RSS Feed

Băsescu a luat-o pe drumul extremismului

vezi toate articolele de
14 Sep 2015 la 19:19 113 comentarii 1184 vizualizari.

După o matură, chiar bătrînească chibzuință, Traian Băsescu a decis că pentru a scoate PMP-ul din marja de eroare a sondajelor trebuie să facă ceva. Dar ce să facă?! În politica internă și-a dat măsura, de cînd nu mai e președinte, fără să facă alișveriș (adică vreo afacere aducătoare de profit). Mai ales după ce a propus-o pe Elena Udrea drept candidata ideală la primăria Capitalei. Și odată a întors-o radical!

De unde, pe cînd era președinte, nu mai știa cîte plecăciuni să facă spre Comisia Europeană, farul democrației și garantul ei, în țări bîntuite de duhul loviturilor de stat, printre care ajunsese și România, acum fratele lui Mircea Băsescu, umblă să i-o tragă sus-zisei Comisii, care nu-i mai folosește la nimic. El, ni se confesează, s-a războit cu ea din greu. E adevărat că n-a știut nimeni, dar cuvîntul lui e de colo!? E chiar de mai încolo, dar o parte a țuțărilor săi care intraseră în adormire, cînd a luat-o Băsescu de drumul extremismelor lui Victor Orban, și a zis că România n-ar trebui să primească nici un refugiat, ca să nu trezim că ăștia se detonează la metrou, fiindcă asta știu ei să facă, s-au apucat să-i țină hangul cu analize care par clocite de extremiștii lui Orban.

Pentru cine vrea să creadă că Traian Băsescu a luat-o pe drumul xenofobiei de cînd cu criza refugiaților. Fostul președinte a dat tonul extremismului antimusulman de cînd a început să se vorbească despre marea moschee din București, asupra construirii căreia căzuse el însuși de acord cu actualul președinte al Turciei, Regep Erdogan. Doar că ceea ce i se păruse OK atunci, îi cade greu la lingurică de cînd nu mai e președinte.

Iar acum, întinde coarda la concurență cu Victor Orban, care e oricum oaia neagră a Uniunii Europene. De fapt, Băsescu o întinde și mai tare, văzînd că în România nu mai e nici un partid extremist-xenofob care are audiență la alegători. Așa că vrea să bage PMP-ul pe această nișă, încercînd să profite de temerile românilor că sirienii care se refugiază ar putea face pe teroriștii în România, dar și să stîrnească asemenea temeri, încît el, cu PMP-ul pe care l-a clocit, să pară salvatorii nației de pericolul terorist. Repet ce i-am spus fostului președinte la o emisiune t.v.: a ajuns președintele României din greșeală! Un om cu o asemenea gîndire n-avea ce să caute la Cotroceni. Dar dacă acum Băsescu izbutește să bage PMP-ul în Parlament, profitînd de criza refugiaților, ne putem aștepta la orice din partea lui.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

113 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!