RSS Feed

Băsescu către Boc: ”Ce faceți, măi? Mai stați?”

vezi toate articolele de
23 Oct 2010 la 13:56 68 comentarii 2560 vizualizari.

Președintele Traian Băsescu a fost cât pe ce să fie lovit, la Doljești, în județul Neamț, de microfonul unui reporter. După care s-a întors către angajații SPP cu o întrebare ”Ce faceți, măi?”. M-am uitat peste înregistrarea momentului. Tonul nu a fost însă unul iritat, cum te-ar putea induce în eroare transcrierea replicii, care nu e capabilă să păstreze nuanțele. A fost mai mult o dojană. După care președintele a zâmbit, înțelegând faptul că a fost vorba doar de o banală neatenție a reporterului, nicidecum de vreo vulnerabilitate la adresa siguranței naționale, după care și-a continuat inspecția.

Cu totul altul este însă tonul cu care ar trebui să se adreseze stimaților noștri parlamentari și guvernanți. Care au ajuns celebri, în ultima săptămânaă, în întreaga lume. MSNBC.com, CBS News, Les Echos, Le Courrier des Balkans și blogurile The Economist au prezentat pe larg votul ”din eroare” dat de parlamentarii PDL pentru reducerea TVA la alimente la 5% și neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei. El susține că tot ce știe despre aceste legi a aflat din presă. De aceea, mă întreb dacă a citit și asta: ”această ultimă gafă se încadrează în tradiţia obositoare de proces politic disfuncţional în România, unde legile par adeseori schiţate cu câteva minute înaintea votului parlamentar, ţinându-se prea puţin cont de strategia pe termen lung sau de impactul financiar” (blogurile The Economist).

Tot în analiza The Economist, se mai face trimitere la ”prelevanța luării de decizii ad-hoc” și ”folosirea frecventă” a ordonanțelor de urgență care ignoră legile aprobate de Parlament. Poate, venind din partea The Economist, Traian Băsescu înțelege că nu e mâna niciunui mogul la mijloc. Și le adresează, într-un final prea mult amânat, întrebarea corectă miniștrilor Cabinetului Boc: ”Ce faceți, măi? Mai stați?”.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , , ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!