RSS Feed

ALERTĂ: Sute de persoane aşteptate la proteste marţi dimineaţa, la Parlament şi în ţară, pentru a bloca noua lege cu dedicaţie pentru Roşia Montană. UPDATE: Eugen David (VIDEO)

vezi toate articolele de
09 Dec 2013 la 21:40 33 comentarii 4133 vizualizari.

Comisia pentru Industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor, reunită luni după amiaza în şedinţă comună cu Comisia pentru Administraţie publică, a reuşit să irite (din nou) opinia publică. La doar câteva ore după încheierea şedinţei, un eveniment de mobilizare la proteste creat pe Facebook anunţă sute de protestatari pentru marţi dimineaţa, de la ora 9.30, la Palatul Parlamentului din Capitală şi la sediile Prefecturilor din alte judeţe (evenimentul de pe Facebook, aici).

Ce s-a întâmplat? Săptămâna trecută a fost supus votului în Senat un proiect de modificare a Legii Minelor care a preluat, în cea mai mare parte, sub forma de amendamente, prevederile Legii Speciale pentru Roşia Montană. Chiar dacă la Senat proiectul de lege nu a întrunit numărul necesar de voturi, cameră decizională este Camera Deputaţilor. Surpriza maximă a fost că luni, la şedinţa celor două comisii, membrii acestora s-au trezit în faţă cu un proiect redactat diferit faţă de forma care a trecut prin Senat! Mai mult, membrii comisiilor au primit proiectul (de 68 de pagini) în timpul desfăşurării şedinţei. Obiecţiile legate de lipsa timpului necesar citirii acestuia au fost stopate de preşedintele Comisiei pentru Industrii, Iulian Iancu. Oricum, de dezbătut nu s-a dezbătut mai nimic (cu excepţia respingerii unui amendament legat de interzicerea utilizării cianurilor în minerit). Cea mai importantă modificare adusă Legii Minelor este cea privitoare la declararea (fără nici o minimă motivare!) a lucrărilor de prospecţiuni, explorări şi exploatări miniere ca fiind de interes naţional deosebit. Iar sub acest pretext e deschisă uşa tuturor abuzurilor: exproprieri în interes privat, descărcări de sarcină arheologieliberate în mod discreţionar sau chiar lipsa acestora, scoaterea păşunilor şi pădurilor din circuitul agricol şi forestier, încălcări ale regimului de protecţie a apelor etc.

„Nici nu mai vreau să vorbesc despre această lege, atât de flagrantă, dacă legea vine şi spune fără nicio motivare că orice proiect minier este de interes naţional deosebit ”, a declarat Ştefania Simion, consilier juridic la Alburnus Maior, participantă la şedinţa comisiilor. „N-are nicio legătură nici cu Constituţia, nici cu CEDO, nici cu tratatele UE. Singurul lucru pe care îl spun e că de acum suntem în legitimă apărare faţă de statul român. Să vină şi să încerce să pună în aplicare o asemenea lege la Roşia Montană”, a mai spus Ştefania Simion.

Viteza cu care Camera Deputaţilor încearcă să legifereze activităţile miniere ca fiind de interes naţional deosebit are mai multe explicaţii. Una dintre ele poate fi găsită la Bursa din Toronto, unde acţiunile Gabriel Resources au cunoscut o revigorare accentuată, în discordanţă cu evoluţia generală a companiilor de exploatare a aurului. Din acest punct de vedere, chiar dacă proectul minier de la Roşia Montană nu se va realiza vreodată, normele şi măsurile favorabile îi ajută pe cei care deţin acţiuni să scape de ele la un preţ la care să nu piardă prea mult.

O altă explicaţie e legată însă şi de creşterea opoziţiei civice faţă de exploatările de resurse distructive pentru mediu şi comunităţile locale. Cum anul electoral 2014 (cu europarlamentare şi prezidenţiale) bate la uşă, politicienii încearcă să grăbească deciziile nepopulare în speranţa că Sărbătorile de iarnă le-ar mai atenua impactul.

***

Mobilizarea pentru proteste are legătură cu faptul că proiectul de lege ar urma să intre la vot în Camera Deputaţilor chiar marţi.

