RSS Feed

Băsescu a luat-o pe drumul extremismului

vezi toate articolele de
14 Sep 2015 la 19:19 12 comentarii 1184 vizualizari.

După o matură, chiar bătrînească chibzuință, Traian Băsescu a decis că pentru a scoate PMP-ul din marja de eroare a sondajelor trebuie să facă ceva. Dar ce să facă?! În politica internă și-a dat măsura, de cînd nu mai e președinte, fără să facă alișveriș (adică vreo afacere aducătoare de profit). Mai ales după ce a propus-o pe Elena Udrea drept candidata ideală la primăria Capitalei. Și odată a întors-o radical!

De unde, pe cînd era președinte, nu mai știa cîte plecăciuni să facă spre Comisia Europeană, farul democrației și garantul ei, în țări bîntuite de duhul loviturilor de stat, printre care ajunsese și România, acum fratele lui Mircea Băsescu, umblă să i-o tragă sus-zisei Comisii, care nu-i mai folosește la nimic. El, ni se confesează, s-a războit cu ea din greu. E adevărat că n-a știut nimeni, dar cuvîntul lui e de colo!? E chiar de mai încolo, dar o parte a țuțărilor săi care intraseră în adormire, cînd a luat-o Băsescu de drumul extremismelor lui Victor Orban, și a zis că România n-ar trebui să primească nici un refugiat, ca să nu trezim că ăștia se detonează la metrou, fiindcă asta știu ei să facă, s-au apucat să-i țină hangul cu analize care par clocite de extremiștii lui Orban.

Pentru cine vrea să creadă că Traian Băsescu a luat-o pe drumul xenofobiei de cînd cu criza refugiaților. Fostul președinte a dat tonul extremismului antimusulman de cînd a început să se vorbească despre marea moschee din București, asupra construirii căreia căzuse el însuși de acord cu actualul președinte al Turciei, Regep Erdogan. Doar că ceea ce i se păruse OK atunci, îi cade greu la lingurică de cînd nu mai e președinte.

Iar acum, întinde coarda la concurență cu Victor Orban, care e oricum oaia neagră a Uniunii Europene. De fapt, Băsescu o întinde și mai tare, văzînd că în România nu mai e nici un partid extremist-xenofob care are audiență la alegători. Așa că vrea să bage PMP-ul pe această nișă, încercînd să profite de temerile românilor că sirienii care se refugiază ar putea face pe teroriștii în România, dar și să stîrnească asemenea temeri, încît el, cu PMP-ul pe care l-a clocit, să pară salvatorii nației de pericolul terorist. Repet ce i-am spus fostului președinte la o emisiune t.v.: a ajuns președintele României din greșeală! Un om cu o asemenea gîndire n-avea ce să caute la Cotroceni. Dar dacă acum Băsescu izbutește să bage PMP-ul în Parlament, profitînd de criza refugiaților, ne putem aștepta la orice din partea lui.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

12 comments
 • 1

  articol de tot rasu nu e de mirare ca nu te cunoaste nimeni

  robert
  2015-09-14 20:27:00 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 2

  Tocmai s-a eliberat locul: a murit Tribunul. Și soarta ține cu Base…

 • 3

  @C. T. :

  Fostul Presedinte a facut pentru tara maximum din ce i-au permis prerogativele, legile si constitutia.
  Fostul Presedinte a salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati.
  Fostul Presedinte a scos tara din recesiune si a readus-o pe crestere economica.
  Fostul Presedinte a limitat, a atenuat si a redus la minimum posibil, efectele crizei economice mondiale, asupra tarii.
  Fostul Presedinte a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei.
  Ca sa scape de puscarie, cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi si cele mai mari likele s-au coalizat impotriva fostului Presedinte si au declansat si au finantat o campanie mizerabila minciuni, calomnii, dezinformari si manipulari.
  Multe likele din presa au fost platite gras de infractorii din usl ca sa-l atace, sa-l calomnieze, sa-l insulte zilnic pe fostul Presedinte. Si aceste likele din presa vor da socoteala pentru indobitocirea electoratului in favoarea unui grup infractional organizat.

