RSS Feed

Bătaie de joc la maxim: fraierii concediați, clienții politici salvați (dedicație specială de la Boc)

vezi toate articolele de
13 Sep 2010 la 11:03 63 comentarii 2941 vizualizari.

Citiți cu atenție articolul de mai jos. E un articol din proiectul de lege privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice (mai pe scurt Legea Salarizării Unitare). Acest proiect este disponibil pe site-ul oficial al Ministerului Muncii (detalii aici, în format pdf), iar premierul Emil Boc a anunțat în august că proiectul ar putea face parte dintr-un alt set de legi pentru care Guvernul ar urma să-și asume răspunderea politică. Mai exact legi care nu vor mai fi dezbătute în Parlament punct cu punct, ci vor fi trecute la grămadă, pe baza altgoritmului politic.

Așadar, articolul:

“Art. 30.
(1) Persoanele care ocupă funcţii de conducere în instituţiile şi autorităţile publice care sunt supuse restructurării vor fi trecute pe un post vacant în cadrul structurii organizatorice aprobate potrivit legii, cu respectarea condiţiilor de vechime prevăzute de lege.

(2) În cazul în care postul vacant este inferior postului pentru care persoana îndeplineşte condiţiile impuse de lege, postul vacant va fi transformat la acel nivel.

(3) În situaţia în care în cadrul structurii organizatorice, aprobată potrivit legii, nu există un post vacant, se transformă postul propriu al persoanei într-o funcţie de execuţie, corespunzătoare studiilor şi condiţiilor de vechime ale acesteia” .

Și acum, întreb retoric: oare cine sunt ”persoanele care ocupă funcții de conducere în instituțiile și autoritățile publice”? Variante de răspuns: a) clienții politici; b) clienții politici; c) clienții politici; d) câteva excepții. Mai simplu spus, fraierii n-au decât să rămână pe drumuri ori cu salariile diminuate, șefimea e salvată.

Nota bene: prevederile de mai sus se regăsesc și într-o ordonanță de urgență a Guvernului Boc I, din primăvara anului trecut, referitoare la comasarea sau desființarea unor agenții guvernamentale. Pe atunci, din ciolan se înfruptau și aliații de la PSD. Care, se înțelege, n-au avut nimic de comentat în privința prevederii în cauză. Să mai spun că, în urma negocierilor cu FMI, în 2010 și 2011 ar urma să fie disponibilizate 100.000 de persoane din sectorul bugetar?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!