***

UPDATE: Eugen David, preşedinte Alburnus Maior

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

33 comments
 • 1

  Se va da legea chiar si in secret sau prin OUG indiferent cum va fi legal deci obligatoriu sa te supui statului de drept. Pofta buna. Asa va trebuie , pentru ce ati facut familiei Ceausscu. Sa pieriti de pe fatza pamantului cu tot neamul vostru , iar numele s va fie de ocara in veci. Nu meritati sa aveti o tzara, cori valahe, tradatoare , lenese si nsimtite. Istoria a comis o grava eroare ca v-a permis sa existati 150 de ani.
  Trebuie sa fiti desfiintrati, dezmembrati si impartiti unos stat vecine care stiu mai bine ce e bine pentru voi: biciul.

  roland
  2013-12-09 21:52:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Mihai, daca legea are articole in contradictie cu constitutia cine o poate ataca la CCR? doar parlamentarii? sau si orice avocet din tara asta, cum ar fi doamna Simion, de exemplu? eram curios ce e de facut mai departe dpdv juridic, pentru ca e clar ca lor nu le pasa de cei ce ies in strada si vor vota legea, asta sunt 99.99 sigur. si daca nu sunt destui, numara pana iese bine, dar maine se voteaza.

  marius
  2013-12-09 22:14:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  @roland
  Pai exact asta e Problema. In 1989 a fost o manipulare uriasa pusa la cale de astia care au majortiatea in Parmament USL-PSD si PDL, fostii FSN.
  Tot o manipulare a fost sin 2012 au zis(adica au mintit) ca interzic explorarea si exploatarea gazelor de sist si cianurile si acum contra multi bani le valideaza legal prin legi speciale cu dedicatie. Fractuarea hidraulica e o mare belea in care au intrat americanii populatia simpla, acum vine randul Europei si Romaniei.

  FSN-PD-PSD au jefuit tot ce ramas din ‘89 si acum jaful continua la o alta scara. Nu sunt romanii vinovati pentru faptele peceristilor si securistilor.
  Tot raul a inceput cu asazia revolutie trucata si continua pana astazi cu Mineriada 2.0 de la Pungesti si din alte parti.

  PCR = USL = PSD = PDL = PNL
  2013-12-09 22:21:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Pe burse este o vorba: cumperi pe zvon vinzi pe stire. Se stia de vineri ca o sa se vare legea in Camera Deputatilor. Asta a fost motivul pentru care au urcat actiunile vineri cu 15-20% aproximativ. Ar fi interesant sa facem o plangerea la SEC-ul din Canada sau cum se numesc cei care se ocupa de corectitudinea bursei din Canada,cine a cumparat vineri actiuni la Gabriel Resources.

  Vlad
  2013-12-09 22:28:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  [...] intra pe site-ul Senatului să vedem forma respinsă deja de prima cameră. Dar altă relatare (Mihai Gotiu, luat cu rezervele de rigoare, știută fiind poziția sa anti-minerit) ne spune că deputații [...]

 • 6

  @PCR = USL = PSD = PDL = PNL: revolutia adevarata a fost in iunie 1990 cand neavand armata si sri era doar in faza de tuning fin pe putere, au adus minerii care doar voaiu sa planteze panselute. condusi si de sri, bineinteles. sunt curios de vestimentatia de maine a jandarmilor. daca sunt testoase, zic sa iti iei doua perechi de izmene sa nu simti nici pulanul. ne vedem la 9 juma.

 • 7

  [...] inca neindentificate de huligani parlamentari pregatesc un veritabil puci mineresc in Parlamentul Romaniei – maine la 09.30… Maine la aceeasi ora protest in fata [...]

 • 8

  [...] inca neindentificate de huligani parlamentari pregatesc un veritabil puci mineresc in Parlamentul Romaniei – maine la 09.30… Maine la aceeasi ora protest in fata [...]

 • 9

  hai sa iesim in strada maine pe la ora 9 30 pana 13 00 in bucuresti

  denisa elena
  2013-12-10 00:07:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  Mai vedem noi cine cui da pulane pe cocoshe.

