RSS Feed

Biserica de Dreapta Română. Copiii care-şi EDUCĂ părinţii

vezi toate articolele de
18 Nov 2014 la 12:43 45 comentarii 2418 vizualizari.

Ce-au fost alegerile 2014? Ne putem rezuma la furia generată de organizarea proastă a votului pentru diaspora. Putem adăuga  şi votul împotriva aroganţei pesediste. Dar aş vrea să abordăm problema şi mai direct.

România mai are o religie majoritară zdrobitoare pe lîngă ortodoxie, ceva  mai intruzivă şi mai intolerantă. Dreapta hegemonică, una cu mii de feţe, inclusiv cu o faţă pesedistă. De BOR poţi să te mai iei, despre cota unică nu ai cum să comentezi. Ea este lumina de la Apus. Inutil de spus, e şi complet inexact, impozitul progresiv e prezent în foarte multe ţări reper pentru elitele momentului. Această dreaptă – căci e una specială, amestec de conservatorism cu fumuri progresiste – e o religie a periferiei UE/NATO. E parte din scutul antirachetă. E anticorupţie (da, dreapta are capacitatea de a-şi uita corupţii ceva incredibil), dar la pachet cu austeritate. Pentru că nu doar baronii sînt corupţi, şi SPRIJINUL SOCIAL E CORUPŢIE pentru religia dreptei.

Evident, mai sînt unii schismatici, unii de-a dreptul posedaţi de diavolul comunismului, pesediştii. Deşi, în chestiuni esenţiale, comuniştii pesedişti, oameni de-ai lui Băsescu pot aranja oricînd un soft la preţ dublu spre bucuria Microsoft. Şi cînd fac chestii de dreapta, nu trebuie crezuţi.  Mai sînt apoi zeci de grupuleţe de dreapta care se bat pe cîte un loc mai apropiat de altar.

Progresiştii ăştia îţi vor explica inutilitatea distincţiei ideologice. E ca şi cum ai spune că nu sînt grupuri sociale cu interese total diferite. E ca şi cum am avea toţi cîte o casă, spitale şi şcoli bune şi tot ce ne-a mai rămas e un soi de plictiseală paradiasiacă de dreapta.

Această religie ne mai ajută să vedem că românii noştri dragi plecaţi sînt abuzaţi doar cînd stau la coadă şi e un pesedist premier. Dreapta ne ajută să uităm că sute de mii de români sînt abuzaţi în cîmpul muncii, acolo şi aici. Ne ajută să uităm că au stat la coadă şi acum zece ani. Ne ajută chiar să-i criticăm şi pe străinii pentru care lucrăm pe salarii de mizerie – ei sînt nişte putori, vor ajutor social de la guvernele lor, nu-şi merită statul în care trăiesc. Revolta angajatului abuzat nu generează politică de stînga în România, ci ură emancipatoare de dreapta.

La aceste alegeri am avut puterea de a ne entuziasma pentru că după o luptă aprigă între două programe de dreapta am reuşit să înlocuim un preşedinte de dreapta. Cu puţină şansă putem chiar elimina un premier care deşi  e de dreapta, e bănuit că poartă stigmatul incestului dintre comunismul ceauşist şi capitalism. Şi am putea pune în sfîrşit un premier de dreapta.

Părinţii educaţi de copii

Unii care se dau tineri şi de viitor mă critică pe mine şi pe alţi ne-entuziasmaţi ca mine că nu înţelegem măreţia entuziasmului lor. NU numai că li-l înţeleg, le găsesc şi scuze. Problema e că ei nu-şi înţeleg propriul motor. Tocmai pentru că dreapta e hegemonică, dacă ai de exemplu ambiţii intelectuale, umaniste etc. e foarte bine să-ţi afişezi periodic dedicaţia pentru „civilizare”.

Copiii s-au lăudat că-şi educă părinţii să voteze cum trebuie. (Ba chiar există un trend nou de băieţi şi fete din clasa de mijloc care se războiesc cu menajerele care au votat Ponta). Însă eu le atrag atenţia că ceea ce ei consideră progresim e de cele mai multe ori disperare, că nu toţi sînt şmecheri cu menajeră. Drepturile de angajare sînt desuete. Luptăm cu corupţii, dar apreciem capitalul curat şi frumos care ia scutiri de CAS şi care face lanuri de cabine tip call-center cu angajaţi plătiţi cu salarii minime.

Îi consideră pe părinţi învechiţi pentru că pe vremea lor joburile veneau mai uşor, aveau o casă. Modern e să ai “colaborări”, să te lipeşte de un proiect de ceva,  să fii flexibil şi la mîna patronului sau managerului, şi el cool şi votant de Iohannis. E absolut normal cînd ai rata de şomaj printre tineri în halul în care e să începi să vezi că oamenii vor un job cum o fi, numai să fie. Aici sînt complet solidar.

