RSS Feed

Berceanu îl atacă pe Boc cu FMI. Despre ipocrizie și de ce ne putem aștepta la majorarea impozitelor

vezi toate articolele de
04 May 2010 la 07:54 7 comentarii 779 vizualizari.

Într-un interviu acordat pentru Gandul.info, pornind de la majorarea taxelor și renunțarea la cota unică, Radu Berceanu s-a apucat ”să dea din casă”. Astfel, el a povestit cât de multă încredere au reprezentanții FMI în actualul Guvern Boc, menționând răspunsul pe care aceștia l-au dat în momentul în care le-a fost solicitată majorarea deficitului pentru a putea demara investiții. “Nu. Aveţi deja o problemă cu deficitul pentru că v-a scăzut creşterea economică şi, în plus, nu avem încredere în voi că veţi folosi banii pentru investiţii. Şi acum se ia de la bugetul de stat pentru a se da la pensii”, ar fi fost răspunsul venit de la FMI, conform lui Radu Berceanu.

După care ministrul Transporturilor a trecut la aprecieri personale. ”Revenirea economiei nu este posibilă fără investiţii, pentru că acestea au un rol de multiplicator. Dacă nu dăm bani la Transporturi, atunci măcar să dăm la Mediu, să facem gropile de gunoi, că tot e obligaţie UE. Acolo ar munci români, s-ar plăti taxe, s-ar cheltui la supermarket”, a afirmat Berceanu pentru Gandul.info.

“Să crească impozitul pe maşinile cu motoare de peste doi litri (2.000 cmc), ca în Italia, ca să ajungi în câţiva ani să mai plăteşti încă o dată maşina. O să geamă toţi ăştia cu Q7″, a mai spus Berceanu.

În declarații, ministrul Transporturilor are dreptate. În realitate, el este însă cel care a anunțat că în acest an nu va fi finalizat niciun kilometru de autostradă. Iar aluzia cu Mediul este prea voalată, pentru că nu acest minister are cea mai mare parte de buget pe mână, ci cel condus de Elena Udrea.

Cât despre actul prezentat ieri de Crin Antonescu, Radu Berceanu nu l-a negat, ci doar a afirmat că nu este un document oficial. Ci un scenariu luat în calcul. Asta pentru a nu mai exista niciun dubiu că actualul Guvern se gândește și la acest lucru: impozitul progresiv și majorarea taxelor și impozitelor. Mai contează pentru cineva promisiunile din campanie când foamea e mare?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete:


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii


  • 3 postari

  • 12 postari

  • 3 postari

  • o postare

  • o postare
afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!