RSS Feed

Birocraţia UE, momente vesele. Traian Băsescu, critic puţin cu UE

vezi toate articolele de
25 Nov 2013 la 14:46 6 comentarii 969 vizualizari.

Un pasaj mi-a atras atenţia după ultimele discuţii (de acum cîteva zile de la Parlamentul European) rezumate despre bugetul 2014-2020. Citez Euractiv:

Grup la nivel inalt pentru resursele proprii/ In al treilea rand, Parlamentul a insistat pentru crearea unui grup de lucru la nivel inalt privind “resursele proprii” care sa lucreze la reformarea aranjamentelor actuale privind resursele UE, intrucat sistemul actual, cu toate exceptiile, reducerile, sursele diferite de finantare si dependenta de bugetele nationale, a devenit inexplicabil. Statele membre au fost de acord cu organizarea acestui grup de lucru, care va incepe sa lucreze curand.

E o performanţă. Să facem o comisie să înţelegem ce dracului facem noi aici.

Băsescu, UE

Aţi înţeles cum se întîmplă la noi. Există două partide şi două roluri. La putere eşti neoliberal şi puţin neocon, angajezi şi plăteşti bine oameni în servicii speciale şi apoi te prefaci că mai iei şi cîte o măsură socială. În opoziţie începi să descoperi cîte ceva din deliciile criticii la adresa “ălora mari”. Bruxelles, de exemplu. Aşa l-a apucat şi pe preşedinte:

S-a dat un mesaj al Bruxelles-ului catre toate statele: sa nu iesiti din limitele negociate de UE. Eu cred ca acest mesaj a fost neinspirat, mai ales intr-o tara ca Romania, unde egoismul unor parteneri ai Romaniei i-a rapit sansa unui proiect ca Nabucco.

După cum vedeţi critica e moralistă: sînt nişte egoişti prin UE care se poartă urît cu noi.

De ce am subliniat asta? Pentru  că, dacă Traian Băsescu va rămîne în politică, va începe încet-încet s-o dea ca Antonescu & Ponta anul trecut. Mai pro capital autohton, mai de rezistenţă la interferenţe străine. Puţin mai critic cu Troica, cine ştie. Dar puţin aşa, să nu doară.

Critica asta sfioasă – doar atît cît să sugă ceva speranţă populară, dar să nu deranjeze nimic – s-a manifestat în intervenţia de ieri şi în chestiunea cu accizele. Preşedintele spune doar partea cu taxarea “celor mulţi” cu mărirea accizelor. NU spune nimic cu redevenţe cu alte forme de redistribuire totuşi a profiturilor uriaşe făcute din resurse.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , , ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!