RSS Feed

Câteva veşti din cealaltă Românie: protestele lucrătorilor din mediul privat

vezi toate articolele de
31 Aug la 12:16 un comentariu 2 vizualizari.

O Românie a angajatului în zona privată pe bani foarte puţini. Schimbarea impozitelor de la angajator la angajat a dus la tensiuni şi proteste care au ţinut tot anul trecut. Câte ştiri aţi văzut despre asta, câte share-uri? Mai nimic. Am dezgropat ce s-a putut de prin presa locală. Multe însă s-au petrecut surd, fără să-i bage nimeni în seamă.

Multe alte abuzuri trec la fapt divers: concedieri la grămadă după strategii de HR bine puse la punct de forţare a oamenilor să demisioneze, plus celebrele poveşti despre exploatare la maximum în producătorii de componente piese de maşini sau, şi mai rău, textile: nu tu ambulanţă, pauze prea mici, salarii foarte mici şi profit gras etc.

A existat o Românie protestatară cu subiecte precum condiţiile de muncă, salarii, înăsprirea condiţiilor în privat în paralel cu o ameliorare în zona bugetară - multe cifre care ies bine sunt medii între o clasă de rentieri care s-a îngroşat sensibil, bugetari care au mai primit câte ceva, mărirea salariului minim dar şi precarizarea unor muncitori în privat.

Multe proteste denunță iar și iar  gradul de primitivism al capitalului românesc sau străin în relaţia cu angajaţii. Problemele sunt reale, e abuz legal sau gri, nu mai ţine de anticorupţie ci de practici coordonate împotriva lucrătorului. În timp ce auzim imnul cu “nu mai e mână de lucru” sau “românul e leneş şi e prea asistat social”, are loc o adevărată olimpiadă, mai ales în sezon estival, cînd intră şi turismul în acţiune, o olimpiadă a exploatării, excrocării, înşelării angajaţilor.

În ordinea google, din vara 2017 până în august 2018, iată felurite proteste la care nu se uită nimeni pentru că, nu e aşa?, mersul capitalismului nu se contestă, aici lumea bună din clasa de mijloc e bine dresată, şi middle-clasul rentier pesedist, şi ăla corporatist, şi ăla autohton-mic-capitalist:

August 2018 – în această companie au fost cateva proteste la cateva saptamani, în mai multe locuri din ţară:
Peste 400 de persoane, angajati ai companiei Tenaris Silcotub si familiile lor, au protestat, duminica, in centrul municipiului Zalau, cerand majorarea salariilor cu 250-350 de lei deoarece nu mai fac fata cheltuielilor zilnice.

Participantii la miting s-au adunat, duminica, pe platoul din fata Prefecturii Salaj avand pancarte cu mesaje precum: “Vrem respect pentru munca noastra”, “Nu vrem tura continua”, “Vrem weekend-uri cu familia”, “Nu vrem munca fortata”, “Vrem salarii dupa munca”, “Parlamentari de Salaj, modificati Legea Dialogului Social”, “Ne-am saturat de umilinta in propria noastra tara”, “Nu vrem sa emigram”, “Scoateti-ne de sub asuprirea multinationalelor”.
Mai 2018, Timișoara, presa locală:

Angajaţii companiei AEM din Timişoara au protestat, marţi, în curtea societăţii. Zeci de persoane au refuzat să înceapă lucrul pentru că sunt nemulţumite de programul de muncă, dar şi de salarii.

Protestatarii susţin că nu se descurcă cu salarii atât de mici. Ei au dat exemplul unui coleg care are 35 de ani de muncă în spate şi primeşte doar 2.000 de lei lunar, net. De asemenea, angajaţii AEM spun că sunt obligaţi să facă zeci de ore suplimentare pentru care nu ar fi plătiţi.

Timișoara, Kathrein, mai 2018:

Sute de angajați ai fabrici Kathrein din Timișoara care produce echipamente de telecomunicații, unul dintre marii producători mondiali de antene, au ieșit să-și ceară drepturile în stradă. Oamenii se plâng că nu sunt respectați de șefi și că au salarii foarte mici.Peste 500 de oameni au ieșit, miercuri seara și joi dimineață, în curtea fabricii Kathrein, din Timișoara. Oamenii și-au petrecut orele de serviciu în fața punctelor de lucru, pentru a-și exprima nemulțumirile cu privire la felul în care sunt tratați.

