RSS Feed

Am pus de-o corigenţă

vezi toate articolele de
18 Jul 2012 la 18:46 66 comentarii 3350 vizualizari.

N-a fost lovitură de stat, dar am ajuns pe buza prăpastiei. Noroc că am făcut un pas înapoi, a băgat de seamă Barroso. România a zguduit încrederea Comisiei Europene, a zis tot el. Ceea ce s-a întîmplat la noi în ultimele trei săptămîni a dus la înrăutăţirea raportului pe Justiţie al comisiei care va mai face un raport despre România în acest an, a anunţat portughezul.

N-am rămas adică repetenţi, dar am pus de-o corigenţă. În loc să avem un raport mai bun decît bulgarii, i-am ajutat să răsufle uşuraţi pe fraţii noştri de suferinţă de peste Dunăre, care au scăpat mai ieftin cu ajutorul recentelor evenimente de pe la noi. Totuşi ca să nu pice prost UE că ne-a primit şi pe noi şi pe bulgari mai devreme decît ar fi fost cazul, Barroso şi purtătorul său de cuvînt n-au uitat să rostească formula magică: „S-au înregistrat progrese” şi l-au scărpinat încurajator în cap pe Ponta. După care dă-i dupaci! Trage-i ghionţi, în limbaj diplomatic şi răspunde-le cu sictir ălora care pretind despre Comisie că face jocuri politice. Încît Ponta ce să mai zică? A înghiţit în sec şi a spus că raportul e echilibrat, deşi se vedea că în inima lui, peste care îşi tot calcă în ultimele zile, se simte obidit şi oropsit, cum ar fi zis un clasic.

Blaga în schimb a prins aripi şi, aidoma lui Ponta pînă acum cîteva luni, a pus în cîrca guvernului şi a celor care-l ţin la putere toate relele din ţărişoară, atît cele prezente, cît şi, mai ales, cele viitoare, într-o enumerare de tip ce-a fost pînă acum e nimic, să vedeţi ce vă aşteaptă! Blaga a uitat de lovitura de stat, fiindcă n-a fost confirmată de la Bruxelles, dar a trecut la loviturile economice, amestecînd la iuţeală ce ni se trage de la Boc cu ce-o să pătimim din cauza lui Ponta.

Băsescu s-a mai înveselit şi el – Să vină lumea la referendum! Şi om de caracter, cum îl ştim, le-a întors spatele, de ochii presei, pedeliştilor care-i sfătuiesc pe alegători să stea acasă, deşi n-au trecut decît cîteva zile cînd şi el le făcea din măsea românilor să nu participe la chestiile mincinoase puse la cale de uselişti.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , , ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!