Poate în loc să vă educaţi părinţii, veţi realiza la primele dureri de spate, pe la 35 de ani, că într-un mod foarte cool trebuie să plătiţi pentru orice formă de îngrijire medicală pentru că flexibilitatea ocoleşte taxele de obicei, că trebuie să plătiţi şcoală pentru copii etc. În timp ce vă educaţi părinţii poate reuşiţi totuşi să realizaţi că au dreptatea lor. Şi că viitorul, sigur, n-ar trebui să arate ca un ceauşism sumbru, dar ar trebui să cuprindă siguranţă socială şi drepturi. Lupta anticorupţie nu trebuie să vă excludă drepturile – iar dreapta vă tot întinde capcana asta în care vă prindeţi cu entuziasm. Lupta anticorupţie trebuie să fie pe bune, trebuie să cuprindă critici ale unui capital lăsat liber care deşiră plasele sociale. Sper să nu realizaţi asta cînd o parte dintre voi veţi obosi de civism şi vă veţi trezi nişte bieţi abuzaţi economic.

Dedic acest text acelor amici de stînga care cu fiecare criză politică sau socială din România îşi pun papion, se fac neutri, se vopsesc pe faţă cu drepturile omului sau ce mai găsesc şi urmează chemarea pămîntului, aceea de a salva ţara de comunişti. Îi înţeleg, dreapta are toate organizaţiile dătătoare de joburi, dar parcă era vorba că în mediul liberal poate vorbi oricine. Cel mai trist este că mai au un ritual pe lîngă această horă – încep să-i împroaşte pe cei care nu vor să danseze, să-i acuze că nu-s destul de anticorupţi, că nu critică destul PSD-ul şi alte neadevăruri de propagandă. Asta e noutatea, că stînga integrată oengistic şi instituţional i-o trage stîngii care se ţine cît poate de independentă cu fiecare victorie a dreptei.

P.S. Şi da, Mihai Goţiu, şi alţii din precedentele campanii la care am participat şi eu – de data asta, oricît aţi da-o cu civismul, aţi fost activişti pentru un candidat. E adevărat, nu aţi scris chiar despre babe fără dinţi pesediste, dar măcar aţi defilat cot la cot cu ăia care au făcut-o. Ştiţi foarte bine că nu dau doi bani pe Ponta, dar să-i faci artificii lui Iohannis, un fel de Ponta cu look mai vestic,  mi se pare complet aiurea. Stricaţi civismul atîta cît mai era. N-aveam nici o problemă să participaţi în nume personal, e treaba voastră, dar şi tu şi Pippidi şi mulţi alţii i-aţi tot tras cu continuarea mişcărilor şi alte bălării. Da, le-aţi continuat pînă le-aţi făcut praf.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

45 comments
 • 1

  Frumos articol. Ciudat este ca te-am descoperit destul de tarziu, odata cu alegerile. Dupa ce te-am vazut la o dezbatere TV (cred Realitatea) in care spuneai ca nu votezi si de ce respectiv dupa ce am citit 2-3 articole scrise de tine constat placut ca exista si oameni echilibrati. Pacat ca-s prea putini. Cei mai multi se orienteaza fie prea in stanga fie prea in dreapta riscand fara sa prinda de stire sa ajunga fix pe extrema. Ori cu extremism nu ajungem prea departe.

  Ca tot o arde lumea de ceva vreme (ani buni as zice) cum ca “comunistii care ne conduc de 25 ani” am facut si eu un mic rezumat.

  Dupa 1990 Romania a avut urmatoarele guverne (S=stanga, D=dreapta):
  Petre Roman (D)
  Theodor Stolojan (D)
  Nicolae Văcăroiu (S)
  Victor Ciorbea (D)
  Radu Vasile (D)
  Mugur Isărescu (tehnocrat pus de D)
  Adrian Năstase (S)
  Călin Popescu-Tăriceanu (D)
  Emil Boc (D)
  Mihai Răzvan Ungureanu (D)
  Victor Ponta (S)
  ——————————
  Total: D=7, S=3

  Dupa 1990 Romania a avut urmatorii presedinti (S=stanga, D=dreapta):
  Ion Iliescu (S)
  Emil Constantinescu (D)
  Ion Iliescu (S)
  Basescu (D)
  Basescu (D)
  —————–
  Total: D=3, S=2

  Deci pana la urma cine ne tot conduce de 25 ani? Ca daca-i intrebi pe cei de dreapta ei or sa spuna ca “stanga comunista”. Sa fie asta un autodenunt?

  Elena fata cu reactiunea
  2014-11-18 13:48:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Și PSD înseamnă partid de stânga? PSD e o adunătură de mafioți, nu e un partid.

  vladimir mironoff
  2014-11-18 13:53:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 3

  Costi, ce te recomanda mai exact sa faci asemenea aprecieri? Dat fiind ca, iar aici evident nu pot decat sa presupun: nu ești angajat, veniturile ti se incadreaza in categoria celor neafectati de introducerea unui impozit progresiv, nu ai lucrat vreodata pentru o companie straina, nu ai stat 6-7 ore la coada nici măcar pe timpul lui Ceausescu, daramite în 2014 ca sa votezi (sa nu uitam ca aceeasi coada a fost pentru toată lumea, nu numai cei de dreapta)…

