RSS Feed

C.R.B.L. şi Raţiu. Aproape 20 de ani de la „Duminica Orbului”

vezi toate articolele de
01 May 2010 la 23:08 18 comentarii 1339 vizualizari.

Nu e nevoie de nicio lecţie de istorie, totul se găseşte pe google. Pentru cei care nu l-au prins pe bătrânul ţărănist, ceea ce oferă wikipedia e suficient. Faptul că un star al generaţiei tinere şi-l asumă drept icon e de remarcat. E Simplu. E C.R.B.L. şi tricoul lui. E povestea a ceea ce am fi putut fi cu 20 de ani mai devreme.

Pentru 25 de minute m-am oprit în seara asta din zappat. (Pruteanu -Dumnezeu să-l odihnească!, ne-ar trage de urechi pentru asta!). Şi m-am oprit pe TVR 2, care transmite un concert de pe plaja din Năvodari de 1 mai. Sper că nu organizat de urmaşul Ministerul Tineretului şi Sportului, în aceleaşi condiţii „profitabile” precum în urmă cu un an de Monica Iacob-Ridzi. Uff, ce paranteză lungă…

Pe scenă, o trupă foarte mişto: Simplu. La fel de lipsiţi de fitze, la fel de dezinvolţi, elastici, cu o coregrafie reuşită şi cântând fireşte, live. Ceva îmi atrage cu greu atenţia. Şi-mi ia câteva secunde bune până să mă conving că e aşa.

E tricoul lui C.R.B.L pe care e chipul lui Ion Raţiu. Literele se descifrează la fel de greu. „În memoriam Ion Raţiu  1917-2000. Nu ştiu câţi dintre cei care citiţi aceste rânduri i-aţi fost contemporani. Şi nu ştiu ce am priceput o mare parte din cei care totuşi i-am fost, dar care şi din cauza vârstei sau vremurilor, s-ar putea să fi rămas doar cu imaginea unui bătrânel simpatic, la gât cu ceva mai niciunul nu văzuse în garderoba bunicilor noştri proletari: un papion.

În rest, nu e nevoie de nicio lecţie de istorie, totul se găseşte pe google. Pentru cei care nu l-au prins pe bătrânul ţărănist, ceea ce oferă wikipedia e suficient. Faptul că un star al generaţiei tinere şi-l asumă drept icon e de remarcat. E Simplu. E C.R.B.L. şi tricoul lui. În fapt, povestea unei ţări ce a aşteptat 20 de ani pentru a deveni ceea ce ar fi avut şansa să fie cu mult mai devreme. O ţară cu oaze de normalitate şi de decenţă. Şi în ciuda a ceea ce trăim în fiecare zi, poate mai multe decât realizăm.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Etichete: , ,


Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
Dan Duca, jurnalist realitatea.net
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!