RSS Feed

Bogdan Stanciu, preşedintele Asociaṭiei “Pro Vita” din Coaliṭia pentru Familie, a fost membru în “Noua Dreaptă” şi administrator al site-ului extremist “Altermedia”

vezi toate articolele de
13 Jun 2017 la 19:34 102 comentarii 1854 vizualizari.

S-a vorbit săptămâna trecută despre una dintre asociaṭiile membre ale Coalitiei pentru Familie, Rost, al cărei site era plin de texte filolegionare. Între timp, Asociaṭia Rost ne-a anunṭat că se retrage oficial din CpF. Coaliṭia pentru Familie nu s-a delimitat însă nici până la această oră de discursul legionar; în plus, Coaliṭia pentru Familie continuă să colaboreze cu Claudiu Târziu, directorul Editurii Rost, postând chiar ieri o captură de ecran de pe contul acestuia.

Mai mult decât atât, una dintre organizaṭiile cele mai importante pe care o regăsim în lista membrilor este “Pro Vita”, condusă de un fost membru al organizaṭiei “Noua Dreaptă”, o altă grupare notorie pentru propaganda de extrema dreaptă, în special filolegionară.

Despre domnul Bogdan Stanciu ştim următoarele:

- că este preşedintele şi fondatorul Asociaţiei Pro-Vita Bucureşti, una dintre cele mai vizibile asociaṭii din Coaliṭia pentru Familie. De asemenea, Pro Vita gestionează contul de donaṭii al CpF.

- că a activat în asociaṭia de extrema dreaptă “Noua Dreaptă” până în 2005, când a scris:

Totodata, tin sa va informez ca activitatea mea in Forumul Crestin Noua Dreapta a incetat, din motive strict personale, in luna aprilie 2005 – – ceea nu ma face nicicum sa reneg activitatea de pana acum, de care sunt mandru, si nici sa resping ideile pe care le-am sustinut in cadrul acestei grupari energice si inchegate,, devotate idealului national. Dimpotriva!
(Sursa: http://archive.li/plHN)

- că în 2008 a scris pe blogul său următoarele:

Pentru ca trebuia sa ma plasez, totusi, undeva pe ‘tabla de sah’ traditionala, spun asa: national, conservator, social, religios.
La vremuri normale, m-as defini ca ‘national-crestin’; in perioada interbelica as fi intrat cu entuziasm in Miscarea Legionara.

(Sursa: http://www.bogdanstanciu.eu/dreapta-vs-stanga-sunt-vechi-domnule/)

Domnul Stanciu a negat că afirmaṭiile i-ar aparṭine: “nu am nicio legătură cu saitul de la adresa bogdanstanciu.eu”

Articolul filoelegionar a existat însă într-adevăr în 2008: https://web.archive.org/web/20080504010601/http://www.bogdanstanciu.eu:80/2008/04/21/dreapta-vs-stanga-sunt-vechi-domnule/

De altfel, în 2008, din blogul lui Stanciu cita şi celebrul Victor Roncea.

- că despre toleranṭa faṭă de gay a afirmat într-un interviu:

Articolul 200 Cod Penal, care incrimina homosexualitatea, a fost abrogat la presiuni externe, in urma cu patru ani. Ca o consecinta foarte grava, acest lucru semnifica, in ochii multor tineri, recomandarea de catre stat a homosexualitatii ca o alternativa normala de viata.

Sursa: http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/articole/119-lepadarea-de-istorie-interviu-cu-pr-mihai-andrei-aldea.html

- că ar fi administrat ediṭia română a site-ului extremist AlterMedia, notoriu pentru conṭinutul rasist, xenofob, antisemit, homofob şi islamofob – conṭinut într-atât de violent, încât a fost interzis în Germania.

O autobiografie a lui Bogdan Stanciu o găsiṭi aici.
Chiar dumnealui o spune:

Până în decembrie 2007 am fost editor coordonator al publicaţiei electronice Altermedia – cealaltă faţă a realităţii, serviciu independent de ştiri şi comentarii, cu apariţie online, ajuns, prin munca tuturor colaboratorilor săi, cel mai important de acest fel din spaţiul web românesc. Alte proiecte asociate sunt Radio Altermedia şi Ghidurile birocraţiei – sprijin pentru mica societate civilă.

Două rânduri mai jos:

Co-fondator, preşedinte şi coordonator al Asociaţiei Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi, organizaţie creştină de caritate care promovează dreptul la viaţă şi demnitate al tuturor fiinţelor umane din momentul concepţiei si până la moartea naturală.

Şi mai jos:

Intre 2001 şi 2004 am făcut parte din Forumul Creştin Noua Dreaptă, cu care am împărţit şi împart în continuare unele valori şi puncte de vedere.

Aici (https://web.archive.org/web/20080921185229/http://www.youtube.com:80/amromania) găsiṭi şi canalul de Youtube al Altermedia România, care avea link şi pe pagina bogdanstanciu.eu

Una dintre melodiile apreciate cu 5 stele este Landser – 88 Rock ‘N Roll Band, o melodie neonazistă, care are următoarele versuri:

White Power!
They call me nazi an I am proud about
They call me racist and I shout it out loud
I am proud of my race, proud of my land
White brothers and sisters
Come and raise your hand

We are an 88 Rock ‘n’ Roll Band
We are an 88 Rock ‘n’ Roll Band
We are an 88 Rock ‘n’ Roll Band
and we play for the fallen for race and land

We are marching on the streets at night
Boots and braces we are ready to fight
Get out you scum rounding around
White aryans are saying no fun

White brothers wars no more
Here comes the RAcial HOly WAr
Our dream is a white revolution
White revolution is the only solution

https://www.youtube.com/watch?v=Hrn4MeYhopE

Numărul 88 este de asemenea folosit de către neonazişti ca prescurtare pentru salutul nazist “Heil Hitler.”

(captură de ecran de pe site-ul organizației Noua Dreaptă, unde activa Bogdan Stanciu de la Pro Vita, membră a Coaliției pentru Familie)

Coaliṭia pentru Familie tot încearcă să se dezică de extrema dreaptă. O face însă într-un mod neconvingător. CpF dă vina pe TVR pentru Gheorghe Iancu (Hitler a înnebunit “abia” în 1942), pentru ca să aflăm ulterior că, de fapt, tot cei de la CpF l-au invitat pe Iancu în emisiune; filolegionarii de la “Rost” se retrag din listă, pentru ca apoi Coaliṭia pentru Familie să dea capturi de ecran de la filo-legionarul Claudiu Târziu, directorul editurii Rost; în sfârşit, Coaliṭia pentru Familie ameninṭă cu judecata pe oricine o asociază cu legionarismul sau fascismul, însă ṭine în lista membrilor Asociaṭia Pro Vita, condusă de filo-legionarul Bogdan Stanciu, fost membru în Noua Dreaptă. În condițiile astea, e evident că felul în care Coaliṭia pentru Familie se distanṭează de legionarism chiar nu ar trebui să mai convingă pe nimeni.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

102 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Andrei Panţu a studiat filozofie şi literatură în Berlin, la  European College of Liberal Arts (2004-2005), şi este absolvent în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale al American University in Bulgaria (2008). În 2010obţine diploma de filozofie politică de la Universitatea din Leiden.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!