 • 4

  @Elena fata cu reactiunea: Stimata Elena, va aflati intr-o eroare comparabila doar cu … „reactiunea”. In primul rand guvernele nu trebuie analizate ca numar, ci mai curand ca perioada (numar de luni) de guvernare. Nu puteti pune semnul egal intre guvernul Nastase (48 de luni) si guvernul Ungureanu (2 luni). In plus nu toti cei enumerati sunt/erau de dreapta la momentul guvernarii, astfel:
  - Petre Roman
  - Theodor Stolojan
  - C. Popescu-Tariceanu. In cazul lui este drept ca provenea din PNL (dreapta), insa a guvernat 2 ani cu sprijinul si influenta PSD, iar masurile adoptate in anii 2006-2008 sunt cele mai stangiste masuri adoptate in ultimii 10 ani. As indrazni sa spun chiar ca A. Nastate (stanga) a adoptat cateva masuri de dreapta mai importante decat cele ale lui Tariceanu.
  In plus, distinctiile drepta/stanga pt Romania sunt greu de realizat.

  Radu
  2014-11-18 14:18:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  O sa te rog Rogozane sa incetezi sa iti mai bati joc de noi! Nu sintem toti atit de prosti incit sa punem botul la minciunile si dezinformarile tale! Ce legatura este intre lupta impotriva coruptiei si austeritate? Ce legatura este intre lupta impotriva coruptiei si drepturile romanilor?

  Faci niste asocieri fara nici o logica. Si mai ales fara nici un argument – exact asa cum fac indivizii slugaresc la Haznale sau GuitaTV. Nu le spun jurnalisti pentru ca nu merita.

  Si te-am mai rugat sa o lasi balta cu pretentiile ca ai fi de stinga. Nu este suficient sa turui lozinci de stinga. Ar trebui chiar sa te preocupe soarta celor saraci. Ori, in momentul in care alegi sa ii aperi pe mafiotii aia PSD-isti (ducind in derizoriu lupta impotriva coruptiei), iti bati joc chiar de cei saraci.

  Pentru ca mafiotii tai nu fura doar de la votantii de dreapta. Fura si de la cei de stinga. Toti romanii au platit pentru tunurile date de Ghita, Voiculescu, Dragnea, Mazare. Dar nu te intereseaza asta, nu-i asa?

  Tot ce te intereseaza este sa aduni voturi pentru PSD. Mijloacele chiar nu conteaza…

  gjgj9
  2014-11-18 14:30:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  @Radu:

  Daca tie iti place sa compari 48 cu 2 este pana la urma o chestiune de optiune.

  Daca vrei sa fim rigurosi atunci sa o facem cum trebuie:
  - dreapta a avut guvernarea 11.5 ani
  - stanga a avut guvernarea 10.5 ani
  - diferenta = Isarescu (tehnocrat pus de dreapta)
  (sursa: ro.wikipedia.or../

  Roman si Stolojan au fost de dreapta inca de la inceput, chiar daca in decembrie ‘89 Roman s-au adapostit sub acoperisul FSN. Asta-i motivul pentru care in ‘93 Petre Roman a rupt o bucata din FSN a carui nume a devenit PD.

  Ca sa fim si mai rigurosi trebuie sa spunem ca pe vremea lui Ceausescu Stolojan (mare liberal, mare caracter) era coleg cu Vacaroiu la Comitetul de Stat al Planificarii.

  Asta ca sa intelegem mai exact despre care “dreapta” sau “stanga” vorbim.

  Elena fata cu reactiunea
  2014-11-18 14:37:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @Elena fata cu reactiunea: Voi, sustinatorii PSD-ului aveti un mod foarte ciudat de a fii rigurosi. Cred ca autismul politic este de vina.

  De exemplu, Tariceanu. Trebuie sa fii extrem de glumeata sa spui de el ca ar fi fost un premier de dreapta. A condus cu ajutorul PSD-ului. In ultimul an a reusit sa cheluiasca intreg bugetul tarii plus 5% din bugetul anului urmator fara sa faca nimic. Doar pomeni electorale.

  gjgj9
  2014-11-18 14:48:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  @gjgj9:

  Din cate imi amintesc in 2004 Basescu a ajuns presedinte cu ajutorul aliantei DA formata din PNL+PDL. Tot el l-a pus pe Tariceanu premier ca urmare a pactului aliantei DA.
  Sursa: en.wikipedia.or../

  Guvernul a fost alcatuit din oameni de dreapta, membri PNL+PDL respectiv din minoritati (UDMR).
  Sursa: ro.wikipedia.or../

  Hai sa ne informam ca sa nu dezinformam!

  Elena fata cu reactiunea
  2014-11-18 15:00:08 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  @vladimir mironoff:

  Da, da’ … de fapt nici n-ar mai fi trebuit sa votati…puteati fi numarati doar …. si la urma semnati (un delegat, nu toti) un PV comun de votare …. “Noi, diaspora din Londra, Paris, Muenchen…damn you dare sa ne trimiteti buletine de vot cu dubla optiune ….etcetc…” grija mare doar sa evitati pleonasmele. In rest, totul cool….spre chill.

