RSS Feed

Cazul Roșia Montană a ajuns pe Aljazeera (video)! Și din nou în Parlamentul European

vezi toate articolele de
03 Oct 2011 la 14:19 46 comentarii 2068 vizualizari.

În această săptămână, cazul Roșia Montană se află din nou pe agenda Parlamentului European (PE). De această dată la Comisia pentru Petiții a acestei instituții. În cadrul acesteia se va discuta Raportul asociației cercetătorilor români Ad Astra, realizat în 2010 (îl puteți citi în format .pdf aici), care stă la baza petiției. De asemenea, Comisia pentru Petiții urmează să se pronunțe și asupra unei petiții înaintate de Asociația ”Alburnus Maior”, a localnicilor care se opun proiectul minier promovat de RMGC.

Reprezentanții Ad Astra speră că proiectul RMGC de la Roșia Montană să nu fie tratat cu generalități, datorită particularităților acestuia – de la dimensiunile gigantice ale proiectului până la problema specifică a patrimoniului cultural de excepție. Conform TVR,  Comisia Europeană ar fi dat deja un răspuns acestei petiții, informând că, în mare, garanția de 150 de milioane de euro pe care RMGC și-a asumat că o va asigura la începutul proiectului se înscrie în limitele minime ale legislației UE referitoare la exploatările cu cianuri, iar decizia finală va aparține autorităților române. Cu toate acestea, Comisia Europeană a solicitat detalii suplimentare referitoare la modul (parametrii) în care s-a calculat suma în discuție.

Despre ceea ce se va discuta la Comisia pentru Petiții vă voi ține la curent în zilele următoare. Până atunci, un reportaj despre Roșia Montană difuzat ieri de… televiziunea arabă AlJazeera (varianta în limba engleză).

***
Mențiune: Suma reală promisă de RMGC ca și garanții este de 135 de milioane de euro. Cifra de 150 de milioane de euro a fost declarată de ministrul Mediului Laszlo Borbely, fiind preluată astfel în raportul Ad Astra și în răspunsul Comisiei Europene.

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

46 comments

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!