RSS Feed

Anders Behring Breivik, teroristul înarmat şi popularizat online

vezi toate articolele de
31 Jul 2011 la 19:17 6 comentarii 414 vizualizari.

Norvegianul care a executat cu zâmbetul pe buze aproape 100 de oameni și-a procurat o parte a arsenalului cu un click și un card de pe eBay, de la furnizori polonezi și britanici. The Telegraph, care afirmă că a avut acces la o listă a tranzacţiilor online efectuate de Breivik în ultimele luni, relatează că acesta a cumpărat, în noiembrie, circa 500 de grame de sulf de la un distribuitor din Enfield, folosind un cont e-Bay cu numele de utilizator andrewbrei. Breivik a cumpărat online şi o armă şi accesorii pentru aceasta, de la furnizori din China şi Statele Unite.

Agenţia poloneză pentru securitate internă (ABW) a anunţat luni că Breivik a cumpărat şi din Polonia, pe Internet şi legal, substanţe chimice care pot fi folosite pentru producerea de explozibili.De altfel, Breivik fusese semnalat autorităţilor în luna martie în legătură cu achiziţionarea de produse chimice de la o firmă poloneză, dar incidentul a fost minor, astfel că nu i se acordase importanţă.

În plus, atentatorul din Norvegia şi-a făcut cunoscute convingerile pe internet. A scris un manifest de 1500 de pagini, l-a popularizat pe Internet, dar oare câte astfel de “ars terorista” nu apar în fiecare zi în spațiul virtual? Deutsche Welle se întreabă cât de departe pot merge autorităţile în anchetele lor online şi ce este posibil din punct de vedere tehnic?  “Un pedofil caută noi victime, un escroc vrea să fure date bancare, un extremist încearcă să instige la ură împotriva celor care gândesc altfel decât el – infracţiunile comise cu ajutorul internetului sunt la fel de diverse precum platformele online de care se folosesc făptaşii”.

Și atunci, până unde pot merge investigațiile online? Unde se termină viața privată și unde începe interesul public? Cât de în siguranță sunt datele după finalizarea anchetei?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!