 • 10

  @Elena fata cu reactiunea: doar atat ,lenuto,ca pdl-ul A FOST DAT AFARA,ramanand pnl+udmr,care erau morti fara sustinerea psd-ului .Roman era de dreapta,avind pdl-ul integrat la socialisti,pana ce Basescu a schimbat barca la populari.Dar perioada mariajului dintre pdl si psd,de partea cui trece?

  stanga-dreapta
  2014-11-18 15:18:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  Costi, sunt putini oameni de stanga, si si mai putin in presa. Asa cum ai mai rupt o prietenie cu Victoria in trecut, risti sa faci acelasi lucru si cu Mihai.
  Cred ca ar trebui chestiunile personale sa fie spuse personal si nu in scri si in public, altfel vor creea animozitati, mai greu de reparat si uneori va fi prea tarziu.
  Nu sunt in masura sa dau sfaturi, doar ca imi pare rau ca cei care sunt de aceiasi parte, si reprezinta o alternativa a stangii reale, se cearta intre ei, pe chestii de gust, fata de ce ar avea de impartit cu adevaratii preoti ai religiei de dreapta.

  @Bucur
  2014-11-18 15:19:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  Domnu Costi, nu mai exista stanga sau dreapta, asta e deja imparteala pentru fraieri! Exista doar corupti si nesimtiti, restul sunt detalii! Poti sa fii de stanga si sa fii super-ok, sa sustii initiativa privata, sau sa fii de dreapta si sa fii un cretin care submineaza economia!

 • 13

  un subiect bagat sub presh,este cel al reprezentantilor partidelor,care nu s-au prezentat la sectiile de votare ,cine sunt,de la ce partide si daca exista sanctiuni impotriva lor?

  observator vot
  2014-11-18 15:35:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 14

  @@Bucur:
  Asta vis-a-vis de esenta democratiei asa cum a enuntat-o Ion Ratiu: “Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.”

  Pai draga Bucure, cum tu ai dreptul la gandul si ideiile tale, cum tu ai dreptul sa iti expui public opiniile fara a fi criticat la fel are si X,Y, Costi Rogozanu (sau eu) drept la o opinie proprie fara a risca sa fie omorat cu pietre pentru asta. E opinia lui, iti place sau nu. Combate-o cu alta idee nu cu cenzura.

  Cand uitam ce-i democratia instauram imediat un dictator la putere. Am facut-o in mod inconstient in 2004 (sigur, multi ma contrazic dar asta e parerea mea; e dreptul meu sa am o parere si ma bucur ca nu e la fel cu a tuturor celorlalti).

  Sper doar sa nu fi repetat istoria si in 2014, in ciuda aparentelor. That’s all!

  Elena fata cu reactiunea
  2014-11-18 15:36:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 15

  Costi are dreptate: nu numai ca alora care au stat la cozi sau au facut demonstratii nu le pasa de impozitul progresiv dar, asa am auzit si eu, erau pe-acolo si elemente dusmanoase – anarhisti – si chiar unii care vorbeau urat cu parintii lor. E urat, nu se face. Pe viitor ar trebui sa fim constienti de inestetica exagerarilor de genul asta si sa stam acasa, sa le dam tuturor o sansa si sa vedem frumos cine iese.

  bomec
  2014-11-18 15:36:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 16

  bucur – ma bucur sa vad un om calm. Cu Mihai polemizez public cind facem lucruri publice – nu-i nici o problema, avem piele batucita amindoi

  Costi Rogozanu
  2014-11-18 15:37:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 17

  @observator vot:
  132 sunt de la ACL. Nu s-au specificat cati au fost de la PSD dar sunt sigura ca au fost absenti si PSD-isti, ca doar aluatul e acelasi doar culoarea gecii e diferita (albastra/rosie)

  Elena fata cu reactiunea
  2014-11-18 15:38:42 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 18

  Nu cred ca miscarile organizate cu ocazia alegerilor au vreo legatura cu protestele de anul trecut. Intr-adevar, unii oameni s-au dus si-ntr-o parte si-ntr-alta. Dar sustinerea pentru un candidat declarat neoliberal si de dreapta intra in contradictie cu protestele anti-corporatie de anul trecut. Cei care considera ca au ‘continuat’ anul acesta ce incepusera anul trecut sunt fie jenant de naivi (l-as pune pe Mihai Gotiu aici, desi defilarea alaturi de d-na Pippidi cam anuleaza toate circumstantele atenuante care i s-ar putea gasi), fie oportunisti sadea si impostori (vezi Domnisoru si propaganda prost mascata – daca anul trecut inca ridica in slavi ministrii PSD-isti, acum i s-a nazarit ca toata diaspora, de la catel la purcel si de la capsunari la bursieri post-doc, a fugit din tara exclusiv ‘de raul coruptiei’; nu zau?).
  Daca reducem protestele de anul trecut la abilitatile unor lideri civici de mobilizare a cetatenilor, da: putem spune ca am avut si acum ‘miscari civice’. Dar un protest nu se obtine pur tehnic: o istorie a mobilizarii civice, putin Facebook + un discurs mobilizator si gata revolta. Dimpotriva, asa functioneaza propaganda politica si mitingurile frecventate de politicieni. Un comportament stas si mobilizare la comanda. Cine nu se conformeaza trebuie adus tovaraseste pe calea cea buna de un grup select.
  Or contestarea civila are o compontenta de justitie sociala. In plus, e valida numai atunci cand isi gaseste resorturi in toata masa populatiei. La fel ca si in 2012, protestele pentru Rosia Montana sau pentru taranii din Vaslui au fost in primul rand rezultatul unui asentiment popular asupra problemelor respective.

