RSS Feed

Alin Teodorescu: Victor Ponta pierde alegerile prezidențiale în turul doi, oricare candidat unic al dreptei îl bate

vezi toate articolele de
16 May 2014 la 10:26 37 comentarii 10692 vizualizari.

Nu a fost niciodată un analist de breaking-news, nu a făcut niciodată turul tuturor televiziunilor de știri într-o zi, dar cunoaște politica românească cum puțini o fac. E unul dintre oamenii sunați de toată lumea pentru un sfat, o sugestie amicală, dar spune că nu mai are legături apropiate cu ma-marii politicii. Din biroul său, din strada Sființii Apostoli, Alin Teodorescu, șeful IMAS, lansează o serie de analize care pot da dureri de cap în Kiseleff, Aviatorilor sau la Cotroceni.

Ce fel de campanie e asta? Pentru ce votăm acum?

Alin Teodorescu: Aș spune că e una normală. Campania PSD e o campanie prezidențială, foarte slabă ca mesaj, poate mai slabă decât campania din 2012 pentru referendum,  campania PNL este banală, fără sare și piper, în campania PDL am văzut ceva destul de interesant la Stolojan și la Monica Macovei, la Stolojan și-a ales drept slogan “Europa în fiecare casă”, care e un mesaj bun, nu spune mare lucru, dar măcar te implică puțin, Monica Macovei are un slogan bun “Împotriva corupției, împotriva sărăciei”, pentru că leagă corupția de sărăcie și ceea ce în spiritul public e foarte puternic. În rest, nu am văzut nimic, campanie normală, ne așteptăm să vină cam 4,5 milioane de electori, deci cam 25%, poate chiar mai puțin. Iar rapoartele între partide sunt cele pe care le știți, singura dilemă e legată de raportul dintre PDL și PMP.  Adică PSD între 35-40%, PNL până în 20%, nu știm dacă PDL va fi peste PMP sau invers sau vor fi practic egale. Bazinul lor s-a spart în două, între linia Băsescu-Udrea și linia Blaga-Macovei.

Ce se întâmplă cu PSD? Își anunță Victor Ponta oficial candidatura?

Deja și-a anunțat-o. Campania PSD e una prezidențială, cu Victor Ponta  pe primul plan, ceea ce e o enormă eroare, pentru că el este cunoscut, mesajul de bază “USL trăiește” este fals, a fost respins și de propriul bazin și structurile de partid și de public, iar mesajul “Mândria de a fi român” ar fi mers foarte bine în anii 90. Acum nu mai merge. Clar că este o campanie făcută din birou, fără legătură cu agenda publică, orientată spre promovarea candidatului la președinție, nu a listei pentru europarlamentare. Logica pare să fie europarlamentarele sunt doar o repetiție generală pentru prezidențiale. Ceea ce este o mare greșeală pentru că alegerile sunt de tip diferit, și ele au loc în contexte diferite. Aici trimiți niște oameni în PE în care românii au foarte mare încredere, la prezidențiale îți alegi pe cel care va fi vocea publicului pentru următorii cinci ani. Și după cum arată acum cifrele, vocea publicului va fi oricine altcineva decât Victor Ponta.

Vrea Victor Ponta să candideze la președinție?

Se vede că da, din campanie. În momentul de față știm sigur că dacă Victor Ponta va candida, intră în turul al doilea, de pe primul loc, dar în turul al doilea va fi înfrânt de oricine se va prezenta drept candidatul unic al opoziției. Asta știm în momentul de față.  Se poate schimba.

Ce-i lipsește lui Victor Ponta în momentul de față?

