RSS Feed

Agresivitatea PSD-Dragnea, marca Israel. O bătaie regizată atent

vezi toate articolele de
14 Aug la 00:24 124 comentarii 2 vizualizari.
Brutalitatea intervenţiei jandarmilor a fost neobişnuită- filmul părea din altă ţară. Acea ţară este Israel, care a dat PSD, prin intermediul consultanţilor politici, o strategie atent regizată de agresivitate.
PSD a avut istoric multe proteste faţă de care ar fi putut reacţiona brutal. Victor Ponta demisiona de pildă în urma unor proteste mai puţin virulente în Piaţa Victoriei. Deşi intervenţia de vineri aminteşte de mineriade, PSD a evitat în general astfel de acţiuni după 1992. Noua faţă agresivă a PSD-Dragnea vine din strategia consultanţilor israelieni antamaţi de PSD-Dragnea-Firea. Cei trei consultanţi sunt: Asaf Eisin, strategul campaniei electorale a liderului Partidului Muncii din Israel, Sefi Shaked, care a lucrat pentru Benjamin Netanyahu şi Moshe Klughaft,  apropiat dreptei israeliene.

Să vedem cum a crescut agresivitatea lui Dragnea:

-PSD a început să semene tot mai mult cu un partid de dreapta. Nu doar în politici economice, ci în discurs şi lozinci naţionaliste, impotriva ambasadelor, multinaţionalelor, băncilor.

-Intreg discursul anti-Soroş si “stat paralel” este brevetat de Silberstein si consultanţii evrei – blamarea lui Soros este o modă în Israel, Soroş fiind un cunoscut critic al autoritarismului de dreapta din Israel. Un exeplu de cum lucrează Silberstein la discreditarea oponenţilor politici pe strategia “Soros” în Austria, citiţi aici. https://www.haaretz.com/world-news/europe/.premium-israeli-spin-doctor-rocks-austria-with-anti-semitic-political-campaign-1.5455839

-Agresivitatea anti-DNA , motivată nu doar de interesul imediat al lui Dragnea de a nu intra la închisoare, ci şi de interesul omului de afaceri Tal Silberstein, mentor al consultantului Asaf Eisin- Silberstein este urmărit penal de DNA.

-Inainte de a conduce campania electorală a PSD, Kulghaft a condus o campanie pentru formaţiunea extremistă israeliană Im Titzu.

-Mitingul de susţinere organizat pentru simpatizanţii PSD a fost un semnal de avertizare pentru oponenţii politici- semnal reluat pe şleau de deputatul Cătălin Rădulescu înaintea mitingului de vineri: “Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă CĂLCĂM în picioare”

Acţiunile de vineri ale jandarmilor sunt explicabile din perspectiva agresivităţii crescute a PSD. Mai mult, întreaga acţiune pare atent regizată:

-Cum se explică intervenţia jandarmilor asupra unui grup de turişti israelieni , scoşi dintr-un taxi şi loviţi de jandarmi cu bestialitate? Citiţi aici pe larg: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22646980-turi-israelieni-sco-taxi-lovi-jandarmi-timpul-interven-iei-din-pia-victoriei-ambasada-israelului-consideram-acest-incident-fiind-inacceptabil-extrem-serios.htm

-Cum se explică intevenţia jandarmilor asupra oamenilor de presă din Romania si Austria? https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/o-echipa-a-televiziunii-austriece-de-stat-orf-atacata-de-jandarmi-in-timpul-protestului-979039

-Povestea femeii jandarm scoase din pluton şi bătută de protestatari, atent orchestrată de jandarmerie şi Antena 3

Acţiunea a urmărit maxim de vizibilitate- atac asupra unor jurnalişti şi turişti străini, descurajarea protestatarilor paşnici, crearea unui climat de tensiune, în care protestatarii din piaţă să poată fi prezentaţi votanţilor PSD cuminţi din faţa televizoarelor drept agresori.

Iohannis se întreabă retoric într-un discurs azi: “Nu cumva cei care vor să îngenuncheze justiția și lupta anticorupție și-au dorit o diversiune pentru a construi o tensiune nejustificată și falsă în societate?

Iohannis a fost mult mai vocal ca de obicei în ultimele zile- probabil că a înţeles că laşitatea lui de a permite demiterea Codruţei Kovesi a dus la rănirea a 400 de protestatari vineri. Pentru fiecare act de molcomie politică a lui Iohannis trebuie să încaseze bătaie sute de protestatari. Pentru Iohannis, nu există altă cale politică decît de a trage la răspundere PSD pentru acţiunile atent regizate de vineri seară – în lumina strategiei agresive a consultanţilor israelieni, cea mai simplă metodă ar fi dosare penale pentru trădare pentru Dragnea şi prepusele sale.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

124 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
După Ştiințe Politice la SNSPA şi Finanțe- Bănci la ASE, am ales să mă specializez în Politici Sociale la Duke University iar acum sunt la doctorat în Politici Publice și Management la Carnegie Mellon
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!