RSS Feed

Aplicaţia MAE “Călătoreşte în siguranţă” a ajutat pe cineva?

vezi toate articolele de
22 Mar 2016 la 14:20 comenteaza acum 1115 vizualizari.

După exploziile de azi din Bruxelles, MAE a venit cu anunțul obișnuit în astfel de cazuri – chiar așa, să aveți aceste date în minte în caz de ceva: MAE pune la dispoziția cetățenilor români precum şi rudelor acestora,  contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles  +32(0)2 344 0854.

Cineva scrie pe Facebook: MAE mă anunță că are aplicația “Călătorește în siguranță”. O descarc, aflu că ultima actualizare e din 18 dec 2015, iar ultimele informații despre Belgia sunt din noiembrie anul trecut.

Între timp am înțeles de la alți utilizatori că aplicația funcționează doar dacă o updatezi manual, alții spun că pe telefoanele lor nu funcționează deloc, alții că nu pot deloc să intre să citească datele.

Poate o fi fost îmbulzeală și aplicația s-a blocat, pentru că anunțul MAE cu numerele de telefon pentru urgențe continua așa: Reiterăm totodată, faptul  că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Dar chiar și așa, o aplicație care se presupune că e făcută ca să-ți salveze viața ar trebui să reziste exact în cazuri de forță majoră.

Bugetul MAE în 2014, atunci când a fost lansată aplicația a fost de 673,3 milioane de lei. Bine, a fost apoi suplimentat prin Ordonanță de Urgență când cu alegerile din noiembrie, remember? Astfel, a fost alocată o sumă maximală de 1,5 milioane de lei din fondul de rezervă la dispoziţia primului ministru, din care 850.000 de lei la titlul cheltuieli de personal, iar 650.000 pentru cheltuieli logistice.“Această alocare de resurse suplimentare ne permite nouă să ne realizăm obiectivul pe care eu îl consider în acest moment prioritar, acela de a asigura în cele mai bune condiţii desfăşurarea celui de-al II-lea tur de scrutin în străinătate respectând întrutotul prevederile legale. Preocuparea noastră privitoare la aceste alegeri este ca ele să se desfăşoare în condiţii de totală corectitudine, legalitate şi neutralitate şi mai ales să poată să voteze cât mai mulţi români la aceste alegeri”, a declarat ministrul Teodor Meleşcanu la finalul şedinţei Executivului.

Cât ar putea costa o aplicație de genul celei de mai sus care chiar să funcționeze? Ea apare la secțiunea Proiecte consulare de pe site-ul MAE, atunci când a fost lansată, aflăm: “Călătoreşte în siguranţă” a fost dezvoltată, în urma unei proceduri de achiziţie publică, de firma iQuest Technologies.

De aici, aflăm că în data de 14 mai 2014, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat în Aeroportul “Henri Coandă” Otopeni, primul dintre cele opt infochioşcuri din ţara noastră cu informaţii de călătorie despre toate ţările lumii, precum şi o aplicaţie pentru telefoanele de tip iPhone şi Smartphone, cu un rol similar, MAE cheltuind 22.500 lei pentru infochioşcuri şi 44 mii lei pentru aplicaţie. Ministrul Titus Corlăţean declara, cu acea ocazie, că proiectul face parte dintr-o campanie mai vastă lansată deja de MAE.

Mă întreb dacă aplicația Călătorește în siguranță o fi fost updatată frecvent în perioada alegerilor și dacă după acea perioadă poate a devenit ceva mai puțin importantă pentru MAE sau dacă cineva pur și simplu a uitat să-și facă temele și să verifice din când în când aplicația cu toate că practic întreaga Europă se află într-o continuă stare de panică pe tema atentatelor. Niciunul dintre cazuri nu mi se pare că merită 44 de mii de lei.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!