Un al doilea bazin. Bazinele în România sunt de trei feluri. De 22 de ani. Bazinul PSD, care are anumite caracteristici și care a avut 3,7, acum are în jur de 3 milioane de electori disciplinați, este bazinul liberal sau zis de centru care are mai puțin, are un 1,5-2 milioane de electori, destul de disciplinați și ei și apoi mai este bazinul tânăr, urban, sub 40 de ani, care respinge liberalismul românesc și social-democrația românească și se îndreaptă către al treilea, un outsider. Este bazinul care l-a sprijinit pe Corneliu Vadim Tudor în 2000 și care a fost  apoi ocupat de Traian Băsescu și de PDL. E de aproape 2,5 milioane de electori, mai puțin disciplinați, dar care în anumite momente se prezintă la vot și înclină balanța. Deci pentru turul al doilea, Victor Ponta mai are nevoie de încă unul din aceste trei bazine, el are unul, îi mai trebuie unul măcar. Avea prin USL. USL nu avea nicio problemă să trimită un candidat la președinție care să câștige.

De ce s-au certat?

Nu știu. Nu înțeleg. E un continuu semn de întrebare.

Ce fel de premier e Victor Ponta?

Un om în care s-au pus enorme speranțe și care nu s-a ridicat la nivelul lor. Un om care și-a schimbat profund orientarea, de la politică internă la politică externă, alegerile se câștigă totuși pe politică internă, nu externă. Un om care are o foarte bună prezență media, dar care a ajuns să-i atârne ca o piatră de moară. În loc să-l ajute prezența media și naturalețea îi îngreunează misiunea.  Cred că Victor Ponta nu a rezistat anumitor tentații superficiale ale funcției.

Ce se va întâmpla în PNL, dacă partidul nu ia 20%?

Nimic. Ce dacă a spus domnul Antonescu ca va demisiona? Face congres și va fi reales.  Dacă va candida. Cere un vot de încredere în partid, cum l-a cerut și atunci când a ieșit de la guvernare și l-a obținut fără probleme, de ce l-a obținut este un mare semn de întrebare, de ce au vrut să iasă de la guvernare,  dar cere un vot de încredere în partid, dacă i se dă, nu e nicio problemă.

Toată lumea va invoca modelul rocadei Traian Băsescu-Theodor Stolojan.

Asta se poate întâmpla și la PNL. Crin Antonescu să rămână președinte de partid, dar candidatul prezidențiabil să fie Klaus Iohannis. E foarte probabil acest scenariu. Crin, președinte de partid, se ocupă de critica guvernării, iar Klaus Iohannis, candidat la președinție. Românii ar vota un neamț ca președinte.

Am văzut sondajul  INSCOP, în care și MRU, și Iohannis au scoruri mai bune decât Crin Antonescu într-o finală cu Victor Ponta. De ce se întâmplă asta cu domnul Antonescu?

Cred că perioada cea mai păcătoasă pentru Crin a fost cea în care a fost președinte interimar, nu a fost pregătit pentru această funcție și a creat mai multe probleme decât a rezolvat. A avut o pregătire slabă, într-adevăr a fost doar o lună de zile, 50 de zile de mandat și era greu să-l pregătești. Și a avut un grup de consilieri nepregătiți.

Iohannis, președinte?

Candidat la președinție. Dacă este sprijinit de cele două bazine, PNL și PDL, câștigă.

Ce-l diferențiază pe Iohannis?

Figură nouă. Cum a fost și Ponta în 2012, un om nou, nu era nici Geoană, nici Adrian Năstase, nici Ion Iliescu. A ajuns la 45% încredere și acum e la 22%. Acest credit l-a mâncat în doi ani.

Sunt voci critice care spun că guvernul Ponta nu a făcut nimic.

