RSS Feed

Capitalism, stupid. Lecția de la CEC: isteria cu Papaya. Și o notă cu Pătraru

vezi toate articolele de
27 Jun la 15:24 108 comentarii 2 vizualizari.

Papaya Advertising, o agentie care s-a remarcat printr-un clip deosebit de sărac cu duhul precum cel pentru ”Cumințenia pământului” (amestecă tezaur, ruși, Brâncuși și practică o imagistică istorică de genunchiul broaștei), a fost lăsată fără contract de CEC Bank. Victimizarea publică a început imediat: CEC ar fi renunțat la contractul cu Papaya pentru că sunt de stat, deci pesediști, deci ne-au sancționat pentru că noi am dat liberi la câțiva angajați ca să manifesteze în fața Parlamentului la moțiune.

Acest eroism trist îi face să ignore faptul că CEC nu a acționat pesedist, ci a acționat ca o bancă. A acționat ca orice bancă dacă acționarii principali ai acesteia ar fi atacați. Sigur că e enervant. Sigur că e cenzurată libertatea de expresie. Dar nu există ipocrizie mai tipică decât aceea de a pretinde ”libertate de expresie” doar de la stat.

Cereți-o în privat! CEC e o bancă. Funcționează precum celelalte bănci. Era în stradă anul trecut șeful unei bănci (Reiffeisen) din România. Faceți un protest împotriva comisioanelor abuzive și denunțați lipsa legislației adecvate pentru protejarea clienților și apoi duceți-vă la el să-i faceți și campanie publicitară. Vă garantez că nu se vor uita la voi și că nu veți mai lucra cu nimeni din domeniul financiar.

Așa că CEC a lăsat Papaya să manifesteze cat vrea ea, dar nu pe banii băncii. Acționat în forță în stil capitalist, PSD-ul e mic copil la pus pumnul în gură față de acest mediu pe care ”reziștii” nu l-ar contesta în veci.

TVR și Pătraru

TVR tocmai m-a anunțat că au terminat-o cu Starea Nației și cu Dragoș Pătraru. Emisiunea asta de satiră avea o calitate rară: nu se lua de angajatul român precum tot restul glumeților și ziariștilor; critica PSD-ul fără să iubească la nemurire protocoale secrete. Poate vi se pare puțin, mie mi se pare mult. Și era bine că ajunseseră din nou la postul public.

Pătraru s-a certat public cu conducerea, nu mai reiau. Exact ca în explicația de sus cu CEC-Papaya, ar trebui să spun că nicăieri nu poți rezista dacă faci scandal în interiorul companiei. Numai că e presă, presă publică, nu bancă. Aici e singurul loc unde te-ai mai putea apăra cu niște principii. CEC nu e TVR. Postul public ar trebui să fie condus inteligent și să servească drept adăpost și  pentru tot soiul de ”băieți răi” din piață, inclusiv pentru Dragoș Pătraru. Dar TVR e o zonă safe mai ales pentru entertainment obosit, reportaje zaharisite  etc.

Dar problema e, după cum am văzut din unele intervenții dinspre conducerea TVR, ei se simt șefi de companie privată. Fosta șefă de pe la Pro a ajuns acum la TVR cu patron politic. Și Sârbu l-ar fi zburat pe Pătraru, foarte probabil. Dar aici, la TVR, ar fi trebuit să fie un refugiu pentru ”alde Pătraru”. Se pare că a ajuns refugiu tot pentru executanții cei mai penibili ai presei private. Care acum citesc contracte și apără îndârjit imaginea de ”post public”.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

108 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!