Kathrein este una dintre primele societăți cu capital german din oraș.

Protestul a început încă de miercuri seara și a fost spontan, când câțiva zeci de angajați au ieșit în curtea fabricii. Ei spun că nu sunt respectați de către șefi și că li s-a oferit doar o majorare de 9% la salarii, care nu îi ajută cu nimic. Mai mult, veniturile nete nu acoperă promisiunile șefilor, iar normele sunt foarte mari.

Oamenii susțin că un angajat nou primește în jur de 1.200 de lei net, în timp ce unul care lucrează de circa patru ani poate obține maximum 1.500 de lei net.

“Suntem două uzine. Fiecare hală are un șef mare și linii de producție și diferite antene. Sunt șefi mari și șefi de echipă, unii avem aceleași salarii de patru ani. Una dintre probleme este că s-au angajat foarte mulți ingineri care nu fac nimic și acum nu mai au bani de măriri de salarii”, a spus unul dintre muncitori.

Conducerea firmei susține însă că angajații ar trebui să simtă creșteri de salarii în buzunare în luna iunie.

15 februarie 2018, Maramureș

Revoluţia fiscală a scos în stradă zeci de angajaţi ai fabricii Weidmuller, din Tăuţii Măgherăuş, judeţul Maramureş. Miercuri seara şi joi dimineaţa oamenii au protestat faţă de scăderea salariilor cu peste 22%, în urma trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat.

Fabrica Weidmuller din Tăuţii Măgherăuş produce componente electrice şi are peste 500 de angajaţi.

Martie 2018

Angajaţii fabricii Michelin Romsteel Cord Zalău au oprit lucrul timp de aproape trei zile, nemulţumiţi fiind de faptul că revendicările lor nu au fost cuprinse în noul contract colectiv de muncă. Protestul a fost declanşat luni, 5 martie, în jurul orei 20, când muncitorii din schimbul 3 au refuzat să se întoarcă în secţii după pauza de masă.

Oamenii s-au plâns de faptul că liderii sindicatelor de la Michelin Silvania Zalău şi Michelin Victoria Floreşti au semnat contractul colectiv pentru anul în curs, ignorând solicitările celor aproximativ 400 de angajaţi ai unităţii de cord metalic. De altfel, liderul Romsteel Cord a refuzat să semneze documentul.
Revendicările lor includ introducerea unei grile de salarizare, în funcţie de complexitatea postului, acordarea de tichete de masă pentru fiecare zi lucrătoare la valoarea maximă stabilită prin lege, creşterea salariilor de bază în tranşe de vechime în unitate, cu sume cuprinse între 250 şi 450 de lei, precum şi acordarea a minim 25 de zile de concediu de odihnă, în condiţiile în care unitatea are activitate în industria metalurgică, ramură a industriei grele. De cealaltă parte, documentul aferent lui 2018 prevede creştere salarială în sumă fixă pentru toţi angajaţii Michelin România, de 215 lei, şi concediu minim de 21 de zile.

“Legislaţia în vigoare prevede că negocierile pentru contractul colectiv de muncă se poartă pe companie, nu pentru fiecare unitate de producţie. În aceste condiţii, soarta noastră a fost decisă de către cei care conduc sindicatele din Silvania şi Victoria, care au mai mulţi membri decât sindicatul nostru”, a precizat un angajat al fabricii de cord metalic de la Zalău.
Joi dimineaţa, conducerea Romsteel Cord i-a chemat din nou la discuţii pe reprezentanţii salariaţilor, promiţându-le că revendicările lor vor fi analizate. Muncitorii au decis, într-un final, să reia activitatea.
Contactaţi, oficialii multinaţionalei ne-au declarat: “Negocierile au avut loc, iar contractul a fost semnat pentru anul acesta. Suntem în continuare în contact cu reprezentanţii angajaţilor pentru a le înţelege punctul de vedere şi nemulţumirile”.