Guvernul Ponta e ca apa sfințită, nu face nici bine, nici rău. A luat trei decizii greșite, care vor avea efect ani de zile asupra economiei și societății românești:  1. a acceptat ca 50% din fondurile europene pe perioada 2014-2020 să meargă către agricultură. Din 40 de miliarde, 20 de miliarde merg către agricultură, care dă numai 10% din PIB și ocupă numai 15% din populație. Pentru toate celelalte domenii, infrastructură, administrație publică, sănătate, educație, mediu, justiție sunt doar 50%. Acest procent trebuia negociat, în raportul 30%-70%, cum a negociat Polonia. E adevărat, 50% pentru agricultură înseamnă că România devine furnizor de materie primă pentru Europa, ceea ce s-a și întâmplat, dar ar trebui să avem ambiții mai mari, să fim mai mult decât producători de cartofi și rapiță.  Poate asta vă explică de ce politicienii la vârf cumpără pământ. Și cumpără mult. Subvenția pentru agricultură este enormă.  A doua greșeală este felul în care a rezolvat contractul cu Rompetrol, o creanță certă a României a fost mult subevaluată, iar a treia greșeală este atitudinea schimbătoare față de minieritul de metale prețioase, aur, față de gazele de șist. Schimbătoare. Putea să aibă o singură decizie și țineți minte acea replică celebră, care a făcut înconjurul globului: Ca premier sunt de acord, ca parlamentar voi vota împotrivă. A făcut înconjurul globului, am văzut-o citată în America Latină și în Asia, ca exemplu de inconsistență politică.

Ce se va întâmpla pe zona dreaptă? Cu PDL, cu PMP…

Se vor uni. Vor avea candidat comun, vor face coaliție, s-ar putea să ajungă la guvernare în decembrie 2014. Cu non-pesediștii. Cum s-a mai întâmplat. În 2004, în 2009, numai că trebuie să aibă candidat comun în turul al doilea. Predoiu e absent din spiritul public, e mai degrabă un om de cancelarie, MRU și-a păstrat o imagine bună, deși a avut un eșec ca premier, dar ca persoană are o imagine bună, Elena Udrea este legată de Traian Băsescu, în spiritul public, cum s-a prăbușit Traian Băsescu, s-a prăbușit și ea, e doar reprezentanta lui pe teren. 8% e bazinul PMP, Elena Udrea este recunoscută ca lider în interiorul partidului, dar nu este recunoscută ca lider de public.

Cât contează agenda externă în alegerile din România? Traian Băsescu punctează pentru ce?

Traian Băsescu nu mai are o miză electorală. El are o miză istorică.

Se pare că are o miză electorală, și-a făcut un partid…

Și-a făcut partid. Unul din 10%. Cum a și fost PD. Puterea lui Traian Băsescu este de a face un partid e de 10%. Nu se poate compara cu Coposu, cu Iliescu, cu Theodor Stolojan. Traian Băsescu poate să facă un partid de 10% și multă gălăgie. Nu mai mult. Iliescu a făcut partid de 35-40%, Coposu și Emil Constantinescu a făcut partid de 30%, Stolojan a dus PNL la 20%. Stolojan a făcut să renască PNL, s-a pus candidatul lor, l-a trecut în Parlament, s-a sacrificat pentru el, când PD s-a unit cu PNL, PD avea 10%.

Ce șanse sunt să se refacă USL?

Nule.

Nu credeți că în PNL sunt liberali care își doresc să revină la putere, alături de PSD?

Ba da. Dar nu remorca PSD.  Nu e orgoliu, e analiza obiectivă  a situației. Ei sunt cel mai mare partid non-PSD. Deci în mod normal lor trebuie să le revină una dintre cele două funcții: fie președinția, fie primul-ministru, dacă se face coaliția de dreapta.

În România, în campanie, trebuie să vorbești despre patru subiecte, dominante de 15 ani în agenda publică: corupția, sărăcia, inegalitatea socială și datoriile. Țara cu 1 milion de gospodării care sunt practic în faliment din cauza creditelor.

De ce nu face asta un partid de stânga?

Care partid de stânga? Toate se înghesuie…. Nu ați văzut? PSD a reluat legăturile cu lordul Peter Mandelson, care a fost unul dintre artizanii mutării Partidului Laburist de la stânga la centru. Centru-dreapta. După 10 de ani de prim-ministru de succes, l-au făcut pe Tony Blair să iasă pe ușa din dos din politica britanică și internațională.

Domnul Ponta e consecvent atunci, l-a chemat pe domnul Blair acum vreo doi ani…

Da, pentru că e consultant privat. După mandate excepționale, după scoaterea Marii Britanii din criză, după rezolvarea problemei irlandeze, după rezolvarea parlamentului scoțian, independent, după rezolvarea situației tensionate dintre Marea Britanie și Comisia Europeană să ajungi să ieși pe ușa din dos pentru că partidul tău s-a mutat din zona stângă, către centru-dreapta. De cine a fost mutat? De o elită legată de marele bussiness. În niciun caz Peter Mandelson nu este un model pentru social-democrații români. În niciun caz.

