RSS Feed

Am cunoscut o fată. Ceva nemaipomenit. (Sau de ce îmi place Clujul cu tot cu milițienii lui)

vezi toate articolele de
22 Jul 2011 la 12:28 105 comentarii 2066 vizualizari.

Știți de ce e genial Alexandru Andrieș? Pentru că a scris un cântec în urmă cu mai bine de 20 de ani. Iar polițiștii și jandarmii de astăzi s-au oferit să joace pe gratis pentru videoclipul piesei. S-a întâmplat în această săptămână la Cluj (detalii aici). Montajul videoclipului a fost realizat pro-bono de Campania ”Salvați Roșia Montană”.

Iar ce a ieșit, puteți vedea mai jos:

Vedeți? Ăsta e unul dintre motivele pentru care îmi place Clujul. Pentru că jandarmilor și polițiștilor le vine într-atât de bine deghizați în milițieni încât ai putea jura cu mâna pe inimă că ai de-a face cu milițieni. Pentru că doar la milițieni poți întâlni priviri atât de inteligente când legitimează niște oameni fără să știe de ce îi legitimează ;) .

Și mai îmi place Clujul pentru că în orice zi se poate naște pe străzile și în piețele lui o poveste. O poveste pe care și eu și toți cei care am fost miercuri în piață o s-o spunem azi, mâine, poimâine și peste ani prietenilor, rudelor, copiilor, nepoților. Și le vom arăta acest videoclip :) . Drept mărturie. A faptului că întodeauna au existat și vor exista oameni cărora le pasă de ce se întâmplă în jurul lor. Și că întodeauna au existat și vor exista milițieni. Unii cu funcții de conducere (prin Guverne și Parlamente). Alții în stradă.

Și, absolut fără nicio ironie, îmi place al naibii de mult Piața Unirii. Dați reply la videoclip și urmăriți doar decorul. Și o să înțelegeți că asemenea cadre nu găsiți la tot pasul. Mă rog, încă nu e gata, însă (ăsta e un pariu de-am meu), la un moment dat or să dispară definitiv mașinile din Piața Unirii (proiectul e deja votat și aprobat de Consiliul Local. Mai trebuie doar dat în lucru).

***

P.S.: Chiar am cunoscut o fată. Ceva nemaipomenit ;) . Vă garantez însă că nu amănunte despre ea i-am întrebat pe milițienii din Piața Unirii.

Pentru cei mai tineri care, poate, nu știu ce e acela ”milițian”:

Conform DEX:

MILIȚIÁN, -Ă, milițieni, -e, subst. 1. S. m. și f. Persoană aflată în serviciul miliției (1). 2. S. m. Soldat din miliție (2). [Pr.:-ți-an] – Miliție + suf. -ian (după fr. milicien).

MILÍȚIE, miliții, s. f. 1. (În fostele țări socialiste din Europa) Instituție de stat având drept scop menținerea ordinii publice și respectarea regulilor de conviețuire socială; reprezentanții acestei instituții; p. ext. clădirea în care își avea sediul această instituție; poliție. 2. (În vechea organizare militară) Armată nepermanentă sau de rezervă, care cuprindea și unele corpuri speciale de armată; p. ext. (pop.) serviciu militar, armată. – Din lat. militia, rus. milicÿa.

Din același DEX:

ȚIAN, țieni s. m. (glum.) unitate de măsură pentru inteligență (cu trimitere la proverbiala lipsă de inteligență a milițienilor, argou).

Și o completare:

ȚIANUL, la rândul lui, are multipli și submultipli: MAXIȚIANUL și MILIȚIANUL.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

105 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!