RSS Feed

Apologia partidului de extrema dreaptă AfD în presa noastră

vezi toate articolele de
25 Sep 2017 la 11:22 comenteaza acum 960 vizualizari.

Nu o să vă ṭin cu sufletul la gură: persoana respectivă se numeşte Cristian Câmpeanu, iar articolul a fost publicat în urmă cu câteva zile în Revista 22. Campeanu, autor la Revista 22 şi colaborator la portalul extremist În Linie Dreaptă, a scris următoarele despre Alternative für Deutschland:

Din motive de retorică propagandistică politic-corectă, AfD este descrisă în mass-media drept „extrema dreaptă”, „partid neo-nazist” și scorul ferm de cel puțin 12% pe care îl are în sondaje este însoțit de obicei de lamentări privind „accederea în Bundestag a extremiștilor pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial”. AfD nu este însă un partid chiar atât de extremist cum este descris și cu siguranță nu are nimic în comun cu nazismul.

Haideṭi să tratăm pe scurt problema, fiindcă personaje de nivelul lui Câmpeanu nu merită prea multă atenṭie; să vedem dacă AfD-ul este sau nu este “chiar atât de extremist.”

Alexander Gauland (lider AfD, despre Germania din Primul şi Al Doilea Război Mondial):

Dacă francezii sunt pe bună dreptate mândri de împăratul lor (Napoleon) şi britanicii de (amiralul Horatio) Nelson şi (premierul Winston) Chuchill, atunci şi noi avem dreptul să fim mândri de realizările militarilor germani în cele două Războaie mondiale. (sursa)

Björn Höcke (fondator şi lider AfD, despre memorialul Holocaustului):

Această politică stupidă de adresare ne paralizează astăzi. Nu avem nevoie decât de o revoluție revoluționară în sensul memoriei cu 180 de grade. Nu mai avem nevoie de rituri moarte. (sursa)

În acelaşi context, Höcke a promis să rescrie cărṭile de istorie dacă va ajunge la putere.

Frauke Petry (preşedintele AfD, în contextul crizei refugiaṭilor):

Poliṭia trebuie să îi oprească pe migranṭii care trec graniṭa ilegal din Austria şi, dacă este necesar, să folosească arma. Asta spune legea. Nici eu nu îmi doresc asta, folosirea armelor de foc este ultima soluṭie. (sursa)

Petry a vrut, de asemenea, să destigmatizeze, şi să reintroducă termenul nazist “völkisch.”

Jens Maier (candidat AfD):

Breivik a devenit un ucigaș în masă din disperare pură (sursa)

Tot Jens Maier [despre migraṭia în masă]:

nu este suficientă pentru a înnebuni pe cineva?

Lista poate continua, dar ar fi cazul să ne oprim aici.

Avem deci apologia Germaniei naziste, antisemitism, declaraṭii iresponsabile care scuză terorismul extremei drepte, scuze pentru Breivik în discursul AfD-ului; sau, în cuvintele lui Câmpeanu, “AfD nu este însă un partid chiar atât de extremist cum este descris și cu siguranță nu are nimic în comun cu nazismul.” Îi las pe cititori să tragă singuri concluziile.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentariile sunt inchise.

RSS Postari
Andrei Panţu a studiat filozofie şi literatură în Berlin, la  European College of Liberal Arts (2004-2005), şi este absolvent în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale al American University in Bulgaria (2008). În 2010obţine diploma de filozofie politică de la Universitatea din Leiden.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!