Ioan Rus, George Maior, premier? Numele lui George Maior îl tot aud ca variantă de premier…

Greșeala lui Băsescu. Că l-a momit. Mare greșeală. Un om care s-a dovedit performant în servicii, care este atras spre viața politică, fără să provină din cadrele alese în interiorul unui partid. L-a momit și probabil, sper că nu l-a năucit.

Pe cine vedeți premier din zona PSD, dacă Victor Ponta câștigă?

Nu știu pe cine vrea să lase.

Liviu Dragnea?

Probabil. E președintele-executiv al partidului.

Călin Popescu-Tăriceanu?

Nu cred că pesediștii ar accepta ca un om care și-a părăsit partidul care l-a făcut premier să le fie șef executiv. PSD are în continuare oameni care pot fi prezidențiabili și premieri. Ca prim-ministru: Cati Andronescu, cunoaște sistemul, foarte harnică. Sunt oameni foarte buni în continuare, s-au retras, pentru că au fost marginalizați. Ioan Rus? Cred că s-a săturat de muncă administrativă.

Dan Șova?

Suntem la emisiunea Stan și Bran?

Nu. Dar ne uităm în jurul domnului Ponta și vedem cine e acolo. Nu o să întreb de Sebastian Ghiță.

Dacă Sebastian Ghiță e ales de partid, dar m-aș îndoi că un om ca Sebastian Ghiță poate fi ales.

Repet, ne uităm în jurul domnului Ponta și îi vedem pe Robert Negoiță, Dan Șova, Sebastian Ghiță, Liviu Dragnea.

Ăștia sunt curtea domnului Ponta, nu apropiații domnului Ponta.

Mircea Geoană?

Nu va mai conduce niciodată PSD. Geoană a continuat acțiunea de reformare a PSD începută de Adrian Năstase, a mers foarte bine, după care a căzut sub influențe malefice.

Dați-mi cinci oameni poltici la care România ar trebui să privească cu interes. Din tot spectrul politic.

Cu mare interes ar trebui să privească la Victor Ponta. Și ar trebui să învețe că votul contează. Orice vot. Monica Macovei. Klaus Iohannis. Liviu Voinea.

Monica Macovei are șanse să devină premier? Ar fi acceptată?

Mari. Dar e dintr-un partid mic. Ar fi acceptată de publicul românesc, cu brațele deschise, de clasa politică, nu. M-aș uita la ce face în continuare Stolojan.

De ce să voteze sau să nu voteze românii? E un curent al celor care îndeamnă la boicot.

Boicotul e negarea libertății de a alege. E o prostie fără seamăn. Ăsta e electoratul, are o elită intelectuală care critică și nu contează și o masă care își face datoria și votează și care nu vrea să se uite înapoi, nu vrea să meargă înapoi.

Cine o să fie președintele României?

….

Numele se rostogolește în încăpere, dar reportofonul nu-l mai înregistrează.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

37 comments
 • 1

  io ca berbec ce ma aflu l-as fi intrebat pe inteleptul dl.A. Teodorescu:

  1. de ce atat dl.Ponta cat si dl.Antonescu vor sa fie 2×1 ca detergentii mai vechi

  a)dl.Ponta ca Prim Ministru continua sa aiba pareri diferite de dl.Ponta Deputatul;
  b)dl.Antonescu continua sa afiseze o efigie dubla (nu pot spune bicefala,ceafa fiind pendinte unui anumit organ anatomic, mai mult ori mai putin functional,dar prezent):

  dupa modelul Marx&Engels, inainte chipul dsale aparea insotit de cel al dlui.Ponta; acum, apare alaturi de cel al dlui.Iohannis- niciodata singur.

  oricum, e clar cine va fi presedinte: cel din clipul electoral ‘ng,aaa, uga, muga,pizzaaa!’