  PCR = USL = PSD = PDL = PNL
  2013-12-10 00:08:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  @roland: Si matale din ce breaza natie vecina faci parte? Cumva aia care vrea ce nu-i al ei, Ardealul pe care l-ati umplut de cicatricile atrocitatilor voastre? De ce suspectez asta, vierme, este pentru ca nici un alt vecin nu isi manifesta asa deschis dorinta de a pune ghiara-i pe pamantul asta bogat. Inapoi la radacini – podisul Mongoliei iti spune ceva?

  Zamolxes
  2013-12-10 00:24:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  ROMANUL DIN MINE DE CINE AR TREBUI SA FIE MANDRU?
  Pe 1 DECEMBRIE 2013 a fost ZIUA NATIONALA a ROMANIEI. Ca de fiecare data, de aceasta zi, si parca mai mult ca oricand, romanii au iesit la parada sa vada ultimele dotari ale armatei romane, ale jandarmeriei, politiei, in general ale organelor represive ale statului roman impotriva populatiei. Dar, poate mai mult decat atat, acei cateva zeci de mii de romani s-au strans pe strazile Bucurestiului cu un scop mult mai “nobil”: peste tot sarantocul si umilul roman auzise ca se da “moaca” de mancare si de baut, iar daca nu auzise, intuise, ca deh, la astfel de ocazii, “moaca” ingrasa: sarmale, fasole cu carnati, tuica si vin fiert.
  Zeci sau poate sute de mii de cersetori romani s-au adunat in toate locurile de sarbatoare ale tarii pentru a manca si bea gratis. Atat!!!
  “Ce bun a fost, delicios de bun, mai vrem”…………. moaca de la statul roman uslist pe care l-au votat cu 70 de procente in alegerile din dec. 2012, isi spuneau acesti sarmani nenorociti ai Romaniei. Toate televiziunile particulare si neparticulare din Romania transmiteau cu o bucurie imensa, demna de un rating ingrijorator de stupid aceasta mascarada sau parada nationala. Daca n-ai fi trait in Romania, ai fi zis ce bine o duc romanasii in tara lor, curge lapte si miere tocmai de sus, din cerurile nevazute ale lui Ponta si Basescu, gratis, asupra multimii preafericite, formate in special din batrani si oameni maturi, cu fetzele rotunde de atata grasime nesimtita, ce mancau, beau si jucau hore, care mai de care mai romanesti si mai traditionale.
  Pai, care romani? Cum, nu stiti? Romanii aceia care se imbulzesc, de se calca in picioare, ba chiar si lesina stand la cozile dezordonate de la tigai la pret redus, sau de la zahar, ulei si faina, data gratis de la U.E., sau cei ce se ingramadesc sa ia apa sfintita in zilele de sarbatoare crestina : de SF Maria, Boboteaza, SF. Ion si care or mai fi.
  Dar, mai sunt si alti romani, mult mai instariti si mai smecheri decat primii: cei pe care ii vedeti saptamana de saptamana, vara si iarna, plecand din Bucuresti vinerea dupa-amiaza la mare sau la munte, si se intorc duminica seara acasa, de fac cozile acelea interminabile pe Autostrada Soarelui sau pe DN 1.
  Cine sunt acesti romanasi? Pai, in marea lor majoritate sunt patroni de toate categoriile, sau bugetari cu salarii de lux, toti evazionisti fiscali, mandrii de “afacerile” lor prospere cu statul sau nestatul, intr-un regim cu adevarat “capitalist”. Si pe unii si pe altii i-am vazut mancand “moaca” de 1 DECEMBRIE.
  Am stat si m-am intrebat, ce-i uneste pe acesti romani intr-o astfel de Zi, de singura zi dintr-un an? Simtamantul patriotic al unui neam agresat sistematic de secole de catre dusmanii externi?, iubirea nesfarsita intre oamenii de toate categoriile sociale?, sentimentul ca apartin aceleasi natii oprimate?, duhul crestin care s-a revarsat asupra lor cu ocazia zilelor sfinte?, amintiri istorice comune? Caci in restul anului unii sunt sclavi, altii sunt stapani de sclavi. M-am plimbat printre ei, le-am vazut fetzele, toate erau comune cu ocazia acestei zile, nici o deosebire intre ei.