  i se spunea 'reeducare'
  2014-11-18 15:50:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 19

  ” Ştiţi foarte bine că nu dau doi bani pe Ponta, dar să-i faci artificii lui Iohannis, un fel de Ponta cu look mai vestic, mi se pare complet aiurea. Stricaţi civismul atîta cît mai era”

  Sunt cam acri strugurii. Nu-i bai, poate o sa gaseasca si stanga socialista de la noi un catindat potrivit pentru a fi sustinut public, fara sa te apuce rusinea. Sturzu cati ani o sa aiba in 2019?

 • 20

  esti o javra. Biserica de Dreapta a fost fix asa cum ai fost tu, mereu: de partea PSD. Cine esti, Costy? Mai intreaba cineva, ar trebui sa raspunzi: ce anume te califica sa dai lectii despre tot? Ratarea de la Litere?

  moses
  2014-11-18 17:29:30 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 21

  dupa anul 2000 Romania a fost guvernata fara intrerupere cu voturile PSD, fie ca “tradatorii” s-au numit PUR-”solutia imorala”, fie ca s-au numit UNPR. De fapt, singurul care a plecat din PSD si nu s-a intors este Cristian Diaconescu.
  Deci calculul corect este : 4 ani guvernare fara voturile lui Iliescu et comp. si 21 de ani guvernare controlata de stânga caviar

  misHu
  2014-11-18 17:57:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 22

  Are si Rogozanu o obsesie … impozit progresiv, impozit progresiv, impozit progresiv. Nu conteaza unde s-ar duce banii respectivi, daca are rost sa vorbesti de impozit progresiv intr-o tara unde salariul mediu de-abia atinge 350 de euro, el o tine inainte ca o drona …

  Gopo
  2014-11-18 18:17:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 23

  Ce ironie…
  La alegeri, aici si la Realitatea Rogozanu indemna lumea sa nu mearga la vot; bineinteles ca in spatele argumentelor sale adevaratul motiv era ca o prezenta redusa la vot il favoriza pe Ponta.
  In dupa-amiaza zilei alegerilor si pana la ora inchiderii urnelor, când trendul era clar impotriva lui Ponta, la A1, A2, A3,…, An, Gâdea implora lumea sa se duca la vot; macar asta n-a fost ipocrit si aproape a zis direct ca astfel ar putea fi favorizat Ponta.
  Deci amândoi aveati acelasi scop -sa iasa Ponta castigator- dar cu propuneri complet opuse!
  Tinand cont ca:
  - Gâdea se adreseaza cu precadere spalatilor pe creier, credibilitatea lui in fata unui auditoriu care mai are ratiune este zero;
  - Acelasi Gadea -asa cum scriam mai sus- practic a zis si de ce ar vrea ca lumea sa mearga la vot, dar dvs. ati vrut sa mascati adevaratul motiv,
  Cata credibilitate credeti ca aveti dvs ?

  Zdrang
  2014-11-18 19:07:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 24

  Gradinita si scoala pentru copii, doctori si ce mai zici tu acolo se platesc de cand lumea, e o minciuna bine infipta in creierul unora ca e ceva “gratis” de la stat.

  Nu e! E pe bani. La vedere SI in plic, de decenii intregi platim toti incompetenta institutionala si promotii intregi de ageamii cu ifose, in fapt niste insi doar o idee alfabetizati care si-au tras credit pentru o diploma acoperita de nimic.

  Pentru restul dorintelor tale e nevoie de un stat mamut, cu o finantare imensa si care sa nu dea socoteala pentru deficitele acumulate. Nimeni n-a reusit asa ceva, nici URSS, nici Cuba, nimeni.

  E imposibil ce vrei, dar poti sa-ti faci un sindicat sau sa-i scrii lui Mos Gerila, cam tot aia e.

  Dana
  2014-11-18 21:06:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 25

  am citit doar P.S.-ul,restul pe sarite.
  diferenta dintre Gotiu si Rogozanu e ca primul scrie exact ca un occidental, vrea sa informeze si sa schimbe ceva.
  Rogozanu scrie doar sa faca pay-per-click, cu cat enerveza pe mai multi, cu atat mai bine , metoda soc si groaza (varianta eu nu fac nimic, deci nu pot gresi, doar vorbesc cai verzi pe pereti, critic capitalismul si pot trai foarte bine din asta)

  cetateanu4
  2014-11-19 11:57:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 26

  Absolut corect.
  Pseudo-oameni de stanga care fac propaganda asidua pentru PDL, wtf???
  Gotiu de stanga? Pe bune?
  Parerea mea (nu-l cunosc direct) e ca e o scuza perfecta pentru a simula independenta. Imi vine greu sa inteleg cum un om de stanga putea face altceva decat sa stea acasa in ziua acestui vot.
  Mai mult, sa faca si propaganda intensa.
  Gotiu pare un alt sarlatan. Exact ca Ponta.