  berbecu mioritei
  2014-05-16 10:59:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Te-au laudat astia de credeam ca ai spart norii si s-a oprit ploaia…cand colo, iata ca esti ca toti ceilalti, poate mai slab analist decat unii care se dau a fi…te dai neutru, dar nu te sfiesti sa dai cu brandul in Basescu si Udrea…eu sunt de partea lor, macar recunosc si vreau sa te mai citesc dupa ce PMP va avea un scor de 15-17 % pe 25 mai si nu 8-9 cat socotesti tu, si cand Udrea va castiga Cotroceniul…vei reveni, sau te caut eu sa-ti bat obrazul ? Mm ?

  Nene Teodorescule
  2014-05-16 12:52:12 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  @Nene Teodorescule:
  Este foerte greu ca doamna Udrea sa castige presedintia. Cred ca nici nu va candida.Doamna Udrea trebuie sa mai imbatraneasca si sa se mai urateasca pentru a avea succes la electoratul roman, mai ales le cel feminin.Cat despre Ponta , sunt sigur si eu ca daca drepta se coalizeaza la timp in sustinerea unui singur candidat , cred ca acest iresponsabil vesel si periculos nu va avea succes. Singura problema este acel “daca”. Pentru ca acel “daca” sa se produca trebuie luciditate politica si renuntarea la orgolii inutile.Iar cei care renunta la orgolii sa nu o faca de ochii lumii si sa “alerge” in continuare pe culuarul unui candidat unic stabilit de comun acord.

  sase sase
  2014-05-16 15:42:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  Mi-au placut intotdeauna analizele lui Alin Teodorescu, desi sunt un votant de dreapta (PDL, PNL, nu PMP).

  Prognozele d-lui Alin T. confirma convingerile mele intuitive.

  florian
  2014-05-16 17:16:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  bine daca pica Ponta. rau ca va veni unul la fel de “bine” intentionat.
  nu-i aceeasi Marie cu alta palarie, ci acelasi rahat. anti-populatie 100%. de la jandarmii lui Ponta la anti-socialul dreptei.

  stim povestea
  2014-05-16 17:52:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  Cam wishful thinking la Alin si destul de putina analiza pe suport de cifre. Daca el crede ca Monica Macovei e placuta de masa mare inseamna ca poate sa joace la Loto toata viata ca are mai multe sanse decat cu ea. Problema este simpla: cifrele definind cele trei “bazine,si unde au fost aceste bazine in 2012? Suna mai degraba ca o exprimare a celor mai intime dorinte ale lui Alin dar viata are intotdeauna calitatea de a surprinde. Analiza fara sa dai si suportul faptic te plaseaza in zona wishful thinking. Sau a interviurilor la comanda care trebuie sa transmita “mesaje” publicului. Succesul insa depinde de calitatea mesagerului. Iar aici el este ….pueril.

  Bimbirel
  2014-05-16 21:59:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @Dan Duca: se da urmatoarea problema matematica: demonstrati ca ponta nu are ce cauta in functia de presedinte!

  demonstratie: ponta a declarat public ca va sustine proiectul rmgc in calitate de prim ministru, deoarece este un proiect pe care si-l doreste! acelasi ponta a declarat public ca va vota impotriva proiectului rmgc in calitate de parlamentar!

  concluzie:
  1. omul ponta este sanatos mental, deci omul ponta este mincinos! sau premierul ponta a mintit cand a declarat public ca sustine proiectul rmgc, sau parlamentarul ponta a mintit cand a declarat public ca va vota impotriva proiectului rmgc! pe cale de consecinta, omul ponta fiind un mincinos cand face declaratii publice, nu are ce cauta in functia de presedinte!!

  2. omul ponta este bolnav psihic: daca nici premierul ponta nu a mintit, nici parlamentarul ponta nu a mintit, inseamna ca omul ponta sufera de dedublarea personalitatii! pe cale de consecinta nu are ce cauta in functia de de presedinte!

