RSS Feed

Baronii în cătuşe. Furtul demodat. Avantajele lui Victor Ponta. Staţii de drept şi FMI

vezi toate articolele de
03 Apr 2014 la 13:54 16 comentarii 1737 vizualizari.

Adrian Duicu, preşedinte CJ Mehedinţi; Nicuşor Constantinescu, CJ Constanţa. Au mai fost şi alte serii de baroni pedelişti, au fost miniştri penelişti, toţi la închisoare. Discursul de apărare al acestora: nu astea-s grijile oamenilor, sîntem persecutaţi politic etc. Discursul adversarilor: ăştia ne trag în jos, ei sînt plaga. În acest moment sistemul îi elimină, avem un plan de înlocuire, ce propun partidele în schimb? De ce se întîmplă tocmai acum? Îmi permit nişte panseuri care să iasă din simplismul “justiţia aservită” şi vă invit la meditaţie şi pe dvs…

 • Nicuşor Constantinescu e cel mai slobod la gură şi a zis-o direct: Ponta s-a înţeles cu Băsescu şi noi o păţim. Unde are dreptate?  Pentru Victor Ponta toate aceste arestări nu sînt decît o ocazie ideală de de-tensionare în interiorul partidului. Ponta recupereză cu ajutorul DNA autoritate şi echilibru în partid. Să nu uităm că baronii au fost cei mai reticenţi la propunerile “tehnocraţilor” lui Ponta, Liviu Voinea era ţintă zilnică pentru Nicuşor C.
 • e pedepsită prin baroni o taxare primitivă a capitalului care le trece pe prin mîini. Oraşul e al nostru, deci orice afacerist trebuie să plătească un soi de taxă informală (asta dublată de scutiri la lumina zilei). Contracte de salubrizare, mai o vînzare de terenuri, mai o taxare de pieţe, sigur, se strîng bani serioşi. Însă ceva interesant s-a petrecut totuşi în ultimul deceniu. Au apărut businessuri de alt tip, alt nivel, vameşii preistorici nu-şi mai au locul.
 • baronii ăştia sînt pedepsiţi pentru demodare în furt. Nu mai răspund cum trebuie la comenzi, sînt brutali. Priviţi cît de frust au tratat situaţia de la Pungeşti (aşa se plîngea un consilier cică plătit de stat, dar care consilia Chevron)
 • pe măsură ce are loc descentralizarea şi obsesia europenizării (prin cheltuieli de fonduri), apar şi generaţii noi de băieţi care învîrt deconturile cam cum învîrteau baronii micii şi berile la serbările cîmpeneşti. Funcţionărimea, europenizaţii fără scurpule, ăştia sînt viitorul – fonduri, hîrţoage, aprobări, deplasări, proiecte. Nu mai vor să fure cu firma de gunoi, vor să se securizeze mult mai “curat” în spatele partidului şi al birocraţiei. Acesta e următorul nivel.
 • foarte bine, veţi spune. Se mai curăţă din primitivism. De cealaltă parte, cred că nu sîntem deloc pregătiţi pentru noile etape ale abuzului. Oamenii ăştia sînt ai trecutului, ei sînt mîncaţi pentru că au fost depăşiţi de vremuri, nu pentru că chiar funcţionează anticorupţia. Se încheie primitivismul tranziţiei iar asta pentru noi nu poate avea decît oarecare valoare simbolică – e prea puţină legătura cu vieţile noastre de azi.

Există aşadar un soi de acord tacit în zona anticorupţie. Că s-a încheiat un anumit tip de furt. Că nu mai merge aşa, brutal. Care va fi următorul val, cum arată el, cine are ochi să vadă îl vede deja…

FMI şi băncile

Eu vă propun doar a mia oară să observăm cum funcţionează statul de drept în alte zone extrem de dureroase. Atitudinea FMI, BNR şi legislativ faţă de conduita băncilor  e un exemplu de abuz de acum, de azi, care afectează mai mult decît toţi baronii la un loc.

