RSS Feed

Cand va exploda bomba paneuropeana a lui Behring

vezi toate articolele de
25 Jul 2011 la 15:22 4 comentarii 2629 vizualizari.

In Manifestul lui Behring se vorbeste despre reinfiintarea Ordinului Templierilor, organizatie in care se inscrisesera membri din peste 10 tari europene. Ce usor e sa il numesti dement si sa inchizi subiectul. Totusi, politia tocmai a anuntat arestarea unor complici. Un nebun care in numele crestinatatii pregateste si anunta cel de-al treilea razboi mondial e simplu de rezolvat, dar ce te faci cu 100 sau 1000 de astfel de “iluminati”? Dar cu 10.000? “Un carnagiu” pe langa care crimele si atrocitatile lui Hitler vor fi privite ca un “picnic” – anunta Manifestul lui Behring.

Incercati sa-l priviti si din alta perspectiva – dincolo de oroare, de greata si revolta. Daca ii punem stampila de dement si, gata, i-am aruncat la gunoi Manifestul, nu am inteles nimic si vom fi la fel de socati, cand ne va lovi un nou. Ce spune Behring, avem puterea sa il mai ascultam? Paradoxal, el este chinuit de libertate si urla ca nu se mai poate cu toleranta europeana. Sufocat de libertatile celei mai democratice tari, norvegianul predica moartea multiculturalismului, altfel vom sucomba cu totii, crestini si civilizatori ai Europei, sub ritmul de inmultire si propagare a reprezentantilor Islamului.

Din punct de vedere evolutionist ceva urat tot se va petrece in viitorul mai mult sau mai putin indepartat. De la 9 miliarde de oameni in sus, e putin dificil de supravietuit. Si daca nu ne reglam singuri numarul, pasnic, la un picnic “cultural”, atunci cu siguranta vom fi tentati sa inventam ideologii si tot felul de naluci in numele carora sa ne asiguram viitorul. Behring propune de fapt prima forma de control a stabilitatii Europei – sub o umbrela a crestinismului nationalist conservator si izolationist.

O propunere care acum, prin crimele sale, este inumana, de o atrocitate extrema. Dar peste 60 de ani, cum va mai fi privita? Dar peste 100? Ce religie, ce ideologie politica va mai ramane in picioare, cand viata si trupurile noastre isi vor cere dreptul?

Cum va raspunde toleranta Europa in fata intolernatei Manifestului? Impotriva intolerantei unui individ e usor de luptat, dar cand ideile sale sunt imbratisate de TOT mai multi? Daca ideile sale au format DEJA un curent, despre care doar urmeaza sa aflam? Refuzul pe care il presimt la cei mai multi de a-si pune macar aceste intrebari nu exprima decat forta prejudecatilor. Totusi in Franta arabii sunt tot mai greu suportati. Desigur, neoficial si pe la colt de strada. In Germania si Italia la fel.

Dar, nu putem fi dubitativi in fata unui carnagiu. Genocidul trebuie sa fie condamnat a apriori. Dar atunci cand un criminal in masa teoretizeaza sentimente ce pot fi regasite printre tot mai multi europeni, ce te faci? Si, totusi, de la 10 de miliarde de locuitori in sus cum credeti ca ne vom descurca? Ce vom mai teoretiza? Sau astfel de intrebari sunt indecente si doar daca sunt rostite?

Cat de comod e sa desprinzi insa ideile si Manifestul de mintea bolnava a lui Behring si sa il diabolizezi pe criminal. Ca si cum nu ar fi fost un tot. Idei poate avea orice criminal. Diferenta este ca ideile lui Hitler au fost imbratisate si adorate de zeci de milioane de persoane, in timp ce elucubratiile unui criminal in serie nu sunt urmate de nimeni. Ce se va face Europa daca Manifestul lui Behring se vor tranforma intr-o ideologie simpatizata de tot mai multi, chiar si pe ascuns? Daca va deveni o solutie la problemele lor? Noul extremism nu se va infatisa in haine vechi.

Noua fata a terorismului prezentat de norvegianul Behring – ideologul care lupta impotriva marxismului cultural, umanistilor sinucigasi, globalistilor capitalisti si declara razboi total Jihadului islamic – este provocare a zilei de maine. Criza va arunca Batranul Continent in fata unor alegeri de viata si de moarte. Nu cred ca acesta ar fi varful – atentatele de la Oslo sunt probabil doar scanteia fitilului care va exploda cand Europa abia va mai rasufla sub propria greutate.

Cand ideologia devine noua religie, iar cultura noul Dumnezeu, viitorul va sta sub semnnul bombelor ascunse in cuvinte. Si in lipsa semnelor de intrebare de dupa acestea.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Nascut in Onesti. Studiat filosofia in Bucuresti.
» citeste biografia

Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!