  Q.E.D.

  poate alti cititori au alta rezolvare, sa o auzim:) se pot lua in considerare taxele noi puse de ponta:)

  yehudy
  2014-05-16 22:14:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  Cum e asta:” numele se rostologoleste, dar reportofonul nu’l prinde”.

  Pai mr Duca, matale ai fost trimis acolo pe post de ziarist care sa informeze opinia publica sau pe post de reportofon ptr alții? Ce școala ați făcut voi??? ….va lati de politicieni, dar voi sunteți mai rai decât mulți dintre ei.

  Alin Teodorescu nu a fost băiatul de casa al lui Nastase ? Pai cum mai scoate capul?

  Adrian Mateescu
  2014-05-17 09:49:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Adrian Mateescu,

  Eu nu am fost trimis acolo. M-am dus singur. In calitate de ce am vrut eu sa fiu. Si te asigur ca mi-am facut scoala temeinic. Cat despre cine e baiatul de casa al cui… . “Baiatul asta de casa” a construit cateva institutii respectabile in Romania. Google pentru asta, nu iti fac eu cultura generala.

  Dan Duca
  2014-05-17 10:32:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  mesin autoclave

 • 11

  hotnews.ro/stir../

  viorel popescu
  2014-05-18 09:02:28 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  “ne așteptăm să vină cam 4,5 milioane de electori, deci cam 25%” – vad ca se persevereaza in prosteala ca am fi 18 milioane cu drept de vot.

  Dani
  2014-05-18 17:54:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 13

  Daca vreti sa votati in functie de carisma luati-o pe Miss Romania si votati-o
  Daca vreti sa votati pe cel cu gura mai mare sau pe cel care injura cel mai mult adversarul, luati un suporter de la Steaua/Rapid…etc si votati-l!

  Dragi romani, cel care vrea, poate, stie, va trebuii sa aiba alte calitati decat frumesete, carisma, certaret…etc.

  Mihai
  2014-05-19 09:40:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  E dat in … domnul Teodorescu, dar tot simpatic este :)

  Si in guvernul Nastase a facut o figura aparte.

  Cu cateva observatii mai ciudate sunt si eu de accord. De exemplu cu “Cu mare interes ar trebui să privească la Victor Ponta. Și ar trebui să învețe că votul contează. Orice vot.” Un real-politik dus la extrem.

  Cu doua insa nu prea: Cati Andronescu ca posibil premier. Nu poate sa duca la asa ceva, nu are anvergura necesara. E sa fie rapid pusa la podea, nu are capacitatea sa reziste. Nu discutam aici strict de puterea de munca. Si a doua, Stolojan, marea speranta. Omul a avut cu siguranta ceva potential, dar a trecut bine de 70 de ani. Nu se mai poate, la varsta asta.

  Mai interesant ar fi de privit la Macovei si Liviu Voinea. Daca au rabdare si vointa, pot sa ajunga la un moment dat sus. In politica iti trebuie rabdare. Ma refer la ani si ani de zile de asteptat: 3-5-7-10 ani. La un moment dat, pac, esti scos in fata. Soarta si rabdarea te-au ales. Bine, cei mai multi clacheaza, ca nu e usor sa valorifici sansa. Exemple sunt destule: Ciorbea, Videanu, Liviu Negoita, si, cel mai mare ratangiu, Geoana. Antonescu se pregateste si el sa treaca pe lista asta. Dar, sa nu fim nedrepti. Geoana a ratat singur cu poarta goala, de la 5 metri. Antonescu a avut o misiune mult mai dificila.

  silicon_v
  2014-05-19 11:42:04 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Candidat unic al dreptei?! Ma faci sa rad. :) ) Si, presupunand ca va exista asa ceva, cum sa te pui cu masinaria de voturi pesedista?! Aia pot sa candideze si cu Hrebengiuc, tot vor castiga.

 • 16

  [...] Sursa:voxpublica.real../ [...]

 • 17

  @Nene Teodorescule: Ce mai zice obrazul ala?

  Pistache
  2014-05-27 15:02:35 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  ….

  ….