26 aprilie 2018

Peste 100 de angajați de la Electroputere Craiova protesteaza pentru a doua zi consecutiv. Oamenii sun nemulţumiţi de salariul primit şi spun că nici cei cu vechime nu primesc mai mult de 1900 lei, iar în curând nu vor mai primi nici tichete de masă.

Nu au parte de acelaşi tratament şi cei de la birouri. „Ne-am săturat să muncim în condiții grele și să avem un salariu mizerabil. Eu după 30 de ani de muncă am 1900 lei, iar personalul TESA are poate de trei ori mai mult ca mine”, povestește un angajat din cadrul Electroputere Craiova.

Sindicaliștii și conducerea uzinei nu au ajuns la nici un numitor comun, drept urmare angajații sunt hotărâți să intre în grevă generală. „Nimeni nu știe în ce condiții muncim noi, dar nici ce salarii avem. Conducerea fabricii ne-a spus clar că dacă nu ne convine să plecăm acasă. Nu se gândește că și noi avem familii de întreținut și rate la bănci“, mai spune un angajat din cadrul Electroputere Craiova.

Electroputere Craiova, fabrică etalon a oraşului în perioada comunistă, a fost vândută în 2007 grupului saudit Al Arrab. La uzină se fabrică aparate electrice de înaltă tensiune. Angajaţii sunt decişi să declanşeze greva generală dacă nu le vor fi mărite salariile.

1 februarie

Angajaţii uneia dintre firmele care mai activează în sectorul industriei ieşene au iniţiat în cursul dimineţii de ieri un protest spontan, nemulţumiţi de faptul că nu li s-au virat salariile în cont la timp.

„Protestul spontan a fost între orele 7 – 13, iar din cei 96 de angajaţi care suntem în total, 50 au participat. Astăzi nu s-a lucrat iar reprezentanţii firmei ne-au promis că, deşi nu sunt bani, vor încerca să ne bage banii în cont azi . S-au întârziat salariile cu şapte zile calendaristice”, a povestit Ionel Pîntea, liderul de sindicat, imediat după protest. Acesta a revenit în cursul orei 15 cu un telefon şi ne-a anunţat faptul că salariile au fost virate în conturile angajaţilor, în urma presiunii făcute în cursul dimineţii.  Technosteel LBR şi-a cerut intrarea în insolvenţă acum doi ani. Declinul activităţii firmei a început în anul 2015. Conform datelor financiare raportate de companie, anul 2015 a fost încheiat cu afaceri de 82 milioane lei, profit net de 783.643 lei şi un număr de 206 angajaţi. Cu un an înainte, compania a avut afaceri de 147 milioane lei, deci cu 60 milioane lei mai mult, un profit de 265.711 lei şi un număr de 223 de angajaţi. Conform ultimului bilanţ depus la Fisc, pe anul 2016,  Technosteel a avut o cifră de afaceri de doar 39 milioane lei, a trecut pe pierderi cu 1,7 milioane lei şi avea angajate numai 182 de persoane. Mai mult, în 2016 datoriile totale, cele către stat, furnizori, acţionari şi bănci, însumau aproape 109 milioane de lei.

Compania Technosteel LBR funcţionează în Iaşi din anul 2003, când producea doar benzi laminate la rece sub formă de rulouri. Din 2005, compania care în prezent are un acţionariat rusesc şi românesc, produce şi ţevi sudate longitudinal şi alte tipuri de tuburi, ţevi şi accesorii pentru acestea, din oţel. Potrivit ultimului Monitor Oficial referitor la acţionariatul companiei, de la sfârşitul lunii octombrie 2015, acţiunile Technosteel LBR sunt deţinute de David Segal (circa 37,6%), Zonenko Sergey (37,6%), Sabin Radu (20%) şi Adrian Gavrilă (4,8%). La acea dată, Sabin Radu, patron al unor companii orădene, a preluat acţiuni în valoare de circa 2,7 milioane lei de la ceilalţi trei coacţionari.

Mioveni, noiembrie 2017

Mitingul este unul autorizat. Protestatarii au steaguri, vuzuzele, tobe şi fluiere.

Sindicaliştii sunt împotriva transferului taxelor şi impozitelor de la angajator la angajat, dar şi împotriva abandonării construcţiei autostrăzii Piteşti – Sibiu. De asemenea, se solicită şi negocierea şi încheierea contractelor colective de muncă la nivel de ramură.

