RSS Feed

Băsescu scapă de scandalul suspendării pe ușa femeilor

vezi toate articolele de
07 Oct 2010 la 15:27 72 comentarii 1860 vizualizari.

Era cea mai logică și mai abilă modalitate de a scăpa de un scandal al suspendării, cel mai probabil inutil, dar consumator de resurse și nervi. Întoarcerea legii la Parlament pentru o chestiune de fond, pe care până acum președintele nu o ridicase: situația grea a femeilor din România. Băsescu spune că este un susținător al egalității între sexe, dar aici găsește că trebuie să existe în continuare o discriminare pozitivă. Ce-i drept, probabil că și tragicul eveniment din viața domniei sale i-a atras atenția asupra năpăstuitelor românce. Asta ar fi o explicație pentru contradicția dintre declarațiile lui Băsescu dinainte și de după votarea legii. Găsiți aici declarațiile președintelui referitoare la necesitatea egalizării vârstei de pensionare, din 21 septembrie.

Marchează însă la puncte în fața lui Ponta și a lui Antonescu, subliniind că nu se poate băga în treburile interne ale Parlamentului. Cum rămâne însă cu deficitul fondului de pensii, pe care ni l-a prezentat în ultimul an ca una din problemele majore ale României? Scăderea vârstei de pensionare pentru femei nu contribuie la adâncirea acestuia? Băsescu declarase chiar în Parlament că egalizarea vârstei de pensionare este o măsură necesară. Cu FMI nu se discutase în termenii în care fusese redactată legea?

Acum, puterea poate să păstreze în Parlament vârsta egală de pensionare pentru bărbați și femei, îndeplinindu-și astfel scopul cu care a redactat legea, iar Băsescu va recunoaște, resemnat, că nu mai are ce face, fiind nevoit să o promulge. Important e că a scăpat de scandalul suspendării.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!