  Mai, care sa fie bogatul, si care sa fie saracul?, care sa fie hotul, si care sa fie sclavul? Toti straluceau a sarbatoare, si mancau de zor, de parca n-ar fi mancat de cand ii fatase mumele lor. M-am dus si eu de curiozitate sa vad, ce dracu’ mananca aia acolo cu atata pofta? Nu stiu cum se facea ca eu, mai lent din fire la astfel de ocazii, raman mereu la urma si, nu ca as fi vrut sa mananc in aceste ipostaze, dar doream sa-mi satisfac curiozitatea, si sa vad cum arata bunatatile pe care le ingurgitau pofticiosii de mai inainte? Bineniteles, n-am reusit sa vad nimic, deoarece totul era gol dinantea ochilor mei pe la orice masa sau bufet adhoc pe unde treceam. In schimb, mirosul placut al mancarurilor traditonale romanesti, ma anunta ca ceva serios se petrecuse cu putin timp in urma.
  Ca un facut, in antiteza cu ziua Marii Uniri a romanilor, a doua zi, pe 2 decembrie, a inceput calvarul unei parti a romanilor la Pungesti, pus la cale in tihna, miseleste, de acelasi guvern Ponta, impotriva celor care se opun explorarii si exploatarii gazelor de sist. Ce si-o fi zis acest tradator meschin al neamului romanesc, “v-am dat moaca sa mancati de ziua unirii, v-ati simtit bine, acum dracu va ia”, gandidndu-se probabil la restul zilelor mizerabile din an, asa cum i-a obisnuit pe romanii din tara.
  Cu alte cuvinte, cu o mana Ponta a dat, iar cu restul mainilor acest balaur va lua. Daca in cazul Rosiei Montane, guvernul a cedat momentan, de asta data nu mai dorea sa faca nici un fel de concesie opozantilor. Asa ca, dupa o zi imbelsugata cu mancaruri traditionale, Ponta le-a pregatit din belsug romanilor bulane de cauciuc, gaze de plans si dube jandarmeresti, incalcand flagrant principiile democratiei si ale apararii drepturilor omului. Despre aceste lucru va voi povesti intr-o alta zi.
  Dragi romanasi de pretutindeni, ar fi trebuit eu sa simt ceva de 1 decembrie? Sa ma simt roman, sau cu iubire pentru romanii de azi, sau poate de ieri? Sincer, n-am reusit sa simt nimic in afara de scarba fatza de foarte multi romani. Iata de ce:
  1 – La televizor am vazut toata clasa politruca a romanilor si m-am scarbit;
  2 – Am vazut deopotriva sclavi si stapani de sclavi mancand laolalta gratis, ca-ntr-un paradis al infratirii de o zi intre ticalosenie, ipocrizie si oportunism ieftin, stiind ca de a doua zi se vor exploata din nou;
  3 – Pe 8 decembrie, in P-ta Universitatii, au venit doar 300 de protestatari, in timp ce in toate tarile din lumea asta, unde au existat proteste de curand: Turcia, Egipt, Grecia, Ucraina, pe strazi am vazut zeci si sute de mii de protestatari, dorind cu adevarat o schimbare in viata lor .
  Unde sunt protestatarii din septembrie si octombrie 2013?
  Unde sunt acei tineri frumosi care protestau pasnic pe strazile Bucurestiului?
  De ce mii de bucuresteni se uitau ca niste retarzi la beculetele de craciun, mancau carnati si beau vin fiert, cand la cativa zeci de metri de ei 300 de protestatari infruntau gerul, cerand demisia unui guvern ticalos si mafiot?
  De unde atata nesimtire si lipsa de simt civic pe capul romanului sarac si sclav prin propria vointa, ca sa nu mai zic de cel al bogatanului nesimtit si corupt, si el tot membru al societatii civile?
  De ce, TU, sclav al societatii romanesti, oropsit de conationalul tau minoritar si bogat numai prin coruptie, nu vii la Pungesti sa infrunti jandarmul retard platit bine cu bani din amaratul tau de buzunar?
  De ce nu vii in P-ta Universitatii, bucurestean nenorocit ce esti, sa protestezi, si te uiti tot timpul de dupa pierdea, sau la beculetele de craciun, sa vezi ce s-a mai intamplat?
  De ce nu iei atitudine in fatza unui guvern care te-a transformat in sclav?
  Sclavule roman, n-am nimic cu tine, ai mancat gratis, ai baut gratis, ai dansat si ai jucat, te-ai simtit bine, ti-ai luat tigaie la juma’ de pret, te-ai dat cu apa sfintita, mi te-ai laudat ca esti credincios si bun crestin, de acord cu tine, dar de ce nu vii dracului sa-i infrunti pe jandarmi pe campul de lupta, sa-l infrunti pe tradatorul neamului romanesc, numitul Ponta??? In acest punct eu nu te mai inteleg, si te detest!!!

