RSS Feed

Aveţi pe conştiinţă cinci bebeluşi morţi. Cum comentaţi?

vezi toate articolele de
24 Aug 2010 la 08:53 un comentariu 2797 vizualizari.

Uneori, colegii mei de breaslă jurnalistică sunt dezgustători. De dragul de a pune cea mai dură întrebare, depăşesc barierele nu numai ale deontologiei profesionale, ci şi ale logicii. Ce răspuns credea că va obţine reporterul care i-a sărit în cale asistentei de la maternitatea Giuleşti, urmărită acum penal pentru ucidere din culpă: “Aveţi pe conştiinţă cinci bebeluşi morţi. Cum comentaţi?” Din spate, o femeie se aplecase să îi tragă din cap baticul care o acoperea pe inculpată. Sunt convinsă că, dacă ar fi fost lăsaţi, cei prezenţi la ieşirea de la Parchet ar fi linşat-o pe respectiva asistentă.

Cea mai îngrozitoare tragedie din ultimii zeci de ani, din România (eu cel puţin aşa o văd), cere mai mult decât un linşaj. Cere o regândire a sistemului. Aici ar trebui să intervină modernizarea statului, de care vorbea Băsescu.  Cadrele medicale vinovate trebuie să plătească, conform legii (pe lângă ceea ce vor plăti în conştiinţa lor, pentru că sunt convinsă că o fac),  dar trebuie să plătească şi directorii, şi politicienii. Nu doar o amărâtă de asistentă medicală îi are pe conştiinţă pe cei cinci bebeluşi, ci şi politicienii care îi îndeamnă pe doctori să plece din ţară, pentru că nu îi putem plăti, sau care îi trimit să îşi mai ia un job ca să îşi plătească chiria, cei care au susţinut că magistraţii merită salarii mari pentru a fi integri, dar medicii nu, pentru că vieţile noastre sunt mai puţin importante decât dosarul nostru juridic la UE. Toţi ne-am lovit de asistente indolente sau de medici nesimţiţi. Cum au ajuns însă aşa? Atunci când după ani de studiu şi sute de ore de gardă depind de banii puşi într-un plic de pacient, atunci când culpa medicală este acoperită cu grijă de superiori.

Sunt convinsă că subiectul a fost tocat pe toate părţile săptămâna aceasta, în presa românească. Eu am văzut doar relatarea CNN: “ministrul Sănătăţii s-a gândit să-şi dea demisia, dar apoi a renunţat, deoarece şi-a dat seama că spitalele sunt în subordinea primăriei”.  Şi-a dat cineva demisia, până la urmă? Din câte înţeleg, după o săptămână de absenţă, nu.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

1 comment

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!