Zece mii de salariaţi de la mai multe fabrici din judeţul Argeş erau aşteptaţi, marţi, la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia, în faţa Casei de Cultură din Mioveni.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache, a declarat, mari dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, că SAD organizează între orele 13 şi 14, în faţa Casei de Cultură din Mioveni, un miting la care sunt aşteptaţi să participe aproximativ 10.000 de salariaţi de la mai muşte fabrici din Argeş.

“Sunt aşteptaţi 10.000 de salariaţi, membri ai SAD dar şi de la Federaţia Automobilului Românesc. Aşa am anunţat şi autorităţile. Ne strângem la 12.20 şi plecăm în piaţa din faţa Casei de Cultură din Mioveni. Mitingul va avea loc între orele 13 şi 14.00, am luat toate autorizaţiile, este un miting autorizat. Suntem un sindicat serios”, a declarat Iordache.

Iordache a mai precizat că la protest participă salariaţi din firme multinaţionale care produc piese pentru Dacia.

“Se întrerupe lucrul cât sunt angajaţii la protest. Vorba primarului din Mioveni, oricum în timp, oamenii vor fi înlocuiţi de roboţi”, a mai spus viceliderul SAD.

Sindicaliştii sunt împotriva transferului taxelor şi impozitelor de la angajator la angajat, dar şi împotriva abandonării construcţiei autostrăzii Piteşti – Sibiu. De asemenea, se solicită şi negocierea şi încheierea contractelor colective de muncă la nivel de ramură.

Septembrie 2017

„După o jumătate de lună de muncă să primești 18 lei, e ceva groaznic”

Mai mulți muncitori de la fabrica de textile S’mode din Târgu Secuiesc au oprit lucru preț de câteva ore, vineri dimineață, 8 septembrie a.c., în semn de protest pentru plata salariilor.

După discuțiile cu cei din conducere, angajații şi-au reluat lucrul, însă, spun surse din interiorul fabricii, mai degrabă de frica pierderii locului de muncă, nu datorită explicațiilor primite.

De cealaltă parte, directorul fabricii, Fülöp Barna, a declarat pentru Observatorul de Covasna, că protestul nu a durat mai mult de 10 minute și că toată problema a apărut pe fondul unei erori de comunicare între reprezentanții companiei de textile și muncitori.

„În ultimele luni au fost niște salarii mizere. Astăzi s-au oprit muncitorii, nu au mai lucrat. L-au așteptat pe director să vadă ce zice, de ce au primit salarii mai mici, începând de la 18 lei, plus avansul de 400 de lei. După o jumătate de lună de muncă să primești 18 lei, e ceva groaznic. Luna trecută, s-a primit avans 400 și lichidarea de 300 de lei. Nu e nici măcar salariul minim”, ne-a declarat o sursă din cadrul fabricii, care a mai precizat că acțiunea de protest a început în jurul orei 09:00 și s-a încheiat după câteva ore bune, la venirea directorului.

Aceeași sursă a mai explicat și că, înainte de perioada de concedii, salariații au primit bani, însă aceia au fost justificați drept primă de concediu.

Contactat telefonic, directorul Fülöp Barna ne-a explicat că totul a pornit de la o eroare de comunicare: „Nu a fost nicio nemulțumire salarială. Oamenii au primit avansul mai devreme, pentru că am fost în concedii și conform legii se dă avans. Practic, asta a fost toată chestia. Oamenii nu au înțeles. Nu s-au redus salariile, nu s-a făcut absolut nimic”.

Întrebat dacă se poate ca lichidarea unui angajat să ajungă la suma de 18 lei, directorul ne-a declarat: „Se poate, în condițiile în care omul respectiv are rețineri. Dacă din 1.500 de lei primește 400 de lei avans, plus 350 de lei avans concediu, dacă se mai scad toate contribuțiile și mai are și poprire, eu ce să fac? De unde să îi dau eu mai mulți bani?”.

Fabrica S’mode, care are 320 de angajați, este parte din Secuiana Group, alături de Secuiana S.A.