  In aceste conditii, de ZIUA NATIONALA, eu, nascut in Romania, nemaistiind daca sunt roman, sau ce inseamna a fi roman, eu pe cine trebuie sa cinstesc, de cine trebuie sa-mi aduc aminte, pe cine trebuie sa iubesc?
  Pe romanul- sclav iubitor doar de mancare si bautura gratuita?
  Pe patronul evazionist si corupt, care-l alimenteaza cu bani din umbra pe politician pentru a castiga o licitatie de la stat?
  Pe intelectualul roman care s-a dovedit a fi in cei 24 de ani cel mai tradator dintre toti romanii?

  Ce mi-a mai ramas mie, singur statator pe aceste meleaguri mioritice, pe care de ani de zile le simt straine?
  Mi-au ramas poate acei romani care in septembrie si octombrie erau atat de frumosi pe strazile Bucurestiului, si de care eu ma minunam intruna?
  Mi-au ramas poate cei de pe Uniti Salvam, si cei de pe cateva siteuri cu care am comunicat frumos?
  Mi-au mai ramas cativa romani din strainatate, care si acum mai comunic cu ei?
  In total, acesti oameni sa fie la maximum 20.000, tineri in mare parte, care doresc un trai normal pentru o tara care are pretentii de a fi membra cu drepturi depline in UE.
  Dintr-o populatie de 20 milioane de romani, eu am mai ramas cu doar 20.000 de romani. Pe acestia eu trebuie sa-i iubesc, de ei trebuie sa fiu eu mandru!!! Si la lupta cu ei sa pornesc.

 • 13

  [...] preluat de aici. lege speciala, protest, Rosia [...]

 • 14

  @Danny:

  Ce faci pedo? Ne-ai adus hartie de sters pe la cururi?

  @Danny
  2013-12-10 01:04:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  @roland: Nu stiu de ce natie esti dar de “trambitari” si “profesori” care stiu decat sa arate cu degetul fara un minim de respect sunt satula. Aratati “poleiul aurit” daca il ai intr-adevar si nu mai da cu bata-n balta vecinului. Oricum, in ciuda comentariului tau rasist, noi vom continua sa existam. Ca si tine, din pacate… Restul e…plicits. Politica si morala lasa-le cui se pricepe sa le faca.

  cleo
  2013-12-10 01:24:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  @@Danny: “pe la cururi” adica pe la “băsuri” vrei sa spui!

  Liicheanu si Pleașcu
  2013-12-10 01:28:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  “trambitari” si “profesori” care stiu decat ”

  @cleo: poate in idish; in romaneste se zice “care nu stiu decat”.

  roland
  2013-12-10 01:59:38 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Ar trebui protestat in fata la ANAF – blocate toate intrarile si fortata “greva fiscala”.

  unde-i doare
  2013-12-10 02:06:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  “Mihai, daca legea are articole in contradictie cu constitutia cine o poate ataca la CCR?”

