RSS Feed

Alte adevăruri de la Băsescu. Sau minciuni?

vezi toate articolele de
07 Jul 2010 la 16:55 75 comentarii 1342 vizualizari.

La radio, Traian Băsescu a atacat din nou așa-zisele campanii denigratoare de presă la care este supus. Lucru de înțeles. ”Cine mă critică e împotriva statului” dă de înțeles președintele.

După care a enunțat câteva din ”adevărurile” prezidențiale:

”Cred că a venit timpul să ieşim din clişee şi din poveşti. Sunt adevăruri care trebuie spuse. Am făcut pensia minimă garantată de 350 de lei. 800.000 de oameni care nu au contribuit niciodată au devenit pensionari ai bugetului de pensii. Oamenii aceştia sunt în cea mai mare parte din mediul rural, oameni care trăiesc din economia naturală, au câteva găini, un animal, un porc, pământ.”, susține Traian Băsescu.

Cu riscul de a fi tras la răspundere pentru ”decredibilizarea autorităților statului”, ceea ce a spus Traian Băsescu este un mare neadevăr. Acei pensionari despre care vorbește Traian Băsescu provin, în cea mai mare parte, din rândul foștilor țărani cooperatori. Cei pe care Securitatea i-a obligat să-și bage pământul în fostele CAP-uri.

Într-adevăr, aceștia nu au contribuit la bugetul de pensii. Teoretic, ei erau proprietari ai pământului pe care îl lucrau. Asta chiar dacă statul le lua 80-90% din producția CAP-urilor. Și nu se limita la asta. Dacă pe lângă casă, din cei 15 sau 30 de ari pe care aveau dreptul să-i folosească exclusiv în intravilan, mai creșteau niște găini, porci, oi sau vaci, același stat îi obliga să dea o parte din produse (ouă, porci, lapte etc.), la prețuri de nimic, societăților de achiziție.

Acolo unde nu au existat CAP-uri (în special în zonele de deal și de munte), țăranii au fost obligați să plătească diferite cote în produse. Cote care nu țineau cont de secete, ploi, furtuni, inundații sau grindină. Ele trebuiau plătite chiar dacă, nu de puține ori, se întâmpla să fie mai mari decât producția reală!

În aceste condiții, în care statul le-a luat mai tot ce au muncit o viață, să dai de înțeles că amărâta de pensie de 350 de lei pe care o primesc acuma este dată de pomană nu reprezintă doar o mârlănie, ci și o mare minciună. Pentru că ei au contribuit la bugetul de stat cu aproape 90% din veniturile rezultate de pe urma muncii lor!

Apoi să afirmi că ”cel mai mare jaf” din veniturile bugetului de stat s-a făcut în perioada 2007-2008, și că în 2009 și 2010 au fost împrumutați bani pentru a plăti cheltuielile bugetare excedentare sfidează logica. Pentru că banii împrumutați de la FMI la sfârșitul lui 2009 au fost folosiți pentru plata cheltuielilor din 2009 și din 2010, nu a celor din 2007-2008. Dacă se știe că bugetul nu-și permite asemenea cheltuieli, de ce au mai fost continuate încă un an și jumătate?

Așadar, domnule președinte, știu că sunt o vulnerabilitate pentru siguranța națională, dar asta nu mă împiedică să întreb: cum se cheamă o persoană care nu spune adevărul? Pe la noi, prin provincie, i se spune mincinos. La Cotroceni?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete:


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!