RSS Feed

Băsescu versus Petrescu: Argumente gen Roubini că așa i-au spus străinii

vezi toate articolele de
14 Jul 2014 la 21:42 71 comentarii 3210 vizualizari.

Președintele Băsescu a uitat că are o fată fotomodel educată la Româno-Americană și intrată cu emoții în politică. În întrevederea cu prim ministrul și tânăra ministră a finanțelor a ținut să o pună la punct pe domnișoara Petrescu, sugerând că argumentele pe care le aducea aceasta pentru reducerea CAS erau slabe.

TB: “Doamna ministru, se colectează suplimentar, din creşterea economică, atât? Dar bănuiesc că aţi observat că Germania, Franţa, Italia, au intrat în declin şi asta ne va afecta

IP: “Un motiv în plus să relaxăm fiscal şi să încurajăm firmele să angajeze şi să investează mai mult”

TB:”Doamnă, am zis că… Unde aţi zis că aţi terminat? La Harvard, la Oxford?

IP: “La Harvard

TB: “Roubini, economist de Harvard. Mă aşteptam la argumente de genul lui

In imagine, economistul Nouriel Roubini. Sursa: www.marketsqueeze.com

După nouă ani de mandat în care a dictat după bunul plac, din când în când fluturând statistici greșite și prezentate tendențios, Băsescu are pretenția ca politicile publice din România să fie fundamentate pe argumente economice complexe. Să prezinte atunci studiile de impact despre reducerea salariilor cu 25%, despre închiderea spitalelor și a școlilor, despre planurile lui de privatizare a sănătății. Pentru că pentru acele măsuri impresia a fost că nu era nevoie de vreun argument Roubini, trebuiau doar argumente Băsescu.

Întrevederea dintre Băsescu și Ponta/Petrescu a fost un mic spectacol de final de mandat al lui Băsescu. Dacă în locul Ioanei Petrescu ar fi fost Andreea Paul Vass sau fiica agramată,  tinere de egală ambiție, Băsescu nu ar fi avut nimic de obiectat despre reducerea CAS.

Sigur că reducerea CAS va destabiliza bugetul pensiilor. Măsuri de creare de locuri de muncă ar putea fi finanțate din bugetul general, fără să pună în pericol pensiile. Ceea ce îl deranjează însă pe Băsescu este că reducerea CAS întreprinsă de Ponta în favoarea corporațiilor va fi suportată prin cine știe ce taxe, și nu imediat, din vreo reducere de salarii, pensii sau cheltuieli pentru sănătate, educație sau asistență socială.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
După Ştiințe Politice la SNSPA şi Finanțe- Bănci la ASE, am ales să mă specializez în Politici Sociale la Duke University iar acum sunt la doctorat în Politici Publice și Management la Carnegie Mellon
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!