  Zegrean :D Cum ziceam , o natie de dobitoci.
  De ce nu la UE sau la USA , la tartorii care va fac felul ?

  roland
  2013-12-10 02:08:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  Ar trebui protestat in fatza la pacanele, boilor :D Ar ajuta la fel de mult ca oricare alt protest desfsurat oriunde altundeva. Blocati intrarile la veceuri tampitilor , sau infundati-le , cel mai naspa e cand iti vine si n-ai unde. Prosti mai sinteti, tre sa va invat tot io terorismu soft fara riscuri si cu efecte devastatoare.

  roland
  2013-12-10 02:12:45 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  Vrei sa-i gonesti pe aia de la Chevron de la Pungesti ? Taiati stalpii de inalta tensiune , voi puteti trai o luna fara curent , Chevron nu poate. Sa stea jandarmii in ger sa pazeasca stalpii pe camp, sa se invete minte.
  Mergeti intr-o noapte si cu bomfaierul in trei ore ati taiat trei picioare; restul va face vantul.

  roland
  2013-12-10 02:17:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  CCRisti numiti de un partid sau altul. Ii doare in bas sau in pont pe cceisi.

  cacarau
  2013-12-10 02:19:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  @@Danny: Hartia de sters pe la cururi, sa ti-o bagi in gura, psihopatule!
  Cu alte cuvinte, sa-ti mananci rahatul frumos cu polonic si hartie igienica la gat.
  Pofta buna, psihopupule!

 • 24

  Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori – art 15, legea 47/1992

  Stefania Simion
  2013-12-10 03:01:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Daca politicienii continua cu porcariile si jandarmii bat oamenii pasnici, nu se stie ce mai iese.
  Dar se va trece sigur la alta forma de manifestare mai virulenta, care deja s-a aplicat dar va fi pe scara mare , sabotat utilaje, sparte cauciucurile, taiati stalpii de tensiune, si asta nu e bine.

  albert
  2013-12-10 09:56:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  [...] au decis că prezenţa presei la lucrări să nu fie permisă.Mai multe detalii puteţi citi şi aici.Eugen David, liderul vocilor rezistenţei de la Roşia Montană, a postat pe YouTube, aseară, un [...]

 • 27

  [...] Sursa: Realitatea.net [...]

 • 28

  deci luptam impotriva mineritului.Deci adio cabune, adio alte minerale.Ce nu se gasesc pe piata, sint ca le extrag altii.Ne facem o firma de import export si rezovam problema.Ceva despre locuri de munca nimic nimic, nu conteaza victime colaterale.
  Deci murim luptam, natura o salvam.Bine bine dar cine va mai vedea natura salvata.Cine va putea, cine va apuca, cine va avea cu ce sa o viziteze.Am inteles nobletea idealurilor.Asa da scapa cine poate.

 • 29

  [...] deciziile nepopulare în speranţa că Sărbătorile de iarnă le-ar mai atenua impactul. [Sursa: voxpublica.realitatea.net]Alte articole asemanatoare:DUMINICA 27 OCTOMBRIE 2013, DEVA COMEMOREAZA VICTIMELE ACCIDENTULUI [...]

 • 30

  @roland:
  dupa cum blestemi ….”Sa pieriti de pe fatza pamantului cu tot neamul vostru , iar numele s va fie de ocara in veci” precis esti tigan…iarfaptul ca vorbesti asa “Nu meritati sa aveti o tzara” arata si mai clar ca nu esti roman, mai departe in schimb(ceea ce m-a facut sa iti raspund) arata ca nu ai cultura,nu sti sa scri, ai dificultati clare de exprimare, ceea ce ma duce la concluzia ca nu ai trecut de invatamantul primar(tabla inmultirii nu o sti precis (pe sarite).Apoi mai cred ca esti tigan maghiar ” cori valahe, tradatoare , lenese si nsimtite. Istoria a comis o grava eroare ca v-a permis sa existati 150 de ani.” datorita lacunelor grave de istorie elementara… noi existam pe aceste meleaguri de peste 2000 (doua mii) de ani.Acestea fiind spuse iti doresc sa platesti impozite si sa nu poti face copii

  Scorilo
  2013-12-12 20:07:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  Thank You So Much :)

 • 32

  I am really thank ful to you …Keep sharing.

  technil.com/win../

 • 33

  Daca politicienii continua cu porcariile si jandarmii bat oamenii pasnici, nu se stie ce mai iese.
  Dar se va trece sigur la alta forma de manifestare mai virulenta, care deja s-a aplicat dar va fi pe scara mare , sabotat utilaje, sparte cauciucurile, taiati stalpii de tensiune, si asta nu e bine.

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!