 • 27

  inca NU avem in Romania nici ‘STANGA’, nici ‘DREAPTA’- cu atat de putine si efemere exceptii la nivel individual incat nu consider o generalizare simplista afirmatia mea.

  apropos si despre ‘Amintirile lui Ion Iliescu’ prezentate de catre dl.C.Rogozanu,

  in Romania avem o structura UNICA DE PUTERE,ce se manifesta public sub forma unui papagal bicolor pentru a controla si manipula populoatia.

  cu scz.- starea de sanatate nu-mi permite sa traduc, dar voi reveni cu ADEVARATA BIOGRAFIE a lui ALEXANDRU iLIESCU
  (nu minciuna scrisa in carte si povestita cu emotie nedocumentat de catre dl.C.Rogozanu)

  iata cum si cine este aceast putere ce se credea perena:
  -continuare-

  berbecu mioritei
  2014-11-19 13:28:32 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 28

  -continuare-

  ‘P.S: The archive was huge. Nobody at Gorbachev Foundation knew what I was doing. I took the documents with me to England, when I visited a friend and it was then when I asked for a political asylum.The reason why I had to do this so urgently was the scandal around the Romanian part of the collection. Before the last elections, President Iliescu threatened a libel lawsuit against my friend Vladimir Bukovsky, who told the press about Iliescu’s Soviet connections. This was a big political battle some five or six years ago, so we could not hold the documents any longer. With my permission, Vladimir published the most important papers on Iliescu – without naming me as the source of the documents, as I was still in Russia. Then Iliescu shut up about a lawsuit, and soon afterwards, lost the elections.

  Since then, however, we’ve discovered some additional evidence about him in other parts of my collection. One transcript records an exchange between Gorbachev and the Bulgarian leader Lilov. Lilov said something like “Afterall, Iliescu is doing fine in Romania, for us.” And Gorbachev said “Hush! We don’t want to advertise our closeness to Iliescu”, in other words, “Yes, he’s doing fine, but we don’t want to advertise that he’s close to Moscow.”

  Then there is a lot more evidence on that discovered by other people who worked on it before. The whole Revolution in 1989 was masterminded by Moscow. They plotted against Ceausescu: he was too tough, he wouldn’t listen to them, and he was too infamous. A Romanian leader like him did not fit into their plans for Europe any longer. So they decided to replace him with Iliescu, who has always been pro-Russian.

  CB: Was everything planned by the KGB?

  PS: Yes. And the National Salvation Front was absolutely under Soviet control.
  Apparently, Gorbachev and Iliescu were at university together. Otherwise, he could not be sure the new leaders would be loyal to him, because the general plan was to push Gorbachev’s old mates into the positions of East Europe’s leaders. For example in Czechoslovakia, where Gorbachev’s candidate failed to get through, it just went out of control.’

  P.S.-Pavel Stoikov, dizident rus
  C.B.-reporter

  berbecu mioritei
  2014-11-19 13:36:05 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 29

  Trebuie sa existe stanga si dreapta. Ce ma deranjeaza este ca dreapta s-a “talibanizat”. Incepe imediat cu injurii, injuraturi etc. daca cineva are alta parere.
  Eu cred ca dreapta, prin caracteristicile ei mult laudate ne duce intr-o infundatura. Sa economisim, sa agonisim, sa fim fiecare pt. el, sa ne impaunam cu bunurile nu cu calitatile personale, sa ne impunem parerea asupra altora-astea sunt caracteristici ale dreptei. Exponentii ei simt nevoia sa impuna modele (economice sau sociale), sa dirijeze, sa dea note. Toate astea vin in contradictie cu DEMOCRATIA. Nemtii si occidentalii sunt buni, ca au autostrazi si masini, Iphone si Facebook. Rusii si orientalii sunt rai pt. ca sunt petrecareti si beau, in loc sa acumuleze, ca incalca regulile (stabilite de occidentali), ca nu muncesc pina la epuizare, ca sa schimbe Ihone5 cu IPhone6, si in general ca nu asculta de ce li se zice-si culmea ca mai si vorbesc ruseste cand orice om “normal” vorbeste engleza. E drept ca dreapta capitalista occidentala, a mai exagerat: a mai dat cu bomba atomica, a facut sapun din oameni, a segregat , dar astea sunt nimicuri-fata de umilintele de neindurat ale statului la coada…
  Mai oameni , eu vreau sa traiesc asa cum vreau. Nu vreau sa muncesc mai mult de 6-7 ore, vreau sa ma joc cu copiii si nevasta, sa beau un spritz, sa stau la taclale cu prietenii… de preferinta fata in fata, cu un pahar la mijloc. Imi plac oamenii liberi mai mult decat cei bogati. Imi plac femeile frumoase si iubarete mai mult decat cele de cariera, si mai ales nu imi place sa-mi comande altii, imi place “Gara pt. 2″ mai mult decat Batman,Godzzila,Spiderman, etc. imi place muzica melodioasa mai mult decat Drum&Bass, imi place sa ma scol tarziu, si mi-ar place sa nu mai primesc atatea “indicatii”. Imi place mai mult stanga libera decat dreapta rigida.

  nelu
  2014-11-19 17:26:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 30

  @nelu: Imi cer scuze dar esti complet haotic. Spui ca trebuie sa existe si stinga si dreapta dar demonizezi si desfiintezi total dreapta.