The risk of financial instability arising from the recently enacted civil procedure code
needs to be mitigated. The application of the new code since October 1, 2013, created certain
interpretations of the abusive clauses provisions that, once applied to financial sector contracts,
could give rise to the prohibition of some interest charges, decisions with retroactive impact, and
class action suits regarding loan financial terms. Those interpretations have already been sanctioned
in certain lower court cases, and could become a source of instability for some banks. To avoid such
cases the authorities are setting up a new specialized court in Bucharest to ensure a harmonized
application of those provisions in line with the spirit of the law (MEFP ¶ 37). (SURSA)

Se sugerează “subtil” deci că hotărîrile luate împotriva băncilor sînt creatoare de dezechilibru. În rest, spiritul legii trebuie respectat. Şi uite aşa ajungem să sperăm că judecătorii vor fi oameni mişto, antisistem, că altfel…

Să mai amintim şi de acest frumos pasaj ultrademocratic:

“Deoarece conservarea disciplinei de rambursare a creditelor în rândul debitorilor contribuie semnificativ la stabilitatea financiară, vom lua toate măsurile pentru a evita adoptarea unor iniţiative legislative, precum legea insolvenţei personale sau propuneri legate de legea privind recuperarea datoriilor care ar submina disciplina de credit”, se arată în scrisoarea de intenţie convenită de autorităţile române cu FMI şi CE, document obţinut de MEDIAFAX. (sursa)

Despre ultimul raport FMI, un material bun aici.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

16 comments
 • 1

  :) ) bai ma lasi? ma faci sa ma tavalesc de ras.

  “Oamenii ăştia sînt ai trecutului, ei sînt mîncaţi pentru că au fost depăşiţi de vremuri, nu pentru că chiar funcţionează anticorupţia.”

  Daca Monica Macovei nu infiinta DNA si nu era sustinuta de Basescu, oamenii astia ar fi ramas la fel de puternici, si alde nae le-ar fi pupat in continuare inelul de pe deget, ca si pana acum. Iar noi eram prinsi in capcana primitivismului in continuare.

  Zi mersi ca a mai facut cineva ceva intre timp, pe cand voi va risipeati in comentarii degeaba.

 • 2

  Uite sarcina ca sa iti stergi socialismul din cap:

  Repeta de zece mii de ori mantra:

  “gunoiul nu “se duce” singur la tomberon
  treaba nu “se face” singura
  vremurile nu “se schimba” singure
  justitia nu “se face” singura
  curatenia in societate nu “se face” de la sine.”

 • 3

  uite de exemplu Mazare:
  - tipul se imbraca ca un “peste” – de curve, nu de apa sarata
  - se comporta ca un peste
  - vorbeste ca un peste

  si totusi pensionarii ii pupa mana pentru ca televizorul nu le spune ca e un peste si ei nu sunt in stare sa vada singuri.

  In mileniul 3, Rogozane, ca tot ziceai ca a, e din cauza vremilor schimbate.

  Noapte buna, sau ceva gen.

 • 4

  @mac gregor
  mai ma lasi cu Monica Macovei? ma rid de ma usuc asta.
  Ai uitat ca Monica Macovei a pierdut rusinos vicepresedintia Parlamentului European cu un scor cam cat la alegerile din PDL? O rusine.
  Nu incerca sa o exonerezi pe Monica Macovei de faptul ca a renuntat la principiile pe care le invoca pentru a obtine un loc pe lista PDL pentru europarlamentare.
  Nu faci decat sa aratati ca scara de valori nu exista.
  Rusine, mac gregor!

  victor L
  2014-04-03 14:53:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @postarea 4
  Nici o sansa pentru Monica, le jeux sint faits pentru Corinuţa Creţu !
  Gurile rele spun ca i-a bagat-o (pardon , a bagat-o) mr. Colin pe fir, şi stii, cu licuricii n-ai ce face, te crăcănezi şi câştigi !

