RSS Feed

Băsescu sinucigaș. Despre risc: cu avionul prin norul vulcanic, cu mașina prin România

vezi toate articolele de
19 Apr 2010 la 11:18 72 comentarii 2459 vizualizari.

Traian Băsescu n-a învățat nimic din tragicul sfârșit al fostului său omolog polonez Lech Kaczynski. Întorcându-se chiar de la funeraliile acestuia, Traian Băsescu a venit cu mașina până la Oradea de unde, azi noapte, în ciuda restricției care era încă în funcțiune, s-a urcat în avion pentru a ajunge la București.

Decizia lui e întru totul asemănătoare cu cea a președintelui polonez care s-a încăpățânat să aterizeze la Smolensk, deși comandantul aeronavei fusese avertizat să se îndrepte către Minsk. ”Pilotul n-a înțeles bine limba rusă”, a fost una dintre explicațiile oferite pentru acest gest.

Ei bine, Traian Băsescu nici măcar această scuză nu o are, pentru că interdicția de zbor s-a dat în limba română, nu în rusă. În plus, bănuiesc că specialiștii care au fost consultați când s-a luat decizia în discuție au ceva argumente, din moment ce ea a fost aplicată în atâtea țări din lume. Și nu cred că președintele unei țări este cel care trebuie să verifice pe propria piele dacă măsura interdicției este corectă sau nu.

Ce a vrut să demonstreze Traian Băsescu zburând cu avionul de la Oradea la București într-un moment în care cursele aeriene erau suspendate în spațiul nostru aerian? Că e bărbat? Asta o știam deja, și-a mai demonstrat bărbăția și cu alte ocazii.

Că zborul cu avionul e sigur, dând un semnal de încredere românilor, pentru a atenua astfel din pierderile companiilor aeronautice care operează în România? E posibil, dar între promovarea Daciei Duster și acest act de teribilism e o mare diferență.

A… ar mai fi o explicație. Că s-a făcut o evaluare și s-a ajuns la concluzia că riscul de a zbura cu avionul pe sub norul de cenușă vulcanică este mult mai mic decât riscul de a circula cu mașina pe drumurile României. Acele drumuri în care se află banii mei și ai dumneavoastră.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!