  In plus nu stiu cine ti-a bagat in cap ca rusii ar fi rai pentru ca sint petrecareti si beau. Eu personal consider ca sint rai pentru ca sint corupti. In plus, democratia din Rusia este… total inexistenta. Acolo jurnalistii care critica puterea sint impuscati.

  Daca tot timpul iesi cu amestecul asta de exagerari si jumatati de adevar… nici nu ma mir ca te alegi cu injurii si injuraturi. Nu faptul ca esti de stinga ii irita pe ceilalti ci faptul ca ii consideri mai prosti decit sint. Daca ai avea putina minte ai putea sa renunti la exagerari si atunci o sa fii si tu tratat cu respect.

  gjgj9
  2014-11-19 17:51:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 31

  ia de la mine pentru tine:

  dcnews.ro/alege../

  si mai ia una daca cumva nu ai inteles:

  “M-am liniștit! Ce bine că am scăpat de comuniști, minerii au anunțat că nu mai vin peste noi și cel mai important, ne-am luat țara înapoi! Nu știu unde era exact dar slavă Domnului că am recuperat-o! Românii din diasporă se pot întoarce de mâine acasă! Aștept cozi și la vamă ! Pe această cale cer guvernului să suplimenteze numărul de vameși ! Noapte bună, România! De mâine mă trezesc în altă țară, una ca afară!”, a fost mesajul Anei Diaconu.

  cereti urgent la fel ca si legea amnistiei sa se spulimenteze numarul de vamesi.De dumineca uras coada.Or sa dea buluc sa plateasca taxe si im[pozite, sa faca pib-ul nostru nu al altora ca acum a venit culmea democratiei romanesti….un neamt.

  ti-au placut azi venetici-atirnati intre ei.Se invitau unul pe altul unul la masa celalalt la investire.

  stii care-i drama au fost sefi de stat in romania desi NICIODATA nu pot spune:

  https://www.youtube.com/watch?v=yUgIyYlMqII

 • 32

  gigi-ca

  postarea nr.31 pentru tine era.Am uitat sa trec “adrisantul”.

 • 33

  @nae: spuneam acum un an: “vine o vreme, vine o vama”

  iata, vremea a sosit, vama incepe! peste 1 an psd-ul va fi ca fostul pcr: unii in puscarie, ceilalti fugiti din tara!

  yehudy
  2014-11-19 19:05:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 34

  yehudy

  si daca va fi cum spui tu eu ce patesc trepanatule? nimic tata.Ma doare in basca si de voi si de ei.Eu nu am fost niciodata psd-ist am fost doar anti portocaliu 100% si anti chiorul interlop 1000%.
  Ca in capul tau trepanat tot ce nu este cu voi trebuie sa fie cu comunistii, fascisti,hitleristi, rusii si mai nou cu chinezi este treba ta.Tu trebuie sa-ti scoti CD nu eu.
  Gagiule sint cu oricine este impotriva portocaliului pentru simplu fapt da ati luat papica de la gura amaritior ca sa aveti voi ce fura.Din ce dracu isi facea udrea rochie cu multe stele ca sa para de la UE daca nu facea si ea o sala de sport la sate fara apa fara canal sau un teren in panta.De asta nu sint cu voi nu de altceva.Ca daca udrea era la altii imi placea de ea si speram sa o pliez si eu ca este buna pentru sanatate.Asa ramin bonav de alergie la portocaliu.

 • 35

  @nae: stimate domn, vei ajunge pe strada. nu te va mai durea in basca pentru ca nu o vei mai avea.
  iti repet: cei destepti si cu resurse deja lichideaza si pleaca.

  apropo de basism: aveti o obsesie! voi toti cu ponta! sa-ti spun un secret: basescu deja nu mai este!

  asa ca, vama adevarata acum incepe!

  yehudy
  2014-11-19 19:23:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 36

  Si tu esti haotic, tovarase. Imi servesti 2 link-uri care nu au nici o legatura cu ce spuneam eu. Pur si simplu simteai nevoia sa te bagi si tu in seama…

  “si daca va fi cum spui tu eu ce patesc trepanatule? nimic tata.Ma doare in basca si de voi si de ei.Eu nu am fost niciodata psd-ist am fost doar anti…”

  Vezi tovarase.. Strategia voastra “anti-Basescu” nu mai functioneaza. Nimic din ce pretindeti ca a facut Basescu in 10 ani de mandat nu se compara cu porcariile pe care le-ati facut la alegeri. De aia v-ati luat-o in bot. Si, daca nu va treziti la realitate o sa o luati si data viitoare. Hihihihihihi…

  gjgj9
  2014-11-19 20:54:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 37

  baietii astia care-l vad pe basescu peste tot au o problema psihica. daca ii ia dna este din cauza lui basescu, basescu i-a obligat sa fure:)

  yehudy
  2014-11-19 21:09:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 38

