RSS Feed

Altă întrebare, alt răspuns

vezi toate articolele de
01 Feb 2017 la 16:25 comenteaza acum 2225 vizualizari.

Toată lumea e enervată de stilul PSD, chiar și oamenii de la Antena 3. Zi-i, bă, o dată ce vrei. Dragnea, Iordache ieșiți, explicați. Nu le iese nici măcar asta. Stilul fiind furișat nu se mai discută aproape nimic. E clar că ascund ceva. Și aici suntem toți de acord, furișatul nu merge mai ales când pretinzi că dezbați. Nu suntem proști.

Aș inventaria din nervii pe față, dar și nervii neauziți încă în zona indignaților. Și eu sunt indignat, dar nu mă regăsesc în mesajele publice emise din protestele de până acum. Atunci mi vărs amarul aici:

 • să pui tot timpul la pachet abuzurile PSD cu abuzurile din zona CSAT SRI e absolut necesar. Altfel, eu chiar nu mai suport fețele zâmbitoare și mesianice din aripa anticoruptă care chiar ieri s-a mai dovedit o dată și foarte aproximativă cu dosarul Ludovic Orban. Dacă tot ce facem e să întărim aripa de control și urmărire, atunci pe termen mediu vom ieși tot pierzători. Să fim serioși, numai când te uiți la dosarele penibile la Dragnea, acest monstru al corupției după tabăra Iohannis, te întrebi serios dacă asta e tot ce-a putut face anticroupția din ROmânia? Firme de construcție coordonate din Teleorman, domenii bănuite a fi ale lui Dragnea, și tot ce putem o e o condamnare că a vrut să facă dar n-a făcut o tombolă electorală?
 • Fanii cei mai aprigi ai lui Dragnea interpretează astfel: ordonanțele astea în forță și fără explicații sunt răspunsul abuziv normal la abuzurile taberei DNA-SRI. Deci răfuieli între clanul Dragnea și clanul Kovesi din care suntem natural excluși sau la care ne raportăm în funcție de interese conexe. Ce e cert, ambele tabere conțin nuclee care n-au nicio treabă cu democrația liberală așa cum o știam, fiecare visând la eliminarea totală a celuilalt sau la o conviețuire întru abuz (da, s-a mai întâmplat, că doar Oprea-Iohannis-Big Brother a fost de-o armonie cutremurătoare).
 • recomandările curții de la Veneția, pe care fanii Dragnea le recită religios, nu sunt apă de ploaie. Ele sunt corecte. De aia și CCR a cerut schimbarea abuzului în serviciu. Pentru că-i dădea prea multă putere lui Kovesi să salte ce funcționar și politician cu funcție publică ”făcea probleme”. Credeți-mă, Morar de la CCR chiar știe ce face Kovesi la DNA. Au făcut aceeași școală. Pentru asta nu mai e răbdare pentru discuții.
 • Sunt pline protestele de voci care acuzau mahalaua inepta in 2012. Eu stiu că nu toți sunt la fel. Dar văd și cine se aude mai tare și cine nu se aude deloc. Se aud fix oamenii ”nicio masă gratis” și alte variațiuni ale dreptei care spun direct că poporul care a votat PSD ar trebui practic săltat pentru complicitate la abuz.
 • De partea curată și oengistă se aude numai argumentul că vai aia 50% care au votat PSD nu sunt o majoritate. Sau nu sunt ca majoritatea noastră cu IOhannis. Dacă te dai din societatea civilă și poți să debitezi așa ceva nu ești mai breaz decât CIuvică sau Pieleanu pe care i-a apucatspiritul Trumpist: ai câștigat? faci ce vrei
 • da, PSD a ratat și partea necesară și normală de reglare a statului de drept. Pentru că nu tot ce-i acolo prin ordonanțe și modificări de coduri e ”perversiune pesedistă”. Au camuflat interesul personal în dezbateri firești, asta e dubla perversiune. Dar există pervesiune anticoruptă în felul în care se vor conservate puteri care pur și simplu au sărit limita decenței și democrației. Comportament exemplar a avut Dana Gârbovan (și a sa UNiune a Judecătorilor) care au criticat fără probleme și ordonanțele, dar și dubioșenia CSAT-SRI. Evident, ieri domnul Iohannis a fost mult mai preocupat de jumtatea convenabilă a abuzului, la cererea judecătorilor, să se dea documentele colaborării între instituții, nu s-a preocupat.