14 nov 2017

angajații cer plata salariilor, temându-se că mâine nu vor mai găsi niciun șef prin fabrică * la fața locului au sosit polițiștii și jandarmii

În jur de 60 de angajați ai fabricii de confecții „Rint Commercial Activity” din cartierul Catanga protestează în aceste momente în fața clădirii. Aceștia sunt revoltați de faptul că patronii i-au anunțat în această seară că firma a intrat în faliment. Oamenii se tem că nu-și vor mai lua salariile, mai ales că mâine era ziua în care se făceau plățile, iar toată luna ar fi muncit pe degeaba.

Angajații refuză să plece acasă până nu-și văd banii pentru care au lucrat. „Mâine dacă venim nu mai găsim pe nimeni aici. Pleacă cu toții (administratorii –n.r.) și noi rămânem cu salariile neplătite! Am fost sfătuiți să facem sesizare la ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă – n.r.), dar e târziu. Mâine va fi totul închis aici!”, ne-a declarat unul dintre protestatari.

La fața locului au venit echipaje de polițiști și jandarmi, pentru ca protestul să nu degenereze.

Iulie 2018

Câteva sute de protestatari au ieşit, marţi, în faţa Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, pentru a atrage atenţia asupra demolării combinatului.

Oamenii spun că societatea este de cinci ani în insolvenţă şi că nu există un plan viabil de redresare, iar în toţi aceşti ani secţii întregi ale combinatului au fost demolate.

”Protestăm, a nu ştiu câta oară, în speranţa că statul român îşi va da seama că este prădat, că legile proaste au permis ca acest combinat de oţeluri speciale să nu mai existe în curând, pentru că nu vor ieşi din reorganizare. Nu au nici cea mai vagă intenţie să iasă (…). Până şi administrarea judiciară trebuie schimbată. Se întâmplă ceva necurat acolo, cinci ani de zile fără program de reorganizare, nu a luat un leu statul român, totul se duce în buzunarele administraţiei speciale. Sindicatul are 580 de membri plus o fuziune în curs cu Sindicatul SLI”, a declarat preşedintele Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu.

Martie 2018

Muncitorii fabricii Pirelli din Slatina se pregătesc de grevă. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că s-au trezit cu salariile micşorate.

Angajaţii vor să iasă în stradă peste două zile după ce negocierile dintre sindicat şi conducerea fabricii Pirelii, privind salariile, au eşuat.

„Sindicatul a cerut o majorare a salariilor cu 20%, iar ei ne-au oferit un procent de 13% în trei tranşe. Cum este posibil ca un angajat cu vechime de 10 ani în fabrică să ia 1.500 de lei acum, în timp ce în decembrie a încasat 2.000 de lei, fără ore suplimentare?”, a declarat unul dintre muncitori.

Salariații au povestit pentru Observator că negocierile dintre sindicat şi conducerea companiei au eşuat, iar sindicatul le-a explicat că singura soluţie este greva.

„Aşteptăm să luăm aprobare şi să începem greva”, a mai explicat muncitorul, potrivit jurnalul.ro.

Aproximativ 3.000 de oameni lucrează în acest moment în cele două fabrici ridicate de Pirelli în municipiul Slatina.

Un protest la Pirelli Tyres Slatina a avut loc în urmă cu șapte ani, când mai mulţi angajaţi ai fabricii Pirelli Tyres din municipiul Slatina au declanşat o grevă spontană în curtea societăţii, ei fiind astfel solidari cu un angajat care a intrat în greva foamei, acuzând condiţiile de muncă şi salariile mici.

Decembrie, 2017

Arde buza americanilor, stă banda la Ford! Peste 1.000 de angajați sunt la porțile uzinei și scandează împotriva conducerii!

Prima mișcare de protest a muncitorilor de la fabrica Ford din Craiova a avut loc în această dimineață, când au intrat în grevă japoneză. Au apreciat apoi că e inutil să protesteze legându-și cârpe albe pe bluzele albastre și imediat după pauza de prânz. Între 12:55 și 13:55, muncitorii din schimbul 1 au oprit banda și au scandat în fața uzinei: Hoții, hoții, Aici e sclavie, Demisia, Grevă!

