RSS Feed

Anticorupţia “ascunsă”: Guvernul loveşte “mafia florilor”, via şcoli

vezi toate articolele de
18 Feb 2011 la 16:00 38 comentarii 932 vizualizari.

Raportul de ţară pe justiţie nu a ieşit chiar rău, Bercea Mondialu’ a fost dat în urmărire mondială (sau internaţională?), iar vameşii raportează acum capturi de 10 pachete de ţigări, cinci litri de ţuică şi o furgonetă de morcovi pentru a nu fi bănuiţi de corupţie. În turele de noapte, continuă să facă sex, pe motiv că este doar imoral, nu ilegal.

A rămas însă corupţia din şcoli. Buchetele de flori şi meditaţiile sunt definite de către DGA nici mai mult, nici mai puţin decât “acte de corupţie ascunse”. Acum, nu ştiu cum vor distinge procurorii cazurile reale de apreciere a dascălului de mesajul subliminal cu privire la posibila corigenţă de la muzică. “E mită! Nu e mită! E mită! Nu e mită!” etc. – va sta câte un procuror să rupă petalele din buchet să vadă dacă are legătură cu notele din catalogul fotocopiat de pe imaginile lăsate de elevi pe Youtube cu smarphonurile din dotare? Se vor ştampila florile de la chioşcurile de lângă şcoli? Eu nu cred nimic din toate astea. Cred că este doar un act de “anticorupţie mascată” şi DGA vrea de fapt să lovească în mafia florilor, care măreşte nejustificat preţul florilor de 8 Martie.

Şi aceasta nu este singura problemă majoră din şcolile româneşti. Daniel Funeriu a decis să lovească în mafia mediataţiilor legându-i pe profesori de cancelarie. Cine nu stă opt ore şi, aş adăuga eu, nu rezolvă cinci pagini de integrame dedicate specialităţii va fi penalizat la salariu mărit cu 15% după ce i-a fost redus cu 15,5%.

Vă mai amintiţi răspunsul lui Băsescu către un profesor obraznic?

„Dânsul are 16 ore pe săptămână, eu muncesc 16 ore pe zi. Dacă face socoteala pe oră, ar constata că e mai bine plătit ca mine. În plus, mai are şansa unui job, fiecare îşi mai caută câte ceva. Primul responsabil pentru fiecare suntem noi. Suntem adeptul unui stat responsabil pentru cetăţenii săi, dar nici nu poţi cere statului să împrumute bani pentru a plăti salariile şi să sacrifici viitorul”. Ce o să mai poată spune preşedintele Traian Băsescu acum? Că profesorii stau prea mult la ţigară?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
editor REALITATEA.NET
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!