 • 19

  Din seria: Sa radem cu Alin Teodorescu.

  franc
  2014-06-12 23:15:50 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 20

  JOS AMERICA TERORISTA

  JOS NATO FMI EU

  https://holocaustmd.wordpress.com/

  Virgil
  2014-06-14 18:56:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  I found my mate and I bred and the only concern I have about physical appearance these days is that I can have too much of a beer gut because it hurts my back. I can get out of shape for the job. I am what I am. Newly opened in early June, for instance,sessileoak.eu,Discount Oakley Canada 9191, is a handsome Coach boutique with 40 per cent reductions on previous season TMs collections. Manbags caught the eye; like black and brown leather messengers down to ‚¬299 from ‚¬455, a

 • 22

  cheap concord 11s myshoesonlines.../ myshoesonlines.../ cheap jordan 11 gamma blue[url=myshoesonlines.../ 5 bel air[/b][/url]

 • 23

  aqua 11 ajordanfootwear../ ajordanfootwear../ cheap concord 11s[url=ajordanfootwear../ concord 11s[/b][/url]

 • 24

  Este regretabil ca un mitoman ca si ponta ,poate sa candideze la cea mai inalta funcie in stat! Cat de jos se poate ajunge in Romania sc. XXI! Acest mitoman,NU avea voie sa candideze,nu ca ar putea pune probleme in turul 2. ROMANI TREZIREA!

  satmarean 2014
  2014-08-11 13:03:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 • 26

  Sa speram ca exact asa se va intampla. Daca iese Ponta presedinte plec din tara.

 • 27

  dddddddddddd

 • 28

  こんにちは!私は仕事で私閲覧私の新しいからあなたのブログを!あなたのブログとすべてのあなたの記事を楽しみにしています|ちょうど私が愛していると言うしたかったを通じて読書を読ん! 上のキャリー素晴らしい働く!
  カナダグース レディース ショップ

 • 29

  I am sure this Alin Teodorescu: Victor Ponta pierde alegerile prezidențiale în turul doi, oricare candidat unic al dreptei îl bate « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET has touched all the internet people, its really really pleasant post on building up new weblog.
  Black Friday Black Friday Toms Kids Glitter shoes

 • 30

  What a fastidious YouTube video it is! Remarkable, I loved it, and I am sharing this YouTube film with all my colleagues Alin Teodorescu: Victor Ponta pierde alegerile prezidențiale în turul doi, oricare candidat unic al dreptei îl bate « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET .
  Nike Black Friday outlet Nike Air Force 1 Star

 • 31

  Hello everyone, I be familiar with YouTube video contains fewer bytes of memory due to that its quality is poor, however this YouTube video has fantastic picture quality Alin Teodorescu: Victor Ponta pierde alegerile prezidențiale în turul doi, oricare candidat unic al dreptei îl bate « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET .
  Adidas SL 72 Vintage

 • 32

  timberland sunglasses sale…

  Maintenant est ce rentable ? Je ne sais pas, nous ne l’avions pas pris et on s’est très bien débrouillé sans. A toi de calculer plus ou moins à combien vont te revenir les péages sans le sun pass, et à combien il est proposé chez le loueur. Et si l’…

 • 33

  _Il RAYBAN uh sta andando uno?

 • 34

  You can certainly see your enthusiasm within the work you write. The arena hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. Always follow your heart.

 • 35

  これら クール で実際本当に YouTubeの動画、その私の運クイック訪問を支払うこのサイト Alin Teodorescu: Victor Ponta pierde alegerile prezidențiale în turul doi, oricare candidat unic al dreptei îl bate « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET とこれら 訪問する幸運素晴らしいを YouTubeのビデオレッスン。
  Longchamp

 • 36

  何が変なブログ! I 本当に Alin Teodorescu: Victor Ponta pierde alegerile prezidențiale în turul doi, oricare candidat unic al dreptei îl bate « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET 好きと家族単位同様一緒に} {私の友人を含む|と一緒に。
  レイバン サングラス アウトレット

 • 37

  Yes! Finally something about source.

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Dan Duca, jurnalist realitatea.net
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!