RSS Feed

Biserica de Dreapta Română. Copiii care-şi EDUCĂ părinţii

vezi toate articolele de
18 Nov 2014 la 12:43 45 comentarii 2417 vizualizari.

Ce-au fost alegerile 2014? Ne putem rezuma la furia generată de organizarea proastă a votului pentru diaspora. Putem adăuga  şi votul împotriva aroganţei pesediste. Dar aş vrea să abordăm problema şi mai direct.

România mai are o religie majoritară zdrobitoare pe lîngă ortodoxie, ceva  mai intruzivă şi mai intolerantă. Dreapta hegemonică, una cu mii de feţe, inclusiv cu o faţă pesedistă. De BOR poţi să te mai iei, despre cota unică nu ai cum să comentezi. Ea este lumina de la Apus. Inutil de spus, e şi complet inexact, impozitul progresiv e prezent în foarte multe ţări reper pentru elitele momentului. Această dreaptă – căci e una specială, amestec de conservatorism cu fumuri progresiste – e o religie a periferiei UE/NATO. E parte din scutul antirachetă. E anticorupţie (da, dreapta are capacitatea de a-şi uita corupţii ceva incredibil), dar la pachet cu austeritate. Pentru că nu doar baronii sînt corupţi, şi SPRIJINUL SOCIAL E CORUPŢIE pentru religia dreptei.

Evident, mai sînt unii schismatici, unii de-a dreptul posedaţi de diavolul comunismului, pesediştii. Deşi, în chestiuni esenţiale, comuniştii pesedişti, oameni de-ai lui Băsescu pot aranja oricînd un soft la preţ dublu spre bucuria Microsoft. Şi cînd fac chestii de dreapta, nu trebuie crezuţi.  Mai sînt apoi zeci de grupuleţe de dreapta care se bat pe cîte un loc mai apropiat de altar.

Progresiştii ăştia îţi vor explica inutilitatea distincţiei ideologice. E ca şi cum ai spune că nu sînt grupuri sociale cu interese total diferite. E ca şi cum am avea toţi cîte o casă, spitale şi şcoli bune şi tot ce ne-a mai rămas e un soi de plictiseală paradiasiacă de dreapta.

Această religie ne mai ajută să vedem că românii noştri dragi plecaţi sînt abuzaţi doar cînd stau la coadă şi e un pesedist premier. Dreapta ne ajută să uităm că sute de mii de români sînt abuzaţi în cîmpul muncii, acolo şi aici. Ne ajută să uităm că au stat la coadă şi acum zece ani. Ne ajută chiar să-i criticăm şi pe străinii pentru care lucrăm pe salarii de mizerie – ei sînt nişte putori, vor ajutor social de la guvernele lor, nu-şi merită statul în care trăiesc. Revolta angajatului abuzat nu generează politică de stînga în România, ci ură emancipatoare de dreapta.

La aceste alegeri am avut puterea de a ne entuziasma pentru că după o luptă aprigă între două programe de dreapta am reuşit să înlocuim un preşedinte de dreapta. Cu puţină şansă putem chiar elimina un premier care deşi  e de dreapta, e bănuit că poartă stigmatul incestului dintre comunismul ceauşist şi capitalism. Şi am putea pune în sfîrşit un premier de dreapta.

Părinţii educaţi de copii

Unii care se dau tineri şi de viitor mă critică pe mine şi pe alţi ne-entuziasmaţi ca mine că nu înţelegem măreţia entuziasmului lor. NU numai că li-l înţeleg, le găsesc şi scuze. Problema e că ei nu-şi înţeleg propriul motor. Tocmai pentru că dreapta e hegemonică, dacă ai de exemplu ambiţii intelectuale, umaniste etc. e foarte bine să-ţi afişezi periodic dedicaţia pentru „civilizare”.

Copiii s-au lăudat că-şi educă părinţii să voteze cum trebuie. (Ba chiar există un trend nou de băieţi şi fete din clasa de mijloc care se războiesc cu menajerele care au votat Ponta). Însă eu le atrag atenţia că ceea ce ei consideră progresim e de cele mai multe ori disperare, că nu toţi sînt şmecheri cu menajeră. Drepturile de angajare sînt desuete. Luptăm cu corupţii, dar apreciem capitalul curat şi frumos care ia scutiri de CAS şi care face lanuri de cabine tip call-center cu angajaţi plătiţi cu salarii minime.

Îi consideră pe părinţi învechiţi pentru că pe vremea lor joburile veneau mai uşor, aveau o casă. Modern e să ai “colaborări”, să te lipeşte de un proiect de ceva,  să fii flexibil şi la mîna patronului sau managerului, şi el cool şi votant de Iohannis. E absolut normal cînd ai rata de şomaj printre tineri în halul în care e să începi să vezi că oamenii vor un job cum o fi, numai să fie. Aici sînt complet solidar.

Poate în loc să vă educaţi părinţii, veţi realiza la primele dureri de spate, pe la 35 de ani, că într-un mod foarte cool trebuie să plătiţi pentru orice formă de îngrijire medicală pentru că flexibilitatea ocoleşte taxele de obicei, că trebuie să plătiţi şcoală pentru copii etc. În timp ce vă educaţi părinţii poate reuşiţi totuşi să realizaţi că au dreptatea lor. Şi că viitorul, sigur, n-ar trebui să arate ca un ceauşism sumbru, dar ar trebui să cuprindă siguranţă socială şi drepturi. Lupta anticorupţie nu trebuie să vă excludă drepturile – iar dreapta vă tot întinde capcana asta în care vă prindeţi cu entuziasm. Lupta anticorupţie trebuie să fie pe bune, trebuie să cuprindă critici ale unui capital lăsat liber care deşiră plasele sociale. Sper să nu realizaţi asta cînd o parte dintre voi veţi obosi de civism şi vă veţi trezi nişte bieţi abuzaţi economic.

Dedic acest text acelor amici de stînga care cu fiecare criză politică sau socială din România îşi pun papion, se fac neutri, se vopsesc pe faţă cu drepturile omului sau ce mai găsesc şi urmează chemarea pămîntului, aceea de a salva ţara de comunişti. Îi înţeleg, dreapta are toate organizaţiile dătătoare de joburi, dar parcă era vorba că în mediul liberal poate vorbi oricine. Cel mai trist este că mai au un ritual pe lîngă această horă – încep să-i împroaşte pe cei care nu vor să danseze, să-i acuze că nu-s destul de anticorupţi, că nu critică destul PSD-ul şi alte neadevăruri de propagandă. Asta e noutatea, că stînga integrată oengistic şi instituţional i-o trage stîngii care se ţine cît poate de independentă cu fiecare victorie a dreptei.

P.S. Şi da, Mihai Goţiu, şi alţii din precedentele campanii la care am participat şi eu – de data asta, oricît aţi da-o cu civismul, aţi fost activişti pentru un candidat. E adevărat, nu aţi scris chiar despre babe fără dinţi pesediste, dar măcar aţi defilat cot la cot cu ăia care au făcut-o. Ştiţi foarte bine că nu dau doi bani pe Ponta, dar să-i faci artificii lui Iohannis, un fel de Ponta cu look mai vestic,  mi se pare complet aiurea. Stricaţi civismul atîta cît mai era. N-aveam nici o problemă să participaţi în nume personal, e treaba voastră, dar şi tu şi Pippidi şi mulţi alţii i-aţi tot tras cu continuarea mişcărilor şi alte bălării. Da, le-aţi continuat pînă le-aţi făcut praf.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!