  Emil
  2015-09-14 22:17:18 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 4

  asa, cenzurati, futu-va-n gura de gunoaie!

  Cristion
  2015-09-15 00:21:56 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 5

  @cristion se arată din nou la fata adevăratii sustinători ai lui base, postacii anonimi care n au fost niciodată în stare să recunoască înfrângerea cat si lipsa de moralitate a marinarului esuat.

 • 6

  Din greseala in greseala, pin’ la victoria finala !!!

  Dan Plesoianu
  2015-09-15 14:30:46 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 7

  @Cristion: Nu stiu daca e cenzura sau incompetenta. Poate nepasare. Nici eu nu reusesc sa postez de fiecare data, pe articolele Realitatea nu mai merge deloc, Forumul Realitatea nu mai merge de ani, etc. Poate asta e politica site-ului. Sau IT-stii nu se pricep.

  florin
  2015-09-15 16:19:09 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 8

  E cenzura la Vox de vreo 6 luni. Este blocaj la nivel IP !
  Eu postez acum de pe telefon.
  Sa uitam Voxpublica, a fost si a murit.

 • 9

  CT a luat-o pe urmele lui IC. Da bine sa fii contra, indiferent daca ai sau nu dreptate. Literatura este o chestie foarte serioasa, dar si datul cu parerea intr-o problema atat de grava ca aceea a migrantilor din spatiul islamic. CT ar trebui sa ia in ingrijire, sub acoperisul sau, urmand exemplul lui Juncker ori al ministrului de Interne german, o familie de migranti, dar nu crestina, ci musulmana.

  Mircea M. Cociu
  2015-09-15 19:25:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 10

  @Emil: Este scandalos ca Realitatea sa dea atentie acestui Cristian Teodorescu care a latrat slugarnic in presa comunista. Bagajul de cuvinte al acestui individ este la nivelul unui jargon sub nivelul unui intelectual. Enunturi ca “alișveriș”, “țuțărilor” etc ne trimit cu gandul la intrebarea daca acest individ este ori nu un roman autentic. Dupa ce termini de citit orice expunere a acestui ins ramai cu o senzatie de dezgust care nu are legatura cu tema tratata ci cu maniera expunerii. Indiferent despre ce scrie trezeste un fel de scarba indusa de stilul si vocabularul folosit. In plus, in atitudinea afisata in emisiunile TV, acest personaj cu un mod grotesc de gesticulatie, cu o patima a discursului aminteste de atitudinea vechilor comunisti care ne impuneau modul lor de gandire. De ce nu se retrag din viata publica astfel de antichitati cu un trecut incompatibil cu noul val din era actuala?

 • 11

  @ Adriana :

  De ce nu se retrag ?
  Pentru ca le merge bine, este vremea lor, vremea likelelor.
  Infractorii din usl, dupa ce au furat miliarde de euro, ca sa scape de puscarie, sunt dispusi sa plateasca oricit pentru ca sa ramina la putere, sa-si pastreze averile, sa scape nepedepsiti. De aceea, platesc likele din presa pentru indobitocirea electoratului, astfel ca acesta sa-i voteze tocmai pe cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi sau cozile acestora de topor.
  Care este noul val din era actuala ?
  Monta, Guita, Sova, Banicioiu, Mihai Sturzu, Andrei Hrebenciuc, fiul lui Mircea Cosma de la Ploiesti, likelele de la Catavencii, Mircea Badea, Gidea, Oana Stancu, Sandra Stoicescu ?

  Emil
  2015-09-16 10:05:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
 • 12

  air jordan retro 1 royal bluefemme air jordans 13 blanc rouge noir pas cherair jordan 1 retro cheap original air jordan 1black and pink jordan 4
  onitsuka tiger shaw runner reflective pack igoexchange.com../

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
jurnalist Catavencii, scriitor
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!