 • În loc să visăm iar lovituri de stat și dictaturi precum ziariști aprigi la sensibilitatea străzii și la clickuri, mai bine am constata că e  o criză din care să tragem concluzii importante, cum ar fi că anticorupția trebuie să funcționeze normal, poți prinde hoți fără elemente de stat de excepție și fără să supravegheze SRI tot. Că parcă stat de drept doream, nu?
 • reacția unor pesediști de bine a fost ridicolă. Nu poți să chirăi ca într-o dictatură a procurorilor și să nu vezi câta șleahta de combinatori fac legea în partid. PSD nu e întâmplător de dreapta. El e un partid al intereselor de capital de altă natură decât capitalul iubit de tinerii furmoși, doar atât. Deci nu mai puneți drepturile omului în fața unor cete de hoți. Se descurcă ei și singuri. Nevoia de partid de stânga non/pesedist e mare, șansele lui sunt minime tocmai pentru că tot ce înseamnă scenă publică vorbește strict limbajul autorității, al clasei de mijloc și elitelor. Asta sub o umbrelă de ”europenism”. Dar e fără nici o șansă și pentru că pesediști ceva mai luminați nu zic nici pâs.
 • Gâdea egaleaza programul PSD cu iubirea de hoți. E jocul perfect pe care îl preferă și adevrsarii săi. Omul care a votat o mărire de pensie trebuie musai să fie iubitor de Dan Voiculescu. Nu, nu e așa. Cine vorbește pentru ei, pentru cei care aveau tot dreptul să obțină măriri pentru salariul minim fără să se simtă rușinați de Iordache? Prea puțini.
 • USR ar putea evita cotele de penibil întrebându-l pe ministrul ăla tehnocrat cum vinzi siteuri fantomă cu sute de mii de euro. Măcar așa, de exercițiu, ca să nu vomăm de la atâta verticalitate.
 • mulți fani Dragnea sau plătiți de Dragnea dau exemplul Trump, se schimbă lumea etc. Ce aș observa e că și destui dintre progresiștii și europeniștii din piețele patriei vorbesc  același limbaj al intoleranței și al ”sfârșitului ciumei roșii”. Că doar Neamțu și Papahagi nu ar fi înviat fără o nouă portavoce de ”crredibilitate din vest”.  Dragnea se făcea de râs cu Trump acolo, alții se fac de râs cu Trump aici. Dar ambele tabere se simt ”certificate”, ”pe val”.
 • așa cum e util să forezi în ochii străini și goi ai unui Gâdea, e bine să vedem și uralele emise de ”creiere” din tabăra fix opusă și nu mai brează, Domnișoru de exemplu, găzduit de acest site. el spune că acuma România e compusă din europeni și proști (slavă domnului că nu-i putem distinge și pe etnii ca-n Ucraina). ”Proștii” de la televizor nu mai sunt apărați de mineri, deci la arme cetățeni ai facebookului. Pentru el treaba e de luptă de clasă și victorie de clasă. Angajații de anii 90 au fost puși cu botul pe labe, nu mai au dreptul să emită pretenții. O Românie de oraș mare și cu job bun trebuie să astupe complet gura celorlalți ca să-și conserve din statut. Nici măcar nu pot să-l contrazic. Și eu cred că această contramineriadă de după mineriade a fost chiar mai violentă în mod subtil decât ne putem acum imagina. Lucrurile, pentru unii ca  Domnișoru chiar stau și așa, funcționează așa; ling clanțele care-i premiază pentru că vorbesc așa. Că de aia ne-am educat cât de cât, de aia am prins o slujbă mai bună decât lucru la bandă, ca să le dăm și mai abitir în cap ”neeuropenilor”.
Deocamdată anticorupția în România a rămas o scenă rezervată mai ales angajaților statului cu tot cu politicienii care dau funcțiile. Nu poți face democrație și stat de drept numai cu politicieni. Sau poți s-o faci dar nu te mira că mare parte din țară rămâne deconectată de la astfel de principii. Corupția privată e enormă, dar nu mai avem nici măcar ”organ” s-o denunțăm. Poți cere unui politician drepturi și fără să-ți treacă prin cap că ai putea cere măcar 10% drepturi și managerului tău. Cum depășim statutul de democrație de rezervație? Altă întrebare, vorba lui Iordache.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!