RSS Feed

Cazul Vadim Tudor: Gura păcătosului adevăr zice

vezi toate articolele de
05 Jan 2011 la 18:24 51 comentarii 4149 vizualizari.

Pe cât am putut, am încercat să evit știrile și dezbaterile legate de scandalul evacuării PRM din sediul pe care îl deține ilegal. O evitarea totală a fost, însă, imposibilă. Chiar dacă ții închis televizorul, chiar dacă eviți primele pagini ale ziarelor scrise, pe orice site de știri pe care ai fi intrat, relatările despre incident curgeau în neștire. Nu s-a inventat încă masca antigaz care să te apere de mizeria și duhoarea emanată de acest personaj.

Dincolo însă de injurii și delirul verbal al eurodeputatului Corneliu Vadim Tudor, o afirmație a acestuia conține un trist și cinic adevăr. ”Cine ești tu fă, proasto, eu am făcut legi în țara asta!”, i-a urlat tribunul în față executorului judecătoresc.

Iar acest lucru nu poate fi contestat: Vadim Tudor chiar a făcut legi în România. El și alții ca el. Iar acest lucru se vede. Când procesul legislativ e pe mâinile unor oameni precum Vadim nu are sens să ne mirăm că țara asta a ajuns în situația în care a ajuns.

Mai mult, chiar dacă nu reușesc să-l egaleze nici pe departe în mizeria limbajului pe Vadim Tudor, acesta nu e singurul parlamentar care gândește că a făcut legi în țara asta, însă legi aplicabile doar altora, nu și lor înșile. Iar această mentalitate s-a manifestat, timp de 20 de ani, nu doar în domeniul normelor penale. Cu siguranță altfel ar fi arătat și educația, și sănătatea, și transporturile, și agricultura, și multe alte domenii, dacă majoritatea parlamentarilor ar fi simțit direct, pe propria piele, efectele legilor pe care le-au adoptat. Dacă nu ar fi avut posibilitatea să-și trimită copiii la studii în străinătate, dacă ar fi fost obligați să se trateze (ei și familia lor) exclusiv în spitalele românești, dacă nu le-ar fi fost decontate călătoriile cu avionul și ar fi circulat zi de zi pe șoselele patriei, dacă și-ar fi făcut toate concediile doar în România, dacă ar fi fost nevoiți să consume exclusiv produse autohtone.

Poate că, unora, asemenea obligații li se par discriminatorii. Ținând cont însă că opțiunea de a candida este voluntară și facultativă, discriminarea dispare. Dacă vrei să-ți asumi responsabilitatea legislativă, trebuie să-ți asumi personal și consecințele și efectele legilor pe care le votezi. Cât timp legile pe care le adopți nu produc efecte și asupra ta, responsabilizarea parlamentarilor români este, practic, imposibilă. Iar sensul urletelor demente ale lui Vadim Tudor, capătă o cu totul altă interpretare. Ceva în genul: ”Bă, noi am făcut legi în țara asta! Pentru proștii de voi, nu pentru noi!”.

***

P.S. O întrebare retorică: credeți că Vadim Tudor va răspunde penal pentru ultrajul comis ieri?

Post to Twitter Post to Delicious Post to Facebook Post to StumbleUpon

 

51 comments
  • 1

    Bai @baubaule, da ce-a facut vadim? A aruncat cu apa intr-o judecatoare? A fluierat in Parlament? L-a injurat pe Basescu? A, da.. toate cele de mai sus, dar pana la Vadim ne-au mancat porcii, baaai acestia. Si am o lista de vreo 2000 de porci care au pradat Romania in ultimii 23 de ani… Si voi? I-ati gasit vinovati pe Becali si Vadim.

    auditus
    2013-08-01 12:37:20 | Raporteaza
    RăspundeRăspunde

Comentează


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Vezi aici episoadele din seria BOOKFACE!

Ce fac prietenii tăi pe Voxpublica

Romania Curata
Curs de Guvernare

Ultimele comentarii

afacerea roşia montană alburnus maior alex mazilu antonescu banci basescu blaga blog Blogviu interviu Boc Bruxelles Bucuresti candidatura cianură cluj CNA comisia europeana corupţie criza CTP curtea constituțională Dan Diaconescu Dinu Patriciu educatie Elena Basescu europarlamentare experiment Facebook gabriel resources gaze de șist Gigi Becali google guvern humanitas internet iohannis Istodor Johannis kelemen hunor Liiceanu macovei Media mihai goţiu motiune Năstase obama o fraza o poza parlament Parlamentul European pdl Plesu Polirom ponta presedinte protest proteste riscograma romani rosia roșia montană Rusia securitate Senat sindicate sondaj steaua SUA suspendare Tariceanu tiff TRU UBB UE uichendist.ro unesco Vanghelie Vasile Blaga victor ponta voiculescu

© 2009 VoxPublica.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!