RSS Feed

Arena v-a luat ochii, banii v-au luat minţile. De ce şi-a meritat-o Verheugen

vezi toate articolele de
21 Feb 2013 la 15:48 11 comentarii 2048 vizualizari.

“Arena v-a luat ochii, banii v-au luat minţile”. Asta scrie pe gardul de la stadionul Ghencea. Şi asta uită toată lumea acum, ziarişti, fotbalişti, spectatori chiar. De cînd a luat-o Steaua cu 2-0 de la Ajax, în loc să aud discuţii despre fotbal aud îngrijorări maxime “că nu se umple arena”.

sursa foto: prosport

S-a desfăşurat o întreagă cavalcadă de ştiri despre cum o să ne facem de rîs că nu-i arena plină. Măreaţa arenă făcută de primăriile Bucureştiului la suprapreţ (bani publici, evident) a ajuns scop în sine. E o victorie dacă o umplem. Restul nu mai contează. Mergem să adorăm ligheanul de ciment cu acoperiş flexibil care nu merge? Cam da. Îmi amintesc că era bătaie pe deplasările de partid atunci cînd USL s-a strîns pe aceeaşi arena, motivul fiind acelaşi: “s-o văd şi eu!”.

Pe scurt: mi-e dor de Ghencea, de un meci cinstit la un preţ mai de cartier. Ţin cu Steaua, nu ţin cu biletele vîndute, nici cu tonul ăsta idiot în care toată lumea vorbeşte ca administratorii Arenei, văleu, cum vindem locurile. Sper să veniţi cît mai puţini şi cît mai buni diseară!

De ce şi-a meritat-o Verheugen?


Neaşteptat şi meritat şi-a furat-o la cluj fostul comisar. UE şi serbările, un capitol care trebuia încheiat de mult timp. Episodul de la UBB a fost de aceea binevenit. Oamenii au şi conceput un mesaj după manifestarea indignării:

Reamintim că Gunter Verheugen a fost comisar european timp de două mandate, conducând între 1999 – 2004 Comisia pentru Extindere Europeană şi între 2004 – 2010 – Comisia pentru Industrii. În anul 2011 Comisia Europeană a decis (1) să restrânga din motive etice (pentru a evita o situaţie de conflict de interese), activitatea fostului comisar, devenit lobbist, interzicându-i timp de aproape doi ani, orice contact cu instituţiile cu care a lucrat în calitate de comisar european.

Conform informaţiilor preluate de media de la iniţiatorii procesului de acordare a distincţiei, titlul a fost acordat în urma unei propuneri formulate de reprezentanţii Facultăţii de Studii Europene (Universitatea Babeş-Bolyai), pentru contribuţia substanţială la extinderea Uniunii Europene şi la integrarea României în UE, prin care “ţara noastră a avut şansa modernizării şi înscrierii în ritmurile evoluţiei sec. al XXI-lea”. Astfel, Gunter Verheugen primeşte cel mai înalt grad de distincţie academică pe criterii politice şi nu în baza unor realizări academice sau profesionale. (sursa)

Să pupi în fund un lobbyst decăzut de pe piedestalul puterii e chiar mai trist decît să pupi în fund puterea pur şi simplu. Boc, Ponta, aveţi legătura.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!