? Lor le sunteți dator cu explicații (dacă aveți ce să le explicați) înainte de a vă răfui cu jurnaliștii britanici ori cu justiția.

Iar încercarea d-voastră de a poza într-o victimă e la fel de grețoasă. Nu, domnule Severin, nu sunteți un erou, ci doar un escroc. Un escroc, așa cum am mai scris, ieftin.

***

Extrem de interesant cazul semnalat de colegii de la Criticatac. Atacurile și acuzațiile lui Emil Boc la adresa ”mogulizatoarelor” le cunoașteți. Când îi convine însă, domnul Emil Boc nu se sfiiește să invoce însă informațiile apărute în presă. În discursul său avut cu ocazia dezbaterii moțiunii de cenzură, a invocat un material publicat în ”Ziarul Financiar”: “Nu ştiu de ce nu îl invocaţi pe Christopher Pissarides, laureat al Premiului Nobel pentru economie în 2010, citat ieri chiar şi de Ziarul Financiar, care spune: “soluţia pentru crearea de noi locuri de muncă după revenirea din criză o reprezintă flexibilizarea pieţei muncii prin folosirea contractelor temporare de muncă, acestea fiind singura modalitate prin care tinerii vor avea acces la piaţa muncii”. În Spania, spune acelaşi laureat al Premiului Nobel, unde rata şomajului în rândul tinerilor a ajuns la maxime istorice de 43%, aproape că nu s-a folosit deloc sau nu s-au folosit deloc contracte temporare de muncă, pe când în Germania, unde există în prezent deficit de forţă de muncă şi cel mai scăzut nivel al ratei şomajului din ultimii 18 ani, a avut cea mai rapidă revenire pentru că a permis flexibilizarea pieţei muncii prin contracte temporare.”, a afirmat Emil Boc în plenul Parlamentului.

Contrariați, cunoscând opiniile lui Christopher Pissarides, cei de la Criticatac i-au solicitat reporterului de la ”Ziarul Financiar” care a publicat articolul înregistrarea convorbirii cu Laureatul Nobel. Aceasta a afirmat însă (conform Criticatac): ” afirmaţiile respective au fost făcute în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu jurnaliştii, care însă nu a fost înregistrată, precum şi în cadrul unor discuţii „off the record””. Cei de la Criticatac l-au contactat pe Christopher Pissarides, care le-a răspuns: ”Vă mulţumesc pentru că aţi observat acest lucru. Cu certitudine, nu am spus niciodată aceste cuvinte care îmi sunt atribuite şi nu cred în ele. De fapt, am vorbit în mod repetat împotriva ideii de utilizare a contractelor pe perioadă determinată ca modalitate de reducere a şomajului. Consider că aceasta este o politică rea în condiţiile actualei recesiuni şi această politică se face responsabilă de dualitatea de pe piaţa forţei de muncă din Spania şi, parţial, de rata ridicată a şomajului. Vă mulţumesc încă dată. Christopher Pissarides”.

Nu sunt adeptul teoriei conspirației. Dar mă disperă incompetența domului Emil Boc. În condițiile în care a atacat în repetate rânduri presa și jurnaliștii români, scuza că, peste noapte, s-a decis să le acorde credit, e pur și simplu jenantă. Cu atât mai mult cu cât, în calitate de premier, ar fi avut obligația să verifice asemenea afirmații.

Cât despre comportamentul celor de la ”Ziarul Financiar” aștept, totuși, o reacție. Un răspuns. Că de la Adrian Severin ori Emil Boc nu-mi fac iluzii că ar avea probleme de conștiință.

Mai multe detalii despre acest caz, pe Criticatac.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!