  @nae: chiar ai o problema psihica! ptr ca nu ai reusit sa o pliezi pe udrea:) sa-ti mai spun un secrete: udrea a ajuns o babatie:)

  altfel, ramane cum am spus:
  @nae: spuneam acum un an: “vine o vreme, vine o vama”

  iata, vremea a sosit, vama incepe! peste 1 an psd-ul va fi ca fostul pcr: unii in puscarie, ceilalti fugiti din tara!

  yehudy
  2014-11-19 21:14:51 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 39

  @gjgj9: multumesc ca m-ai luminat si corectat. Bineinteles ca adevarurile sunt la tine si daca iti urmez sfaturile atunci voi ajunge si eu undeva.
  Exact cum spuneam , simti nevoia sa indrumi, sa corectezi, si toti sa faca cum zici tu.Probabil ca daca nu ascult ma vei sanctiona, sa reintru in rand. Tu esti ordonat,urmezi rules&regulations, iar eu sunt haotic, brawnian,liber practic. Poti oare sa accepti ca este si un adevar altul decat al tau? Sincer nu cred.

  nelu
  2014-11-20 00:19:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 40

  @nelu: Nu ai de ce sa imi multumesti. In mod evident nu te-am luminat cu nimic. Din contra… Din cite vad eu, nu numai ca nu ai renuntat la exagerari dar acum ai adaugat si auto-victimizarea la repertoriu. Si bag de seama ca te victimizezi destul de bine.

  Cit despre sanctiuni. Imi pare rau dar nu sint tatal tau. Sint ferm convins ca te-a “sanctionat” chiar mai mult decit trebuia – de aia simti nevoia sa te victimizezi in halul asta. Poate ar fi trebuit sa te sanctioneze mai putin si sa discute mai mult cu tine – poate asa ai fi invatat si tu sa porti o discutie in contradictoriu. E doar o parere. Sa nu cumva crezi ca vreau sa-l bag in rind si pe el.

  Nu inteleg ce relevanta are cit de ordonat sint eu sau cit de liber esti tu. Iti place sa te joci cu sinonimele? Haotic inseamna si dezordonat. Incâlcit. Incoerent.

  Dar eu cred ca a fost destul de evident ca nu m-am referit la miscarea browniana. Iti place sa denaturezi cuvintele celorlalti?

  Imi pare rau dar lozincile tale cu greu pot fi luate ca adevaruri. De exemplu, o sa te rog sa imi demonstrezi ca intradevar exista reprezentanti de marca ai dreptei care considera ca rusii sint rai pentru ca sint petrecareti si pentru ca beau. Sau mi se pare penibil sa legi dreapta de faptul ca la un momentdat cineva a decis sa foloseasca bomba atomica. Ce ar fi sa fac si eu legatura intre stinga si Hitler sau Stalin. Ti s-ar parea corect?

  Ai avut ocazia sa aduci argumente cu care sa iti sustii afirmatiile. Ai ales insa sa te victimizezi in cel mai penibil mod cu putinta. Desigur, este dreptul tau dar cred ca ar trebui sa fii constient ca in felul asta chiar nu ajuti cu nimic stinga din Romania. Din contra. Mai demonstrezi inca odata faptul ca cu voi chiar nu se poate discuta civilizat.

  gjgj9
  2014-11-20 14:35:52 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 41

  gigi-ca

  ce dracu sa poti discuta civilizati cu oameni cu mentalitate de sluga.Sluga este tot sluga de oriunde ai fi.Ca ca ajungi sa sustii si sa alegi un MINORITAR adica un STRAIN de tara si popor nu poate fi nimic altceva decit mentalitate de SLUGA.Si voi banatenii si ardelenii ati demostrat-o din plin.Invatati sa traiti sub papucul altora.Asa ca ce dracu sa discuti civilizat.Daca le spui realitatea ca au votat un venetic,un atirnator,alesul altora ei spun ca esti necivilizat adica si eu trebuia sa ma fac sluga altora ca sa fiu civilizat.Ei uite asta nu o fac.

 • 42

  Faptul ca esti in spume acum imi confirma faptul ca esti un socialist pur sange :) respect asta, e pacat ca esti printre putinii autentici.
  POate si civismul si “dreapta hegemonica” au ramas blocate la momentul mineriadei din `90.
  `96 si 2014 sunt rabufnirile, poate. Oamenii aia(si urmasii lor) care au fost martori, dar n-au facut nimic atunci mai rabufnesc din cand in cand, ca intr-un fel de ritual de spovedanie(electoratul inactiv de “dreapta”). Ce negi tu, fara sa ma convingi, e posibilitatea, speranta renasterii civismului de acum incolo. Da` poate ma insel si nu renaste nimic :)

 • 43

  [...] ● (Costi Rogozanu) La aceste alegeri am avut puterea de a ne entuziasma pentru că după o luptă aprigă între două programe de dreapta am reuşit să înlocuim un preşedinte de dreapta. (sursa) [...]

 • 44

  exciting,and engaging, to draw them in, |Gucci 新作 kassawebsites.n../| Blvd suite 88 Naples Florida Special Players.

 • 45

  The transit agency brags the buses produce the noise equivalent to 揳 human conversation.?The muted hum sounds more like a microwave oven.

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!