  Si zici că te-ai căcat pe tine de râs?! Ha!
  Recunosc, esti mai tare si mai subtil decat @nae, ăla face doar treaba mică in asemenea situaţiuni…

  Mircea+
  2014-04-03 16:18:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 6

  @ 4,
  iarasi iesisi din zda ma_tii fara nume, schizofrenicule? ai intrat si in solda lui Rogozanu? nu iti ajunge ce primesti de la Teodorescu?
  Scirba trebuie sa-ti fie de tine sa nu semnezi cu numele tau :P

  victor L
  2014-04-03 16:43:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  Ca Ponta s-a inteles cu Base este clar ca buna ziua. Base stie ca se apropie ziua judecatii, Ponta are nevoie de el pentru ca are nevoie de STS. Si uite astia marii isi dau mana si impart ciolanul.

 • 8

  M-am supus indemnului domnului Rogozanu de a medita asupra spuselor dumisale.Am cetit(deci cu multa atentie) de trei ori testul cu pricina.Nu ma iau eu la tranta cu Wittgenstein pe taramul “Tractatus-ului logico philosoficus”,dar de la Platon (Dialoguri) si Aritotel (Etica Nicomahica) ceva logica am deprins.Rezultatul meditatiei mele asupra testului lui Rogozanu l-as sintetiza astfel:Cum este posibil ca pe un spatiu cat o coala de maculator poate fi in stare cineva sa debiteze atatea ineptii?!

  L.alex
  2014-04-03 19:59:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 9

  Intr-o tara normala cu jurnalisti normali, populatia nu ar accepta nici un fel de coruptie – indiferent de care ar fi.

  In Romania, coruptii au invatat ca au mult de cistigat daca cumpara jurnalistii. Si rezultatul? Romanilor li s-a inoculat ideea ca toti sint corupti si ca singura solutie este sa accepte coruptia de oricare tip ar fi ea.

  Vedeti domnu’ Rogozanu… Mai exista si un al treilea tip de coruptie: aceea aproape inexistenta. Dar asta ar presupune ca jurnalistii sa lucreze pentru popor. Nu pentru corupti…

  gjgj9
  2014-04-03 20:02:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @gjgj9 .. cum naiba poate ajuta un jurnalist un corupt ? cu ce ? coruptu` poate fi dovedit doar de o instanta judecatoreasca si nu la TV pe bloguri sau forumuri ..capisci ???

  Shoric
  2014-04-03 22:38:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 11

  @Shoric-numele tau spune tot, de-aia nu intelegi…capisci?

  aurel
  2014-04-03 23:07:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  @mincinosul care se da drept victor L la 4

  o fi Monica Macovei cel mai prost politician din istorie, dar se compenseaza ca a fost cel mai bun ministru al Justitiei din Romania post `89. De fapt singurul ministru al Justitiei cu J mare, si singurul care va fi mentionat in istorie.

 • 13

  @all

  in alta ordine de idei, mi-am dat seama ca prea l-am plictisit pe Rogozanu cu prezenta mea. Cum spune Rogozanu o prostie, cum apare mac gregor si-l musca de koor. Bai dar mereu, nu poate scoate omul prostii pe gura linistit.

  Cum nu poti fii bun la toate, prefer sa fiu bun la altceva. Poate vrea omul sa fie singur sa-si citeasca in liniste tratatele de marxism-leninism pe care le traduce in romaneasca contemporana de hipster si eu il deranjez.

  Asa ca o vreme nu o sa mai postez la articolele domnului Rogozanu.

 • 14

  In sfarsit ceva mai aproape de miezul problemei…Buna analiza,dar nu prea e cale de iesire,multe tari incearca fara flos,banul comanda tot

 • 15

  This Baronii în cătuşe. Furtul demodat. Avantajele lui Victor Ponta. Staţii de drept şi FMI « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET will help the internet visitors for creating new weblog or even a weblog from start to end.
  Womens UGG Mid Cosima sale animation-lalic../

 • 16

  リマーカブルユーチューブ動画このウェブサイトに掲示|日常|上に、私は定期的に購読するつもりです定期的にアップデート、として私は願望 欠場したいと思いますこのシリーズ Baronii în cătuşe. Furtul demodat. Avantajele lui Victor Ponta. Staţii de drept şi FMI « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET を取ることができない。
  モンブラン 万年筆 eccolapasta.com../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!