O parte dintre muncitorii din tura 2 nici măcar nu au început munca. Au venit la fabrică hotărâți să contine acțiunea de protest începută de colegii lor. De la ora 16:00, protestatarii au scandat la poarta 2 de la Ford împotriva conducerii: Ieși afară, javră ordinară sau Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne câștigăm demnitatea noastră. În jurul orei 17:00, protestatarii au pătruns în hale pentru a-i chema la grevă și pe colegii cărora nu li s-a permis să părăsească benzile. Muncitorii sunt nemulțumiți de noul contract colectiv de muncă. De modul cum a negociat sindicatul acest contract. De altfel, Maria Manea, unul dintre liderii sindicali, ales cu nici două luni în urmă, a fost suspendat din funcție de muncitori.

Septembrie, 2017. Protest fabrica de mobila Rădăuți.

Protest la fabrica de mobilã din Rãdãuți. Marți dimineațã, aproximativ 50 de angajați au întrerupt munca și s-au adunat în fața fabricii, nemulțumiți cã nu și-au luat salariile de 3 luni de zile. Oamenii spun cã nu mai cred în promisiunile conducerii și cã nici una dintre instituțiile la care au apelat pentru a li se rezolva problema nu a fãcut nimic.

20 iunie 2018

Editia de Sud: Într-o Mangalie rece și indiferentă, angajații Șantierului Naval Mangalia și-au strigat disperarea, la mitingul de protest organizat de sindicat.

Puțin peste 400 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia și cetățeni ai urbei au participat miercuri, începând cu orele 17.30, în Piața Republicii, la protestul organizat de conducerea Sindicatului Liber Navalistul, reprezentat de către Laurențiu Gobeajă, președinte și Eugen Arsenie, vicepreședinte.

De asemenea, ca și la mitingul din București, a participat președintele FNSLR (Federația Națională a Sindicatelor Libere din România), Florian Marin, care, prin mesajul transmis, a animat mulțimea și i-a motivat să rămână uniți și fermi pe poziție.

Aprilie 2018, înainte de Paște, Satu Mare:

Grevă la GP Sofa! Zeci de angajaţi ai fabricii de canapele GP Sofa au întrerupt lucrul în această dimineaţă. Oamenii s-au adunat după bariera de la intrare în unitate, şi în faţa birourilor au cerut să vorbească cu şefii.

Întrucât aceştia nu au apărut imediat ce muncitorii au cerut, oamenii au scandat “Haideţi jos!”.

Muncitorii sunt revoltaţi de faptul că nu şi-au primit salariile. Este cunoscut faptul că la această unitate plata muncitorilor întârzie sistematic. Nici bonurile de masă nu le sunt acordate la timp.

Firma a intrat în insolvenţă, având probleme financiare.

Acum, se anunţă un val de demisii.

Alte marșuri de protest au mai avut loc pe 31 iulie la Zalău, la Târgoviște și pe 1 august la Călărași (unde sunt ate fabrici ale multinaționalei).

Un protest totuși mediatizat, dar pe care tot nu l-a băgat nimeni în seamă: protest cu câteva mii de oameni Cartel Alfa, octombrie 2017. Am fost acolo, aici detalii.

Singura mare nedumerire pentru mainstream a fost de ce doar Cartel Alfa, de ce să protestezi pentru că salariile nu sunt oricum micșorate, ce mare chestie că se mută ”formal” taxarea pe angajat, tot angajatorul plătește oricum. Toate au fost completate de suspiciunile premierului Tudose care a aruncat rapid un dubiu ultramediatizat: că sunt prea multe plăți suplimentare dubioase, de ca și cum aceste plăți dubioase n-ar putea fi reglate fără să întorci pe dos principiile statului social.

Cum spuneam, tensiunile se concretizează greu în protest. Suspiciune mare față de sindicatele din privat sau descurajarea legală și concertată a sindicalismului în general generează situații ca asta.

O căutare și mai amănunțită în presa locală ar da și mai multe astfel de rezultate. Pe de o parte au fost conflicte generate de schimbarea fiscală, de altă parte sunt conflicte vechi care tot răbufnesc iar condițiile de muncă sunt pe locul întâi la revendicări, chiar înaintea salariului. Faptul că aceste nemulțumiri generalizate în țară nu au prins agenda politică și mediatică eu zic că ne arată ceva. Ce?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

1 comment

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!